Πολ Τόμας Άντερσον και Ντάνιελ Ντέι-Λιούις συνεργάζονται ξανά!

Τέσσερα χρόνια μετά τον ρόλο του στο Lincoln, που του απέφερε το τρίτο Όσκαρ της καριέρας του, ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις επιστρέφει στο κινηματογραφικό πλατό, συνεργαζόμενος για δεύτερη φορά με τον Πολ Τόμας Άντερσον. Η πρώτη τους συνεργασία, στο There Will Be Blood, απέφερε οκτώ οσκαρικές υποψηφιότητες και δύο βραβεύσεις: αυτή του Ντάνιελ Ντέι-Λιούις στην κατηγορία του Α᾽ Ανδρικού Ρόλου (το δεύτερο από τα τρία Όσκαρ του, ενώ η αρχή είχε γίνει το 1989, με τον ρόλο του στην ταινία My Left Foot) και αυτή του Ρόμπερτ Έλσγουιτ στην κατηγορία της Καλύτερης Φωτογραφίας.

PTA DDL 2

Ο Πολ Τόμας Άντερσον, δύο χρόνια μετά το Inherent Vice και τέσσερα μετά το The Master επιστρέφει στη σκηνοθεσία ταινιών μυθοπλασίας, μετά από μία ντοκιμαντερίστικη παρένθεση. Το περσινό 54λεπτο Junun αποτελεί στην ουσία το making of ημερολόγιο του ομότιτλου μουσικού άλμπουμ, στο οποίο συνεργάστηκαν ο Ισραηλινός μουσικός Shye Ben Tzur, ο κιθαρίστας των Radiohead Τζόνι Γκρίνγουντ και το ινδικό συγκρότημα The Rajasthan Express. Η επαφή, πάντως, του Πολ Τόμας Άντερσον με τους Radiohead δεν εξαντλείται εδώ, καθώς προσφάτως σκηνοθέτησε το βίντεο κλιπ για το τραγούδι τους Daydreaming, προσθέτοντας ένα ακόμη γαλόνι στη μακρά και επιτυχημένη του πορεία (και) στον χώρο των μουσικών βίντεο.

Όσο για την επικείμενη συνεργασία των δύο αυτών ογκόλιθων του σινεμά, το μόνο που έχει ως τώρα διαρρεύσει είναι ότι το βασικό στόρι θα εκτυλίσσεται στον κόσμο της μόδας, στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ᾽50. Παράλληλα πάντως με αυτό το πρότζεκτ, ο Άντερσον έχει αναλάβει και τη συγγραφή του σεναρίου της μεταφοράς του Πινόκιο στη μεγάλη οθόνη (με πιθανότητες να αναλάβει και τη σκηνοθεσία), με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ να έχει ήδη καπαρωμένο τον ρόλο του Τζεπέτο.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑