News O Γούντι μόλις τελείωσε τα γυρίσματα της 48ης ταινίας του!

24 Οκτωβρίου 2017 |

0

O Γούντι μόλις τελείωσε τα γυρίσματα της 48ης ταινίας του!

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, το Wonder Wheel του Γούντι Άλεν θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα τους την 1η Δεκεμβρίου, ανήμερα των 82ων γενεθλίων του σπουδαίου νεοϋρκέζου σκηνοθέτη. Ο οποίος προτού καλά καλά τελειώσει το ένα πρότζεκτ, έχει ήδη ξεκινήσει το επόμενο, πασχίζοντας να γυρίσει όσες περισσότερες ταινίες μπορεί στον χρόνο που του απομένει. Επόμενος σταθμός, λοιπόν, στην τεράστια φιλμογραφία του Γούντι το επισήμως άτιτλο ακόμη, αλλά επί της ουσίας ήδη τιτλοφορημένο ως A Rainy Day in New York, το οποίο, φυσικά, θα εκτυλίσσεται στην αγαπημένη του Νέα Υόρκη.

Πρωταγωνιστές της νέας ταινίας του Άλεν θα είναι οι Τζουντ Λο, Ελ Φάνινγκ, Σελένα Γκόμεζ, Ρεμπέκα Χολ και Τιμοτέ Σαλαμέ (θα τον θαυμάσετε σύντομα στο Call Me By Your Name του Λούκα Γκουαντανίνο), τα γυρίσματα μόλις ολοκληρώθηκαν, στην παραγωγή συναντούμε και πάλι την Amazon Studios, ενώ η ημερομηνία εξόδου στις αίθουσες έχει ήδη μπει στις ράγες για το 2018. Όλα τα παραπάνω, όμως, έχουν επισκιαστεί από ένα σπασμένο τηλέφωνο από φήμες και μισόλογα πιο πικάντικου περιεχομένου.


Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα σεναριακές διαρροές που έχουν κυκλοφορήσει, υπάρχει μία σκηνή στην οποία ο χαρακτήρας που υποδύεται η Ρεμπέκα Χολ κατηγορεί τον χαρακτήρα που ενσαρκώνει ο Τζουντ Λο πως διατηρεί σεξουαλικές σχέσεις με ένα 15χρονο νυμφίδιο (πρόκειται προφανώς για την Ελ Φάνινγκ, ενώ το σενάριο χρησιμοποιεί τη λέξη “concubine”, που κατά λέξη μεταφράζεται ως «παλλακίδα»). Ο Λο υποδύεται στην ταινία ένα 44χρονο αμετανόητο, καίτοι παντρεμένο, playboy, ο οποίος τάζει Γη και ουρανό σε κάθε επίδοξη στάρλετ του σινεμά και του μόντελινγκ προκειμένου να την ξελογιάσει. Εν τέλει, στο φινάλε της συγκεκριμένης σκηνής, η νεαρή πέτρα του σκανδάλου (η Φάνινγκ είναι στην πραγματικότητα 19 ετών) παραδέχεται ότι έχει συνάψει σχέσεις με τον συγκεκριμένο παντρεμένο μεσήλικα, αλλά διατείνεται, τελικά, πως είναι 21 και όχι 15 ετών.

Όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς, η συγκεκριμένη διαρροή έχει ήδη μεταφερθεί με ολίγον παραπλανητικούς πηχυαίους τίτλους στα αμερικάνικα ΜΜΕ, σε μία περίοδο όπου κυριαρχεί στην επικαιρότητα το σκάνδαλο με τις κατά συρροήν σεξουαλικές παρενοχλήσεις στις οποίες είχε υποπέσει ο παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινσταϊν. Αναλογιστείτε, πάντως, ότι υπήρξε μία εποχή κατά την οποία ο Γούντι υποδυόταν ένα 42χρονο συγγραφέα κωμικών σειρών για την τηλεόραση που διατηρούσε δεσμό με μία 17χρονη μαθήτρια, χωρίς να προκύψει ο παραμικρός ντόρος. Αναφερόμαστε, φυσικά, στο θρυλικό Manhattan (1979), για το οποίο η Μάριελ Χέμινγουεϊ (η 17χρονη μαθήτρια, δηλαδή) εισέπραξε υποψηφιότητα τόσο για τα βραβεία Όσκαρ όσο και για τα Βραβεία BAFTA, χωρίς να υπάρξει καμία κραυγή ή διαμαρτυρία…

Προς το παρόν, ας θυμηθούμε το επικείμενο Wonder Wheel που έλαβε θετικές κριτικές στο φεστιβάλ της Νέας Υόρκης και ας διαβάζουμε προσεκτικά ολόκληρο το άρθρο που μας ενδιαφέρει και όχι μονάχα την όποια πομπώδη επικεφαλίδα.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑