Πλησιάζει η ώρα του Strain

“…to all the monsters in my nursery: May you never leave me alone.”

Ένα από τα πιο αναμενόμενα projects της φετινής τηλεοπτικής χρονιάς είναι πια προ των πυλών. To Strain του Guillermo Del Toro (Hellboy, Pan’s Labyritnh) αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στη συχνότητα του FX τον Ιούλιο, ενώ το πιλοτικό επεισόδιο θα προβληθεί έναν μήνα νωρίτερα στο φεστιβάλ ATX στο Austin του Texas. Η είδηση, ωστόσο, είναι ότι το υλικό είναι πλέον έτοιμο και έχουμε τα πρώτα teasers και posters για να προετοιμάσουν το έδαφος. Και η αλήθεια είναι ότι δεν απογοητεύουν, απευθείας από τον υπέροχα διεστραμμένο νου του Μεξικανού δημιουργού.

d3de611df7e04808c898ec55b378a523

Το Strain βασίζεται στην ομότιτλη τριλογία βιβλίων που έγραψε ο Del Toro σε συνεργασία με τον Αμερικανό συγγραφέα Chuck Hogan (Prince of Thieves, το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε η ταινία The Town). Η πρώτη σεζόν θα αποτελείται από 13 επεισόδια, με τον ίδιο τον Del Toro να σκηνοθετεί το πρώτο. Showrunner θα είναι ο Carlton Cuse (Lost).

Το story

Ένα Boeing 777 προσγειώνεται στο JFK της Νέας Υόρκης με όλα του τα φώτα σβηστά και τις πόρτες σφραγισμένες, χωρίς να φαίνεται το παραμικρό ίχνος ζωής από το εσωτερικό του. Οι υπεύθυνοι καλούν τον επιδημιολόγο Dr. Ephraim Goodweather (ε π ι κ ό  όνομα) να ερευνήσει το συμβάν. Καθώς εισέρχονται στο αεροπλάνο, αντικρίζουν μια εικόνα αποκάλυψης, καθώς βρίσκουν 200 πτώματα και 4 μόλις επιζώντες. Υπεύθυνος, όπως όλα δείχνουν, είναι ένας ιός που αρχίζει να εξαπλώνεται. Το πραγματικό πρόβλημα, βέβαια, ξεκινά όταν τα πτώματα αρνούνται να μείνουν στο νεκροτομείο και σηκώνονται για βόλτα. Τότε ο Dr. Ephraim Goodweather (δεν το χορταίνω), μαζί με την ομάδα του και μερικούς εθελοντές, αλλά και έναν μυστηριώδη ιδιοκτήτη ενός ενεχυροδανειστηρίου που μοιάζει να ξέρει πολλά (πάντα αυτοί στα ενεχυροδανειστήρια ξέρουν πολλά, Νόμος) θα προσπαθήσει να βρει την αιτία του κακού και να προστατέψει την ανθρωπότητα.

the-strain-logo

Το cast

Πέρα από τα σημαντικά ονόματα των δημιουργών που αναφέρθηκαν, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι πρωταγωνιστές. Στο ρόλο του Dr. Ephraim Goodweather (θα το γράφω ολόκληρο, συνέχεια) συναντάμε τον Corey Stoll (Midnight in Paris, House of Cards) που ήταν μια αληθινή αποκάλυψη στο πλευρό του Kevin Spacey ως το απόλυτο πιόνι του αξιότιμου κ. Underwood στο εξαιρετικό δράμα του Netflix και καλείται πλέον να αποδείξει ότι μπορεί να σηκώσει στην πλάτη του ένα μεγάλο project ως πρώτο όνομα (αυτή τη φορά, μάλιστα, με μαλλιά). Δίπλα του και πίσω από τον πάγκο του ενεχυροδανειστηρίου που λέγαμε παραπάνω ο David Bradley, στην πρώτη του δουλειά μετά το Game of Thrones, όπου πήρε άριστα ως Lord Frey, Άρχοντας των Διδύμων και διοργανωτής ενός γάμου όλο τρέλα, κέφι και χορό.

the-strain

Έχουμε ακόμα τον πάντα σκληρό και τυπάρα Kevin Durand (Cosmopolis, Smokin’ Aces, X-Men Origins: Wolverine), τη Mia Maestro (Frida, The Motorcycle Diaries), τον βετεράνο Jonathan Hyde (Titanic, Jumanji, The Mummy) και τον αληθινό πρωταγωνιστή του Lord of the Rings που ως Samwise Gamgee έκανε τζάμπα μάγκα τον Frodo, Sean Astin (The Goonies, Rudy).

durandheader

Και τώρα τα teasers, κομματάκι παράξενα και disturbing, όπως θα έπρεπε να είναι.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑