To ελληνικό πρόγραμμα του In-Edit Thessaloniki 2019!

Για πρώτη φορά, και με το βλέμμα στραμμένο στη δημιουργία ενός ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί στη διοργάνωση του 2020, το In-Edit Festival παρουσιάζει 5 ελληνικά μουσικά ντοκιμαντέρ!

Εγώ κι ο ίσκιος μου: Ένα ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Παπάζογλου / Me and MyShadow: A Documentary for NikosPapazoglou

(Μιχάλης Αριστείδου, Ιωάννης Γρηγορόπουλος, 100’, 2017)

Μια παρέα φίλων ξεκινά ένα ταξίδι με σκοπό να ανακαλύψει τον άνθρωπο και μουσικό Νίκο Παπάζογλου. Περπατάνε στα μονοπάτια που ο ίδιος διάβηκε, στα μέρη όπου έζησε, δημιούργησε, αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι. Ένα ταξίδι σε Αθήνα, Νίσυρο, Θεσσαλονίκη, με τη μουσική να έχει τον πρώτο λόγο.

Music for Ordinary Life Machines

(Νίκος Χαντζής, 112’, 2018)

Από τους Χωρίς Περιδέραιο και τους ΑΝΤΙ, μέχρι τους Human Puppets και τους Regressverbot. Aπό τους IT95 και Alive She Died, μέχρι τους Selofan και τον Doric. Minimal synth, synthpunk και άλλες «αναλογικές» ιστορίες, μέσα από μια συνοπτική καταγραφή του underground synth ήχου στην Ελλάδα. Μια ταινία για τα παιδιά που αγάπησαν τα συνθεσάιζερ.

Γιώργος Χριστιανάκης – Μια Διακριτικής Μουσική Παρουσία

(Τζίνα Γεωργιάδου, 86’, 2019)

Στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές της δεκαετίας του ’80, η εφηβική ανία κι ένα αθώο ψέμα ήταν η αφορμή για τις μουσικές αναζητήσεις του Γιώργου Χριστιανάκη. Από τότε δημιουργεί ασταμάτητα, αντλώντας ερεθίσματα από ανθρώπους, κείμενα, εικόνες και διαδρομές, «συνομιλώντας» παράλληλα με το έργο του Αρθούρου Ρεμπώ «Μια Εποχή στην Κόλαση».

Τα 4 επίπεδα της ύπαρξης / 4 levels of existence

(Ηλιάνα Δανέζη, 74’, 2019)

Ο Χρήστος, ο Νίκος, ο Θανάσης και ο Μαρίνος ήταν τα (μουσικά) 4 Επίπεδα της Ύπαρξης. Χωρίστηκαν και ξανασμίγουν, τρεις πλέον, μετά από 40 χρόνια. Αφορμή ο ένας και μοναδικός δίσκος τους, που διαγράφοντας μια ανέλπιστη πορεία έφτασε από τα αθηναϊκά ράφια των δισκοπωλείων στα χέρια και τα αυτιά των Kanye West και Jay Z.

Diamonds in the sky

(Μελέτης Μοίρας, 85, 2019)

Πώς ένας ραδιοφωνικός σταθμός άλλαξε τον πολιτιστικό ιστό μιας πόλης τη δεκαετία του ‘’90. Η ιστορία του Jazz FM – Αθήνα.

Χρήσιμα links

Για online αγορά εισιτηρίων

Η σελίδα του In-Edit Thessaloniki στο facebook

Αντί επιλόγου, το τρέιλερ για την ταινία έναρξης, σήμερα, ώρα 21.00, στο Ολύμπιον! Πουθενά δεν θα δείτε τόση μουσική!




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑