Κάννες 2016: οι ηχηρές απουσίες!

Η σημαντικότερη απουσία από το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του πλανήτη, τουλάχιστον βάσει ονόματος και ντόρου που είχε δημιουργηθεί, είναι σαφώς το πολυαναμενόμενο Silence του Μάρτιν Σκορσέζε, με τους Λίαμ Νίσον, Άνταμ Ντράιβερ και Άντριου Γκάρφιλντ. Με πρώτη ύλη το βιβλίο του Γιαπωνέζου συγγραφέα Σουσάκου Έντο, το Silence έχει στον πυρήνα του την ιστορία δύο Ιησουιτών Πορτογάλων μοναχών που αναζητούν τον μέντορά τους στην Ιαπωνία και έρχονται αντιμέτωποι με μία καταιγίδα βίας.

Silence

Ένα ακόμη βαρύ χαρτί της φετινής κινηματογραφικής σοδειάς που αναμένετο να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις Κάννες τον Μάιο ήταν και το Light Between Oceans, το οποίο θα βγει στις αμερικάνικες αίθουσες στις 2 Σεπτεμβρίου 2016. Με τον Ντέρεκ Σιάνφρανς στην σκηνοθετική καρέκλα και τους Μάικλ Φασμπέντερ και Αλίσια Βικάντερ -το νέο hot ζευγάρι του Χόλιγουντ δηλαδή- στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, το Light Between Oceans πραγματεύεται τις δραματικές επιπτώσεις που έχει στη ζωή ενός ζευγαριού η υιοθέτηση ενός παιδιού που βρέθηκε μοναχό σε μία βάρκα, κάπου στις εσχατιές της δυτικής Αυστραλίας. Ας ελπίσουμε ότι ο Σιάνφρανς θα θυμηθεί τις παλιές καλές μέρες του Big Chill ή τις πρόσφατες καλές μέρες του Blue Valentine κι όχι την τελευταία του αστοχία (και λίγα λέμε…) The Place Beyond the Pines.

Light Between Oceans

Μεταξύ των σημαντικών ταινιών που είχαμε σημειώσει στο καρνέ μας ως υποψήφιες για το διαγωνιστικό τμήμα των φετινών Καννών ήταν και το magnum opus του Τέρενς Μάλικ, με τον τίτλο Voyage of Time. Ο Μάλικ έχει χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη ταινία ως «όνειρο ζωής» και μάλλον δεν υπερβάλλει, καθότι την έχει στα σκαριά εδώ και περίπου 30 χρόνια! Οι απαρχές του κόσμου, το μυστήριο της γέννησης και το δέος μπροστά στον θάνατο θα παρελάσουν με τον γνώριμο ποιητικό τρόπο μέσα από τον φακό του Μάλικ, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι η ταινία θα κυκλοφορήσει σε δύο βερσιόν: α) την ΙΜΑΧ 40λεπτη, στην οποία χρέη αφηγητή θα έχει ο Μπραντ Πιτ και β) τη μεγάλου μήκους 35mm, στην οποία τον ρόλο του αφηγητή θα κατέχει η Κέιτ Μπλάνσετ.

Voyage of Time

Από εκεί και έπειτα, υπάρχουν κι αλλά σημαντικά ονόματα που είχαν ακουστεί για τις φετινές Κάννες, αλλά είτε αγνοήθηκαν είτε δεν πρόλαβαν τις προθεσμίες υποβολής. Όπως ας πούμε ο Χιλιανός Πάμπλο Λαραΐν, ο οποίος μετά τις επιτυχίες του NO και του El Club, καταπιάνεται με τον μεγαλύτερο ποιητή της πατρίδας του, στο Neruda. Παρόμοια τύχη για ένα ακόμη Χιλιανό σκηνοθέτη, τον θρυλικό Αλεχάνδρο Χοδορόφσκι, ο οποίος πιθανολογείται πως θα συμμετάσχει τελικά στη φετινή διοργάνωση, αλλά στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών αντί για το επίσημο διαγωνιστικό τμήμα. Το Endless Poetry αναμένεται μία ατελείωτη κινηματογραφική ηδονή, στα χνάρια που βάδισε και ο απίστευτος Χορός της πραγματικότητας.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑