News Το “Phantom Thread” διαθέτει (καθηλωτικό) trailer και ημερομηνία εξόδου!

25 Οκτωβρίου 2017 |

0

Το “Phantom Thread” διαθέτει (καθηλωτικό) trailer και ημερομηνία εξόδου!

Η νέα ταινία του Πολ Τόμας Άντερσον ήταν τυλιγμένη με ένα πέπλο μυστικοπάθειας από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανακοινώθηκαν οι βασικές λεπτομέρειες του όλου πρότζεκτ. Με πρώτη και καλύτερη, φυσικά, το γεγονός ότι θα πρωταγωνιστούσε ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις (που υπενθυμίζουμε ότι ανήκει στην προνομιούχο ελίτ των ηθοποιών που έχουν βραβευτεί 3 φορές με Όσκαρ, πίσω μονάχα από την Κάθριν Χέπμπορν στη σχετική λίστα, η οποία μετρά 4 αγαλματίδια). Το Phantom Thread, λοιπόν, του οποίου ο τίτλος επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη μόλις πριν λίγες εβδομάδες, σηματοδοτεί τη δεύτερη συνεργασία μεταξύ των Άντερσον και Λιούις, μετά το There Will Be Blood, του 2008.

Μονάχα το άκουσμα της συμμετοχής του –εκλεκτικότατου ως προς τους ρόλους που επιλέγει- Λιούις σε μία ταινία είναι ικανό να ξεσηκώσει θύελλα ενδιαφέροντος, πόσο μάλλον όταν ο Βρέτανο-Ιρλανδός σταρ έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό πως η συγκεκριμένη ταινία θα είναι η τελευταία της σπουδαίας φιλμογραφίας του. Προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη πληροφόρηση για τους λόγους της απόσυρσης του Λιούις (ανεπιβεβαίωτες φήμες έκαναν λόγο μέχρι και για σοβαρή ασθένεια που δρομολογεί το τέλος της καριέρας του), ενώ αυτό που έχει αφεθεί να διαρρεύσει είναι ότι ο Λιούις γοητεύτηκε τόσο πολύ με τον χαρακτήρα που θα υποδυθεί (θα επανέλθουμε σε αυτό) που αποφάσισε να το ρίξει στην υψηλή ραπτική. Αν σας φαίνονται εξωφρενικά όλα αυτά, αναλογιστείτε πως ο λατρεμένος Ντάνιελ είχε παρατήσει για ένα φεγγάρι την υποκριτική για να εξασκήσει την ευγενή τέχνη του υποδηματοποιού, κάπου στην Τοσκάνη της Ιταλίας.

Ας προχωρήσουμε, όμως, στον χαρακτήρα που υποδύεται ο Λιούις, ο οποίος θα ενσαρκώσει τον μόδιστρο Reynolds Woodcock, ο οποίος κόβει και ράβει (κυριολεκτικά σχεδόν) στα σαλόνια της υψηλής λονδρέζικης κοινωνίας, στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια. Όλα αυτά ωσότου εισέλθει απότομα και ξαφνικά στη ζωή του μια γυναίκα (την οποία υποδύεται η Vicky Krieps) με τρομερά ισχυρή προσωπικότητα, η οποία θα αλλάξει μια για πάντα τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς του. Η τοποθέτηση της πλοκής στο μεταπολεμικό Λονδίνο είναι μία θαρραλέα αλλαγή για τον Πολ Τόμας Άντερσον, ο οποίος κατά κανόνα απλώνει τον φιλμικό του καμβά στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ.

Στο μουσικό score της ταινίας συναντούμε τον σταθερό συνοδοιπόρο του Άντερσον, τον Τζόνι Γκρίνγουντ των Radiohead, ο οποίος έχει υπογράψει τη μουσική επένδυση των δύο προηγούμενων ταινιών του Άντερσον, των απολαυστικών The Master (2012) και Inherent Vice (2014). To Phantom Thread θα πραγματοποιήσει την αμερικάνικη πρεμιέρα του ανήμερα τα Χριστούγεννα, ενώ η έξοδός του στις βρετανικές αίθουσες είναι προγραμματισμένη για τις 2 Φεβρουαρίου.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑