News David Fincher is back!

9 Σεπτεμβρίου 2020 |

0

David Fincher is back!

Έξι ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τον καυστικό σαρκασμό του Gone Girl και ο Ντέιβιντ Φίντσερ πραγματοποιεί (επιτέλους!) τη μεγάλη του επιστροφή με το Mank, το οποίο θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του τον Οκτώβριο του 2020, σε μια δεόντως «οσκαρική» ημερομηνία, δηλαδή. Το Mank αναμένεται να μας προσφέρει ένα συναρπαστικό ταξίδι στο κινηματογραφικό παρελθόν, καθώς στο επίκεντρό του θα βρίσκεται ο Χέρμαν Μάνκιεβιτς, συν-σεναριογράφος του Πολίτη Κέιν (1941), αλλά και του Μάγου του Οζ (1939), καθώς και αδελφός του διάσημου σκηνοθέτη Τζόζεφ Μάνκιεβιτς (Όλα για την Εύα). 

Η πλοκή της ταινίας, σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, θα εστιάζει στην πολυτάραχη σχέση των Γουέλς και Μάνκιεβιτς, και πιο συγκεκριμένα στη διαμάχη τους όσον αφορά το ποιος είχε την αρχική ιδέα να στηθεί ο κεντρικός χαρακτήρας της ταινίας με πρότυπο τον μεγιστάνα του Τύπου Γουίλιαμ Ράντολφ Χιρστ. Το δίδυμο των άσπονδων φίλων, πάντως, είχε βραβευτεί με το Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, το μοναδικό αγαλματίδιο που απέσπασε η ταινία που είχε λάβει 9 υποψηφιότητες.

Το Mank αποτελεί παραγωγή της πλατφόρμας του Netflix, με την οποία έχει συνεργαστεί ο Φίντσερ ουκ ολίγες φορές τα τελευταία χρόνια, ξεκινώντας από το House of Cards και συνεχίζοντας με τις σειρές Mindhunter και Love, Death & Robots. Το σενάριο φέρει την υπογραφή του Τζακ Φίντσερ, πατέρα του Ντέιβιντ (γραμμένο πριν τον θάνατό του, το 2003), ενώ στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντούμε τον Γκάρι Όλντμαν, που κέρδισε προσφάτως το Όσκαρ για την ερμηνεία του ως Γουίνστον Τσόρτσιλ, στην ταινία The Darkest Hour.

Στο πλευρό του θα βρεθούν ο Τομ Μπερκ, ο οποίος υποδύεται τον Όρσον Γουέλς, η Αμάντα Σέιφριντ, η Λίλι Κόλινς και ο Τομ Πέλφρεϊ, ενώ τη μουσική της ταινίας υπογράφουν οι παλιοί γνώριμοι του Φίντσερ, ο Άτικους Ρος και ο Τρεντ Ρέζνορ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φίντσερ είχε στα σκαριά τη συγκεκριμένη ταινία από τα πρώιμα στάδια της καριέρας του, αλλά δεν είχε κατορθώσει να βρει τότε χρηματοδότηση για ένα πρότζεκτ που θα έμοιαζε με ασπρόμαυρη ταινία της δεκαετίας του ’30…




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑