News O Τζόνι Γκρίνγουντ των Radiohead υπογράφει τη μουσική της νέας ταινίας του Πολ Τόμας Άντερσον!

4 Φεβρουαρίου 2017 |

0

O Τζόνι Γκρίνγουντ των Radiohead υπογράφει τη μουσική της νέας ταινίας του Πολ Τόμας Άντερσον!

Κάθε μέρα που περνά, ολοένα και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη νέα ταινία του Πολ Τόμας Άντερσον, στην οποία θα πρωταγωνιστεί ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις. Αυτή θα είναι η δεύτερη συνεργασία των Άντερσον και Λιούις μετά το There Will Be Blood (2007), το οποίο απέφερε στον διάσημο ηθοποιό το δεύτερο από τα τρία του Όσκαρ. Ειρήσθω εν παρόδω, να αναφέρουμε ότι το τρίτο Όσκαρ του Λιούις (που τον τοποθέτησε στην προνομιακή ελίτ των τρις οσκαρικών νικητών, πίσω μόνο από τη ρεκορντγούμαν του θεσμού Κάθριν Χέπμπορν, που είχε προλάβει να φτάσει στα 4 κερδισμένα αγαλματίδια) ήρθε με το Lincoln (2012), του Στίβεν Σπίλμπεργκ, που αποτελεί την τελευταία μέχρι τώρα εμφάνιση του Λιούις στο σινεμά.

PHANTOM THREAD 1

Εξαρχής γνωρίζαμε ότι η νέα ταινία του Π.Τ. Άντερσον θα εκτυλίσσεται στην Αγγλία της δεκαετίας του ’50 και θα έχει ως κεντρικό ήρωα ένα μόδιστρο της haute couture (που τον υποδύεται, προφανώς, ο Λιούις), με αριστοκρατικό πελατολόγιο. Πριν από λίγες μέρες, μάλιστα, κυκλοφόρησαν και οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας στην αγγλική επαρχία, από τις οποίες μπορούμε –κατά πάσα πιθανότητα- να αλιεύσουμε και τον τίτλο της, ο οποίος δείχνει να είναι ο ακόλουθος: The Phantom Thread.

PHANTOM THREAD 2

Αυτό που είναι πάντως σίγουρο για τη νέα ταινία του Πολ Τόμας Άντερσον είναι ότι ο Τζόνι Γκρίνγουντ των Radiohead θα υπογράψει το μουσικό της score, συνεργαζόμενος για τέταρτη φορά με τον ταλαντούχο σκηνοθέτη. Οι προηγούμενες τρεις συνεργασίες των δυο τους προέκυψαν μέσα από τις ταινίες There Will Be Blood (2007), The Master (2012) και Inherent Vice (2014). Η επαφή, πάντως, μεταξύ των δύο σπουδαίων καλλιτεχνών μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως είναι αμφίδρομη, για δύο λόγους.

Πρώτον, διότι ο Π.Τ. Άντερσον έχει σκηνοθετήσει τα βίντεο κλιπ τριών τραγουδιών των Radiohead, και πιο συγκεκριμένα, των τραγουδιών Daydreaming, The Numbers και Present Tense, από το τελευταίο (και ένατο συνολικά) άλμπουμ του  συγκροτήματος, με τίτλο A Moon Shaped Pool. Δεύτερον, διότι, το 2015, ο Π.Τ. Άντερσον σκηνοθέτησε το ντοκιμαντέρ Junun, το οποίο έχει στο επίκεντρό του την ηχογράφηση του ομότιτλου άλμπουμ, στην Ινδία, για το οποίο συνεργάστηκαν ο Ισραηλινός συνθέτης Shye Ben Tzur, ο Γκρίνγουντ και το ινδικό συγκρότημα The Rajasthan Express. Ευθύς αμέσως, απολαύστε το βίντεο κλιπ του τραγουδιού Daydreaming και δείτε το τρέιλερ του Junun.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑