News Ο Ρόμαν Πολάνσκι, η τελευταία προσθήκη στο line-up των Καννών!

30 Απριλίου 2017 |

0

Ο Ρόμαν Πολάνσκι, η τελευταία προσθήκη στο line-up των Καννών!

Το 70ο Φεστιβάλ των Καννών ανοίγει τις πύλες του στις 17 του Μάη, τα line-ups όλων των βασικών τμημάτων είναι γνωστά εδώ και λίγο καιρό και χτες ανακοινώθηκαν οι προσθήκες της τελευταίας στιγμής, μεταξύ των οποίων αναμφίβολα ξεχωρίζει η τελευταία ταινία του Ρόμαν Πολάνσκι, η οποία θα προβληθεί στο Τμήμα Εκτός Διαγωνιστικού. Ο αειθαλής, και αισίως 83χρονος πλέον, Πολάνσκι, 4 χρόνια μετά την Αφροδίτη με τη γούνα, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, με την ταινία Based on a True Story, η οποία βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Ντελφίν ντε Βίγκαν. Στο σενάριο της ταινίας, μάλιστα, συναντούμε τον Ολιβιέ Ασαγιάς, σκηνοθέτη του Carlos και (εξ ημισείας με τον Κριστιάν Μουντζίου) νικητή του Βραβείου Σκηνοθεσίας, στο τελευταίο Φεστιβάλ των Καννών, για το ψυχολογικό θρίλερ Personal Shopper, με πρωταγωνίστρια την Κρίστεν Στιούαρτ.

polanski

Η κεντρική ιστορία του D’après une histoire vraie, όπως είναι ο πρωτότυπος γαλλικός τίτλος, περιστρέφεται γύρω από μία επιτυχημένη συγγραφέα που βρίσκεται στη μέγκενη του άγχους συγγραφής του επόμενου βιβλίου της και του ασφυκτικού stalking από μία παθιασμένη θαυμάστρια, η οποία διακατέχεται από ιδεοληπτικές εμμονές.

Στον ρόλο της θαυμάστριας συναντούμε την υπέροχη Εύα Γκριν, ενώ τη συγγραφέα θα ενσαρκώσει η -κατά 33 χρόνια νεότερη- σύζυγος του Πολάνσκι Εμανουέλ Σενιέ, η οποία έχει πρωταγωνιστήσει σε 4 ταινίες του Πολωνού σκηνοθέτη: α) στο Frantic (1988), β) στα Μαύρα φεγγάρια του έρωτα (1992), γ) στην Ένατη πύλη (1999, σε πιο δευτερεύοντα ρόλο εδώ, όμως) και δ) στην προαναφερθείσα Αφροδίτη με τη γούνα (2013).

eva-green

O Πολάνσκι, πάντως, στράφηκε στο πρότζεκτ του Based on a True Story, αφότου είχε μείνει παντελώς στάσιμο (λόγω του αιτήματος της αμερικάνικης δικαιοσύνης προς τις γαλλικές αρχές για έκδοση του Πολάνσκι, ο οποίος -ως γνωστόν- είχε αυτομολήσει από τις ΗΠΑ, το 1978, κατηγορούμενος για αποπλάνηση ανηλίκου, και φοβούμενος μία πιθανή καταδίκη) το αρχικό του σχέδιο: να καταπιαστεί κινηματογραφικά με την περίφημη Υπόθεση Ντρέιφους, η οποία είχε συνταράξει τη γαλλική κοινωνία στα τέλη του 19ου αιώνα.

Η γιγαντιαίων διαστάσεων δικαστική πλάνη, το πολιτικό-στρατιωτικό σκάνδαλο κατασκοπίας, η πρώτη σπίθα της επικείμενης έκρηξης αντισημιτισμού, τα προεόρτια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το διάσημο «Κατηγορώ» που απηύθυνε ο Εμίλ Ζολά με αφορμή την υπόθεση, ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα αποτελέσουν κινηματογραφική μαγιά στα χέρια του πολύπειρου Πολωνού σκηνοθέτη.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑