News H συνέντευξη του Σον Πεν με τον βαρόνο ναρκωτικών “El Chapo” για το Rolling Stone!

10 Ιανουαρίου 2016 |

0

H συνέντευξη του Σον Πεν με τον βαρόνο ναρκωτικών “El Chapo” για το Rolling Stone!

Ίσως να σας φαίνεται τρελό, ίσως να σας φαίνεται απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ο διάσημος αστέρας του Χόλιγουντ Σον Πεν πήρε συνέντευξη  από τον διαβόητο Μεξικανό έμπορο ναρκωτικών (και φυγά τη στιγμή της συνέντευξης) Χοακίν Γκουσμάν, ο οποίος είναι γνωστός με το προσωνύμιο El Chapo, για λογαριασμό του Rolling Stone! Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο, σε μία χρονική στιγμή δηλαδή κατά την οποία ο Γκουσμάν αναζητούταν από τις μεξικανικές και αμερικανικές αρχές, καθώς είχε αποδράσει από τη φυλακή τον περασμένο Ιούλιο. Η συνέντευξη μάλιστα που παραχώρησε στον Πεν, όπως ανακοινώθηκε, βοήθησε τελικά στον εντοπισμό και τη σύλληψή του! Ο Γκουσμάν βρίσκεται εκ νέου πίσω από της φυλακής τα σίδερα από προχθές και ο Σον Πεν θα κληθεί να λογοδοτήσει για το ότι διατηρούσε εδώ και μήνες επαφές με ένα καταζητούμενο, χωρίς να έχει δώσει πληροφορίες επί του θέματος.

Ρόλο διαμεσολαβητή για τη διενέργεια της συνέντευξης έπαιξε η Μεξικανή ηθοποιός Κέιτ Ντελ Καστίγιο, με την οποία είχε γνωριστεί ο Chapo, όταν του απηύθυνε έκκληση να βοηθήσει τον φτωχό πληθυσμό της χώρας. Η Καστίγιο πρωταγωνιστεί στη σαπουνόπερα La Reina del Sur (“Η βασίλισσα του νότου” ελληνιστί), όπου υποδύεται την αρχηγό ενός καρτέλ ναρκωτικών. Παράλληλα, θα πρωταγωνιστήσει και στην ισπανόφωνη σειρά του Netflix Ingobernable, όπου θα ενσαρκώσει τη σύζυγο του Μεξικανού Προέδρου. Η Καστίγιο ανέλαβε χρέη διερμηνέα στη συνέντευξη, η οποία πραγματοποιήθηκε στα βάθη της μεξικάνικης ζούγκλας, υπό το άγρυπνο βλέμμα δεκάδων ένοπλων φρουρών του Chapo. Ο συνεντευξιαζόμενος δεν αρνήθηκε στιγμή πως ασχολείται με το εμπόριο ναρκωτικών, δηλώνοντας μάλιστα την επιθυμία του να γυριστεί σε ταινία η ζωή του, καθώς “διακινεί μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης, κοκαΐνης και μεθαμφεταμίνης από οποιονδήποτε άλλο στον κόσμο”. Η συνέντευξη υποβλήθηκε στον Chapo για έλεγχο από το Rolling Stone πριν τη δημοσίευσή και έλαβε το τελικό ΟΚ χωρίς καμία υπόδειξη για αλλαγές ή αφαιρέσεις.

Kate

Ο ίδιος ο Πεν, μιλώντας για το όλο ζήτημα, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: “Ως Αμερικάνος πολίτης ενδιαφέρομαι να εξερευνήσω τις όποιες αναντιστοιχίες από την πλευρά των μίντια και της κυβέρνησης όσον αφορά τους δηλωμένους εχθρούς μας. Από την εποχή του Μπιν Λάντεν έχει να αιχμαλωτίσει τόσο πολύ το κοινό αίσθημα η αναζήτηση ενός φυγά. […] Δεν είμαστε όμως κι εμείς συνένοχοι σε αυτό που δαιμονοποιούμε; Είμαστε οι καταναλωτές και με αυτή την ιδιότητα, είμαστε συνένοχοι σε κάθε φόνο και σε κάθε διαφθορά της ικανότητας των θεσμών να προστατέψουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων σε ΗΠΑ και Μεξικό, που πηγάζουν από την ακόρεστη όρεξή μας για ναρκωτικά.”

Δείτε δύο λεπτά της συνέντευξης, κάνοντας κλικ ΕΔΩ




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑