News H νέα ταινία του Τέρενς Μάλικ έχει αλλαγμένο τίτλο και ημερομηνία εξόδου!

7 Ιανουαρίου 2017 |

0

H νέα ταινία του Τέρενς Μάλικ έχει αλλαγμένο τίτλο και ημερομηνία εξόδου!

Ο φοβερός Τέρενς Μάλικ, που μετά τις δύο πρώτες ταινίες του είχε εξαφανιστεί από προσώπου Γης για 20 χρόνια, για να επιστρέψει με το Η Λεπτή Κόκκινη Γραμμή (1998), μάλλον επιθυμεί να αναπληρώσει για όλο τον χαμένο χρόνο μακριά από τη σκηνοθεσία. Γι’ αυτό και ολοκληρώνει το ένα πρότζεκτ μετά το άλλο, με ρυθμούς ιλιγγιώδεις. Θυμίζουμε ότι στο τελευταίο φεστιβάλ Βενετίας έκανε πρεμιέρα το Voyage of Time, μία ταινία που ο ίδιος ο Μάλικ χαρακτήρισε «όνειρο ζωής που γίνεται επιτέλους πραγματικότητα».

malick

Οι απαρχές του κόσμου, το μυστήριο της γέννησης και το δέος μπροστά στον θάνατο παρελαύνουν με τον γνώριμο ποιητικό τρόπο μέσα από τον φακό του Μάλικ, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι η ταινία θα κυκλοφορήσει σε δύο βερσιόν: α) την ΙΜΑΧ 40λεπτη, στην οποία χρέη αφηγητή θα έχει ο Μπραντ Πιτ και β) τη μεγάλου μήκους γυρισμένη σε φιλμ 35mm, στην οποία τον ρόλο του αφηγητή θα κατέχει η Κέιτ Μπλάνσετ. Τα θέλγητρα του Voyage of Time δεν τελειώνουν εδώ, πάντως, καθώς ο Ένιο Μορικόνε ενώνει εκ νέου τις δυνάμεις του με τον Μάλικ, σχεδόν σαράντα χρόνια μετά το Days of Heaven.

voyage

Παράλληλα, ο άοκνος Μάλικ, το καλοκαίρι που μας πέρασε, ξεκίνησε τα γυρίσματα του Radegund (βλέπε φώτο από τα γυρίσματα), το οποίο θα αφηγείται την ιστορία του Αυστριακού αντιρρησία συνείδησης Franz Jägerstätter που εκτελέστηκε από τους Ναζί με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας το 1943. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα συναντήσουμε τον Γερμανό ηθοποιό Αουγκούστ Ντιλ, ενώ ο Μάλικ μιλώντας για την ταινία ανέφερε πως «πρόκειται για το πιο σφιχτό και συμπαγές σενάριο της φιλμογραφίας μου».

radegund

Πέρα όμως από όλα αυτά, στις 17 Μαρτίου του έτους που μόλις καλωσορίσαμε θα βγει στις αίθουσες η νέα ταινία του Μάλικ, η οποία μόλις πριν λίγες μέρες άλλαξε τίτλο, καθώς το Weightless αντικαταστάθηκε με το -πιο περιγραφικό της πλοκής είναι η αλήθεια- Song to Song. Κεντρικές φιγούρες δύο ζευγάρια που προσπαθούν να ανελιχθούν στον σκληρό κόσμο της περίφημης μουσικής σκηνής του Ώστιν, στο Τέξας (το Ώστιν είναι μάλιστα η πρωτεύουσα της πολιτείας του Τέξας), καταφεύγοντας ασταμάτητα στην προδοσία, τις λυκοφιλίες και τις ανίερες συμμαχίες.

song-to-song-2

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντούμε τους Ράιαν Γκόσλινγκ, Ρούνι ΜάραΜάικλ Φασμπέντερ και Νάταλι Πόρτμαν, ενώ το απίστευτο καστ συμπληρώνουν οι Κέιτ Μπλάνσετ, Βαλ Κίλμερ, Μπενίσιο Ντελ Τόρο και πολλοί άλλοι. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην ταινία θα παρελάσουν και πολλά διάσημα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, όπως η Lykke Li, ο Iggy Pop, οι Black Lips, η Πάτι Σμιθ, οι Red Hot Chili Peppers κ.α. Με αυτά και μ’ αυτά, πάντως, θυμηθήκαμε το υπέροχο Nashville (1975), του Ρόμπερτ Όλτμαν…




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑