News “Mother!”: η νέα ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι!

9 Αυγούστου 2017 |

0

“Mother!”: η νέα ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι!

Μετά τις ανάμικτες αντιδράσεις του κοινού και την επιδεικτική αδιαφορία της Ακαδημίας απέναντι στο μεγαλεπήβολο πρότζεκτ βιβλικών διαστάσεων Noah (2014), ο Ντάρεν Αρονόφσκι επιστρέφει στο είδος του ψυχολογικού τρόμου, που έχει υπηρετήσει πιστά, μέσα από ταινίες όπως το Requiem for a Dream (2000) και το Black Swan (2010). Το Mother! (που θα το δείτε γραμμένο και ως mother! σε πολλά ειδησεογραφικά μέσα) παρέμεινε ένα επτασφράγιστο μυστικό, τόσο στη διάρκεια του αρχικού του σχεδιασμού όσο κι αφότου είχαν ξεκινήσει τα γυρίσματα.

Το πρώτο επίσημο τρέιλερ, που κυκλοφόρησε χτες, μας έδωσε μία πρώτη εικόνα και γεύση από τα όσα θα δούμε στις σκοτεινές αίθουσες στις 15 του ερχόμενου Σεπτέμβρη. Λίγο νωρίτερα, το Mother! θα έχει κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 74ο Φεστιβάλ της Βενετίας (30 Αυγούστου – 9 Σεπτεμβρίου), όπου θα διεκδικήσει τον Χρυσό Λέοντα.

Ο Αρονόφσκι, ο οποίος, όπως προείπαμε, κατόρθωσε να κρατήσει τις λεπτομέρειες της νέας του ταινίας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, μέχρι και την ύστατη στιγμή, θα έχει για πρώτη φορά στα χέρια του ένα τόσο πολυπληθές καστ αστέρων. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντούμε την Τζένιφερ Λόρενς (με την οποία φημολογείται πως ο Αρονόφσκι διατηρεί πλέον δεσμό) και τον Χαβιέρ Μπαρδέμ, ως ένα ζευγάρι που θα δει την ήρεμή ζωή του να κατρακυλά στην παράνοια, μέσα από μία σειρά περίεργων και αναπάντεχων επισκέψεων. Προεξάρχουσες φιγούρες στους σκοτεινούς επισκέπτες είναι ο Εντ Χάρις και η Μισέλ Φάιφερ, ενώ το καστ συμπληρώνουν οι Ντόμναλ Γκλίσον, Κρίστεν Γουίγκ και Τζόβαν Αντέπο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως πρόκειται για την πρώτη ταινία του Αρονόφσκι, στην οποία δεν θα υπογράφει το μουσικό σκορ ο μόνιμος συνεργάτης του Κλιντ Μάνσελ. Αυτή τη φορά, ο Αρονόφσκι θα εμπιστευτεί τη μουσική της ταινίας στον Ισλανδό συνθέτη Γιόχαν Γιόχανσον, ο οποίος έχει διατελέσει Διόσκουρος του Ντενί Βιλνέβ. Ο Κλιντ Μάνσελ μπορεί, λοιπόν, να λείπει από το νέο πρότζεκτ του Αρονόφσκι, όμως δύο άλλοι σταθεροί συνεργάτες του θα δηλώσουν το «παρών».

Πρόκειται για τον διευθυντή φωτογραφίας Μάθιου Λιμπάτικ, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε όλες τις ταινίες του Αρονόφσκι, με την εξαίρεση του The Wrestler (2008), καθώς και για τον μοντέρ Άντριου Γουαϊζμπάουμ, ο οποίος θα αναλάβει το μοντάζ για τέταρτη φορά σε ταινία του Αρονόφκσι (The Wrestler, Black Swan και Noah οι τρεις προηγούμενες), ενώ ήταν υπεύθυνος για τα οπτικά εφέ στο The Fountain (2006).

Αξίζει, τέλος, να αναφέρουμε πως το Mother! έχει γυριστεί σε φιλμ 16mm, το οποίο είχε προτιμήσει άλλες τρεις φορές στην καριέρα του ο Αρονόφσκι (Pi [1998], The Wrestler, Black Swan), ενώ μόλις την τελευταία μέρα των γυρισμάτων χρησιμοποιήθηκαν ψηφιακές κάμερες, προκειμένου να «υποστηρίσουν» ορισμένα CGI οπτικά εφέ. Χωρίς άλλη καθυστέρηση, το -πολλά υποσχόμενο- επίσημο τρέιλερ του Mother! και υπομονή ώς τις 15 Σεπτέμβρη!




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑