News Μπράντλεϊ Κούπερ και Lady Gaga στο (3o) remake του “A Star Is Born”!

18 Απριλίου 2017 |

0

Μπράντλεϊ Κούπερ και Lady Gaga στο (3o) remake του “A Star Is Born”!

Η αρχή έγινε το μακρινό 1937, σε Technicolor χρωματική παλέτα, με τη μυθική φιγούρα του Ντέιβιντ Ο. Σέλζνικ να κρατά τα ηνία της παραγωγής και τον Γουίλιαμ Γουέλμαν να βρίσκεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη. H Τζάνετ Γκέινορ ερμηνεύει μία ανερχόμενη σταρ του Χόλιγουντ, ενώ ο Φρέντρικ Μαρτς είναι ένας φτασμένος ηθοποιός που αναλαμβάνει να βοηθήσει τη νεαρή ηθοποιό, ενώ παράλληλα βλέπει το δικό άστρο του να ξεθωριάζει σιγά σιγά.

Δεκαεπτά χρόνια αργότερα, το 1954, βαδίζουμε σε μιούζικαλ σκοπούς, με την Τζούντι Γκάρλαντ να ενσαρκώνει την πολλά υποσχόμενη τραγουδίστρια, που έχει ως μέντορα το πάλαι ποτέ είδωλο Τζέιμς Μέισον. Στη σκηνοθεσία συναντούμε τον μάστορα των ανάλαφρων κομεντί Τζορτζ Κιούκορ, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι το NBC, που κάλυπτε τότε τηλεοπτικά την οσκαρική τελετή, είχε στείλει συνεργείο στο νοσοκομείο όπου ανάρρωνε η υποψήφια για το αγαλματίδιο Γκάρλαντ, μετά τη γέννηση του γιου της, σε περίπτωση που ήταν η νικήτρια της βραδιάς. Τελικά, η Γκάρλαντ έχασε το αγαλματίδιο από την Γκρέις Κέλι για την ερμηνεία της στην ταινία The Country Girl.

Δύο δεκαετίες και βάλε αργότερα, το 1976, η ιστορία επαναλαμβάνεται στην ταινία που σκηνοθετεί ο Πίρσον, με πρωταγωνιστές την Μπάρμπαρα Στράιζαντ και τον Κρις Κριστόφερσον. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο έγκειται στο ότι στις δύο προηγούμενες ταινίες, του 1937 και του 1954, οι δύο γυναικείοι πρωταγωνιστικοί χαρακτήρες κερδίζουν ένα οσκαρικό αγαλματίδιο, γεγονός που δεν κατάφεραν να μιμηθούν στην πραγματικότητα οι δύο ταινίες. Τούτη τη φορά, ο χαρακτήρας που υποδύεται η Στράιζαντ κερδίζει ένα βραβείο Γκράμι στην ταινία, γεγονός που επαληθεύτηκε και εκτός πλατό, με το τραγούδι Evergreen να κερδίζει όχι μόνο το βραβείο Γκράμι ως καλύτερο τραγούδι της χρονιάς, αλλά και το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού!

Κάπως έτσι φτάνουμε στο τώρα και το τρίτο remake της γοητευτικής ιστορίας του A Star is Born, που σηματοδοτεί παράλληλα το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Μπράντλεϊ Κούπερ. Ο Κούπερ θα βρίσκεται τόσο πίσω όσο και μπροστά από την κάμερα, καθώς θα ενσαρκώσει τον Jackson Maine, ένα διάσημο τραγουδιστή της country, ο οποίος βλέπει την καριέρα του να παίρνει την κάτω βόλτα και παραδίδεται σταδιακά στον ιστό του αλκοόλ. Προτού αγγίξει πάτο, όμως, ανακαλύπτει το ακατέργαστο και παντελώς άγνωστο στο ευρύ κοινό ταλέντο της Ally, την οποία θα ερμηνεύσει η Lady Gaga στον πρώτο της μεγάλο ρόλο στο σινεμά! Η συνέχεια της ιστορίας είναι, όπως φαντάζεστε, λίγο-πολύ γνωστή.

Τα γυρίσματα της ταινίας, που αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 28 Σεπτεμβρίου 2018 μόλις ξεκίνησαν και η Warner Bros. έδωσε στην κυκλοφορία την πρώτη φωτογραφία (ακριβώς από πάνω). Αξίζει να αναφερθεί, σε αυτό το σημείο, πως το αρχικό πλάνο περιελάμβανε τον Κλιντ Ίστγουντ στην καρέκλα του σκηνοθέτη και ως πρωταγωνιστικό δίδυμο τον Μπράντλεϊ Κούπερ και τη Μπιγιονσέ. Τέλος, να αναφέρουμε πως η Lady Gaga βρίσκεται πίσω από ολόκληρο το original score της ταινίας, καθώς συνέθεσε και θα ερμηνεύσει όλα του τα τραγούδια. Σας αποχαιρετούμε με την ελληνική βερσιόν του A Star Is Born: το αλήστου μνήμης και απαράμιλλης κιτς αισθητικής Η αγάπη μας (1968), με τους Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρη Παπαμιχαήλ, σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑