Λίγα SOS για το Φθινόπωρο

5 μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, 38 νέες σειρές, ισάριθμα trailer, για 1 φθινόπωρο : αυτό που έρχεται, και τη Midseason που το ακολουθεί. Το αγαπημένο σας site και ο καμένος σας φίλος έφτιαξε ένα βαρύ καφέ, τα είδε ΟΛΑ, ξεσκαρτάρισε τη σαβούρα – που για φέτος δεν είναι και λίγη – και σας παρουσιάζει με δόξα και τιμή τα 10 που του τράβηξαν την προσοχή. Πριν βιαστείτε να κράξετε, μιλάμε μόνο για μια πρώτη εικόνα, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο σειρές που αναφέρονται εδώ με βάση το trailer, το cast και το story ως ενδιαφέρουσες να είναι όντως και στην πραγματικότητα, όταν προβληθούν. Εικασίες κάνουμε με όσα έχουμε στα χέρια μας, στην τελική το trailer είναι από τα καλύτερα πράγματα σε αυτό το χώρο. Είτε σε ενθουσιάζει από τώρα για κάτι φοβερό, είτε σε ενθουσιάζει για κάτι απαράδεκτο, οπότε σου δίνει τροφή για άφθονο χαβαλέ το Σεπτέμβρη, είτε είναι χάλια και όταν η σειρά αποδεικνύεται τρομερή σε ξαφνιάζει τόσο ευχάριστα που νιώθεις και γλυκές τύψεις που παραλίγο να αδικήσεις τον καημένο τον Josh που έχει κάνει σούπα το Avengers και οσονούπω θα το βγάλει και σε θεατρικό ή ραδιόφωνο.

Όπως καταλαβαίνετε, το Marvel Agents of S.H.I.E.L.D. δεν υπάρχει στην παρακάτω λίστα. Όχι γιατί είμαι κομπλεξικός, που είμαι ως ένα βαθμό, αλλά γιατί το trailer είναι απλά πολύ, πολύ βαρετό. Ακόμα στη λίστα δεν υπάρχει και άλλο ένα μεγάλο project, το Gang Related, γιατί παρά την καλή ιδέα και τα πολλά φράγκα που εμφανώς έχουν πέσει, παρουσιάζει μέσα σε ένα trailer όλα τα πιθανά κλισέ που έχουμε δει κατά καιρούς σε ταινίες του είδους. To Hell with them, λοιπόν, και ξεκινάμε με τα νόστιμα.

Rake (Fox, Midseason)

Ο Greg Kinnear είναι ένας πανέξυπνος δικηγόρος που τυγχάνει να έχει μείζον πρόβλημα με το τζόγο. Ως εκ τούτου, χρωστάει σε όποιον μπουκ μιλάει αγγλικά ή ισπανικά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, πρόβλημα που κλιμακώνεται από το γεγονός ότι είναι ένα αλαζονικό, κυνικό και αυτοκαταστροφικό ρεμάλι. Για να μη βρεθεί λοιπόν στον πάτο κάποιου λιμανιού, αποφασίζει να αναλάβει μια μεγάλη υπόθεση και να υπερασπιστεί έναν … κανίβαλο, τον απολαυστικό Denis O’ Hare (True Blood). Ο Kinnear κάνει παπάδες σε κάτι τέτοια, στηρίζω.

Back In The Game (ABC)

Προσφάτως χωρισμένη μητέρα αναγκάζεται να επιστρέψει με το μικρό της γιο στο πατρικό της και να μείνει και πάλι με τον αγενέστατο, αδιάφορο και οριακά αλκοολικό πατέρα της. Έχει και μπέιζμπολ, έχει και James Caan, έχει και trailer που βγάζει γέλιο.

Mind Games (ABC, Midseason)

Δυο αδέρφια ξεκινάνε ενδιαφέρουσα μπίζνα, στην οποία ανοίγουν γραφείο που αναλαμβάνει να λύσει τα προβλήματα των πελατών χρησιμοποιώντας ψέματα, κομπίνες και τεχνάσματα βασισμένα στην «επιστήμη» της ψυχολογικής χειραγώγησης (δηλαδή του manipulation, νταξ, μιλάμε για τρομερή μετάφραση, με χαίρομαι). Το trailer είναι φουλ περίεργο, λογικό αν αναλογιστούμε ότι έρχεται από τον Kyle Killen, δημιουργό του εξαιρετικού πλην κουνημένου και αδικοκομμένου Awake, και τους ρόλους των δύο αδερφών κρατάνε δύο υπέροχοι τύποι, ο Christian Slater και ο Steve Zahn. Μέσα.

The Blacklist (NBC)

Ο νούμερο ένα καταζητούμενος του κόσμου μπαίνει αραχτός στα γραφεία του FBI και παραδίνεται, με σκοπό να καταδώσει έναν προς έναν όλους τους επικίνδυνους εγκληματίες για τους οποίους έχει πληροφορίες και είναι τόσο επικίνδυνοι που το FBI δεν τους έχει καν ακουστά. Μόνο που για να το κάνει αυτό βάζει όρο απαράβατο ότι θα συνεργαστεί μόνο με μια συγκεκριμένη, άσημη πράκτορα, την Κλαρίς.. εχμ, όχι, άκυρο, μια τυχαία τέλος πάντων, με την οποία θα συνδιαλέγεται μέσα από το κλουβί που τον έχουν. Σας θυμίζει τίποτα; Anyway, το trailer είναι χαοτικό, o James Spader κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα και το παίζει συνεχώς μυστηριώδης, cool και επικίνδυνος και έχουμε ματς.

Brooklyn Nine – Nine (Fox)

Αστυνομικό τμήμα με ένα κάρο περιπτωσάρες υποδέχεται το νέο διοικητή, που είναι της παλιάς σχολής και θέλει γραβάτες, σοβαρότητα και καθήκον. Και μόνο που μου θυμίζει Κάκκαλο και Τζιοβάνι Ντάλας είμαι ψημένος όσο δεν πάει. Ωστόσο, πρόκειται για καλή περίπτωση και πολλοί το θεωρούν την καλύτερη κωμωδία που «έρχεται» το φθινόπωρο. Στο ρόλο του αμετανόητου καραγκιόζη του τμήματος ο Andy Samberg. Τι ποιος είναι αυτός; Είναι μέλος των Lonely Island. Και επειδή εσύ ο ανυποψίαστος κοιτάς ακόμα σαν τον επισμηνία Καραβανέα, αυτοί είναι οι θεούληδες που έχουν φτιάξει αυτό και αυτό. ‘Nuff Said. Το νέο διοικητή υποδύεται ο ογκόλιθος, υποκριτικά και σωματικά, Andre Braugher, που πέρσυ έκανε δράκους στο Last Resort αλλά του το κόψανε και είπε να αλλάξει δίκτυο και είδος για να ηρεμήσει. Τη στολή, ωστόσο, δεν τη βγάζει με τίποτα.

Dracula (NBC)

Πολυαναμενόμενο project, οι λεπτομέρειες του οποίου κρατούνταν καιρό τώρα κρυφές, αποκαλύπτεται με ένα άκρως ενδιαφέρον trailer. Οι δημιουργοί του Tudors δίνουν μια ακόμα εκδοχή του Κόμη Δράκουλα, και επιλέγουν φυσικά για το ρόλο το δικό τους παιδί, τον Jonathan Rhys – Meyers. Εντυπωσιακές σκηνές, ωραίος ο Jonathan, καλά θα τα πάμε. Bonus ο θηριώδης Nonso Anozie (Game of Thrones), υποδυόμενος έναν πολύ, πολύ διαφορετικό Renfield από όσους έχουμε συνηθίσει…

Sleepy Hollow (Fox)

Ο Ίκαμποντ Κρέιν ξυπνά με κάποιον τρόπο από τον τάφο του στη σημερινή Αμερική. Φυσικά, ακολουθεί με κάποιον τρόπο και ο κολλητός του. Ναι, εκείνος ο Ακέφαλος Καβαλάρης της Αποκάλυψης. Αυτό τώρα θα είναι ή μεγάλη πώρωση ή δε θα βλέπεται με τίποτα. Το trailer, πάντως, είναι φοβερό, με άπειρους χαβαλέδες σχετικά με τον Καβαλάρη (χο χο, ρε δεν έχει κεφάλι ρε) και το πολιτισμικό σοκ που παθαίνει ο Κρέιν βλέποντας μαύρες γυναίκες ελεύθερες και Starbucks κάθε 100 μέτρα. Πρωταγωνιστεί ο Tom Mison, που δεν τον ξέρει η μάνα του αλλά είναι ωραίο αγόρι, και σε δεύτερους ρόλους διάφορες μεγάλες προσωπικότητες, όπως ο Orlando Jones (Evolution, The Replacements) και ο John Cho (Harold & Kumar, Go On).

Almost Human (Fox)

Το βαρύ χαρτί του δικτύου, με σκληρούς μπάτσους στο μέλλον, ένας εκ των οποίων είναι ρομπότ. Καλή φάση, καλό trailer, φουλ στη δράση και τα εφέ, good times. Πρωταγωνιστεί ο πολύ, πολύ σκληρός Karl Urban, άλλοτε Ροχίριμ, και η έτσι του Taylor Kitsch στο Friday Night Lights και εξαφανισμένη έκτοτε, Minka Kelly.

The Millers (CBS)

Οι κωμωδίες με ηχογραφημένο γέλιο πέθαναν, οι μόνες που μένουν είναι το How I Met Your Mother που έχει πεθάνει και δεν το ξέρει και το Big Bang Theory που, εντάξει, είναι απέθαντο. Τώρα γιατί ασχολούμαι με το The Millers; Φαίνεται μέτριο και αν ήταν ποντάρω, θα έλεγα ότι σε 6 επεισόδια θα έχει κοπεί. Έλα όμως που παίζει ο Will Arnett (Arrested Development). Και χαζομάρα να είναι, και κανένας να μη με στηρίξει, εγώ θα το δω. Αφού ο άνθρωπος είναι τυπάρα. Δυστυχώς, φοβάμαι ότι he made a huge mistake

Mixology (ABC, Midseason)

Κλασσική ιστορία με κακομοίρη τυπάκο που τον παρατάει η κοπέλα του και οι 2 καλύτεροί του φίλοι, ένας τραγικός κοκκινοτρίχης με παντόφλα και κάλτσα (όμως “the higher the heels, the looser she feels”, amen to that bro) και ένας υποτίθεται και πολύ ωραίος και cool, τον βγάζουν έξω να πιει και να ξεδώσει μπας και σταματήσει να κλαίγεται. Επόμενος σταθμός το πιο in μπαρ της περιοχής, όπου διαδραματίζεται η ιστορία μας καθώς παρακολουθούμε τι κάνουν 10 διαφορετικοί χαρακτήρες εκείνη τη βραδιά. Η τελευταία φράση είναι και το κλειδί, καθώς όοοοολη η σεζόν διαδραματίζεται σε αυτό το ένα βράδυ, σε αυτό το ένα μπαρ. Το πώς θα δουλέψει αυτό δεν έχω ιδέα, αλλά σίγουρα έχει ενδιαφέρον. Α ναι, η λεπτομέρεια είναι ότι το σενάριο ανήκει στους τύπους που έγραψαν το Hangover.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑