Τα πολλά θέλγητρα του “You Were Never Really Here”…

Ο Τζόνι Γκρίνγουντ των Radiohead έχει πλέον να επιδείξει πολλά γαλόνια στον τομέα των κινηματογραφικών scores και, όπως κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα, ετοιμάζεται να προσθέσει ένα ακόμη στο παλμαρέ του. Ο Γκρίνγουντ έχει ήδη «ντύσει» μουσικά τις ταινίες του Πολ Τόμας Άντερσον There Will Be Blood (2007), The Master (2012), Inherent Vice (2014), καθώς και το επερχόμενο Phantom Thread, που σηματοδοτεί την επανένωση του Πολ Τόμας Άντερσον με τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις, μία δεκαετία μετά το Θα χυθεί αίμα. Ο Γκρίνγουντ, πέρα από τη σταθερή του συνεργασία με με τον Π.Τ. Άντερσον, καθ’ όπως φαίνεται, αποκτά και μία δεύτερα σταθερά στον χώρο των κινηματογραφικών scores.

Αυτή δεν είναι άλλη από την Σκοτσέζα δημιουργό Λιν Ράμσεϊ, με την οποία θα συνεργαστεί για 2η φορά, μετά το We Need to Talk About Kevin (2011), την Τρίτη μεγάλου μήκους ταινία της Ράμσεϊ, όπου πρωταγωνιστούσαν η Τίλντα Σουίντον, Ο Τζον Σι Ράιλι και ο Έζρα Μίλερ. Η νέα ταινία της Ράμσεϊ, με τίτλο You Were Never Really Here, αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά της ομότιτλης νουβέλας του Τζόναθαν Έιμς, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των δημιουργών της υπέροχης σειράς Bored to Death, του HBO.

Το You Were Never Really Here θα διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο του Χρυσού Φοίνικα στο επερχόμενο Φεστιβάλ των Καννών (17-28 Μαΐου), έχοντας ως κύριο όπλο στη φαρέτρα του –πέρα από τη μουσική του Γκρίνγουντ- και τον Γιόακιν Φίνιξ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Φίνιξ υποδύεται έναν βετεράνο του αμερικάνικου στρατού, του οποίου η απόπειρα να διασώσει ένα νεαρό κορίτσι από το κύκλωμα του sex trafficking έχει οδυνηρές και δαιδαλώδεις συνέπειες. Μέχρι την επίσημη προβολή της ταινίας στις Κάννες, ας θυμηθούμε την πρώτη μεγάλη επιτυχία της Ράμσεϊ, το Morvern Callar, του 2002.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑