News “Divers” της Joanna Newsom, από τον Paul Thomas Anderson

2 Νοεμβρίου 2015 |

0

“Divers” της Joanna Newsom, από τον Paul Thomas Anderson

Όσοι έχουν μείνει ακόμα στο εξαιρετικό περσινό τριπάκι που ακούει στο όνομα Inherent Vice, καλά θα κάνουν να προχωρήσουν. Ο αγαπημένος αμερικανός σκηνοθέτης των τελευταίων δύο δεκαετιών από τότε έχει ήδη δημιουργήσει 2 μουσικά βίντεο, ενώ έπεται και το πρώτο του μουσικό ντοκιμαντέρ στο οποίο θα ακολουθεί τον αγαπημένο του Τζόνι Γκρίνγουντ, κιθαρίστα των Radiohead, στην περιδιάβαση του στη βορειοδυτική Ινδία.

Στο τελευταίο του επίτευγμα, ο Πολ Τόμας Άντερσον χρησιμοποιεί τη βελούδινη φωνή και τη μίνιμαλ μουσική προσέγγιση της Τζοάνα Νιούσομ για να φτιάξει ένα σύνολο εικόνων εκρηκτικής oμορφιάς. Βέβαια, μόνο ξένος δεν είναι στο χώρο των μουσικών βίντεο, καθώς το βιογραφικό του κοσμούν άλλα εννέα βίντεο κλιπ, τα πέντε εκ των οποίων σε τραγούδια της πρώην συντρόφου του Φιόνα Απλ. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το θρυλικό βίντεο του για το cover της εν λόγω κυρίας στους Beatles, όπου ανέδειξε την ασπρόμαυρη ταξική χροιά ενός εκ των πιο χίπικων κομματιών των σκαθαριών;

Κόσμημα του ταλαίπωρου αυτού χώρου ήταν και το βίντεο του για το «Save Me» της Εμέ Μαν, από το soundtrack του Magnolia, όπου εμφανίζονται διαδοχικά όλοι οι πρωταγωνιστές –ουκ  ολίγοι– της ταινίας δίπλα στη σαγηνευτική ξανθομαλλούσα.

Στο νέο του δημιούργημα, ο PTA παραδίδει μια σειρά από πολύχρωμα τοπία κινούμενα με αργό ρυθμό, μέσα στα οποία εμφανίζει και εξαφανίζει κατά το δοκούν την Νιούσομ, με το συνολικά αποτέλεσμα να είναι καθηλωτικό. Μέσα σε 7 λεπτά φτιάχνει ένα σύνολο εικόνων που φροντίζουν να φέρουν το θεατή στην απαραίτητη νάρκωση και αναδεικνύουν την ατμόσφαιρα του κομματιού. Το βίντεο του «Divers», τέκνο της ιδιοφυΐας του σκηνοθέτη του, είναι ένα παναισθητικό αριστούργημα. Απολαύστε το και μην φοβηθείτε το repeat.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑