News  Ο Τζακ Νίκολσον επιστρέφει στο σινεμά, με το remake του “Toni Erdmann”!

8 Φεβρουαρίου 2017 |

0

 Ο Τζακ Νίκολσον επιστρέφει στο σινεμά, με το remake του “Toni Erdmann”!

Το 2010, ο Τζακ Νίκολσον πρωταγωνίστησε στη ρομαντική κομεντί How Do You Know (βλέπε φώτο αμέσως μετά), στο πλευρό των Όουεν Γουίλσον, Ρις Γούιδερσπουν και Πολ Ραντ. Η ταινία υπήρξε παταγώδης εισπρακτική αποτυχία, ενώ κατακρεουργήθηκε και από τους κριτικούς. Εντούτοις, μέχρι πρότινος είχε περιβληθεί με μία ιστορική αξία.

How Do You Know
Το γαλόνι που διέθετε ήταν ότι αποτελούσε την τελευταία ταινία στην τεράστια καριέρα του Τζακ Νίκολσον. Ο Νίκολσον δεν είχε, βέβαια, προβεί τα τελευταία χρόνια σε κάποια επίσημη ανακοίνωση απόσυρσης, οι φήμες όμως οργίαζαν ότι αναγκάστηκε να βάλει τέλος στην κολοσσιαία του καριέρα εξαιτίας προβλημάτων μνήμης που δεν του επιτρέπουν πλέον να αποδώσει τα αναμενόμενα. Το 2013, ο Νίκολσον είχε διαψεύσει μεν αυτό το σενάριο, αλλά είχε παράλληλα επιβεβαιώσει, έστω και έμμεσα, την απόσυρσή του, δηλώνοντας πως «δεν είχε πια το ίδιο κίνητρο για να βγει εκεί έξω».

Actor Jack Nicholson attends the NBA game between the Los Angeles Lakers and the Houston Rockets in Los Angeles

Αξίζει να αναφερθεί σε αυτό το σημείο πως θα αποτελούσε σπιρτόζικο παιχνίδισμα της μοίρας να γραφτεί το ερμηνευτικό φινάλε του Νίκολσον με τη συγκεκριμένη ταινία (How Do You Know), καθότι στην καρέκλα του σκηνοθέτη βρισκόταν ο Τζέιμς Λ. Μπρουκς. Αν αναρωτιέστε ποιος είναι αυτός ο κύριος, πρέπει να σας υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για τον σκηνοθέτη των δύο εκ των τριών ταινιών, για τις οποίες ο Νίκολσον βραβεύτηκε με Όσκαρ Α΄Ανδρικού Ρόλου. Η πρώτη οσκαρική συνεργασία μεταξύ Μπρουκς και Νίκολσον ήταν το Terms of Endearment, το 1983, ενώ η δεύτερη υπήρξε το As Good as It Gets, το 1997. Οκτώ  χρόνια πριν το Terms of Endearment, o Νίκολσον είχε κερδίσει το πρώτο του Όσκαρ, για την ερμηνεία του στο One Flew Over the Cuckoo’s Nest, του Μίλος Φόρμαν.

Jack 4

Καθ’ όπως φαίνεται, όμως, ο Τζακ έκρινε τελικά πως κάτι ακόμη έχει να δώσει στο κοινό του. Κι αυτό το κάτι είναι το remake της περσινής γερμανικής ταινίας Toni Erdmann, η οποία θα διεκδικήσει το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας στην οσκαρική τελετή της 26ης Φλεβάρη. Το Toni Erdmann έχει, επίσης, κερδίσει το Βραβείο Lux του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το βραβείο καλύτερης ταινίας της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, καθώς και το βραβείο FIPRESCI στο περσινό Φεστιβάλ των Καννών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, η Paramount Pictures ετοιμάζει ένα αγγλόφωνο remake, με τη σκηνοθέτιδα της original ταινίας Μάρεν Άντε να έχει θέση executive producer στο πρότζεκτ. Ο Νίκολσον, όπως ήταν προφανές, θα υποδυθεί τον χαρακτήρα του Βίνφριντ Κονράντι, ενός πατέρα που προσπαθεί να επανασυνδεθεί με την αποξενωμένη του κόρη, εφευρίσκοντας ένα εξωφρενικό alter ego, ονόματι Τόνι Έρντμαν.

Jack 5
Προς το παρόν, δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα όσον αφορά το ποια ηθοποιός θα υποδυθεί την κόρη του χαρακτήρα του Νίκολσον, ενώ η Paramount βρίσκεται, επίσης, σε αναζήτηση σκηνοθέτη και σεναριογράφου. Αλλά, όταν έχεις πετύχει την επανεμφάνιση του Τζακ στο σινεμά, όλα τα υπόλοιπα προφανώς και ωχριούν.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑