News Ο David Fincher επιστρέφει στη μικρή οθόνη

13 Φεβρουαρίου 2014 |

0

Ο David Fincher επιστρέφει στη μικρή οθόνη

Χαράς ευαγγέλια για τους θαυμαστές του 52χρονου Αμερικανού σκηνοθέτη (ναι Γιώργο, σε σένα αναφέρομαι). Ο David Fincher (Seven, Fight Club, Zodiac) συμφώνησε να σκηνοθετήσει το πιλοτικό επεισόδιο και να συμμετάσχει στην παραγωγή της μεταφοράς της βρετανικής σειράς Utopia στην αμερικανική τηλεόραση για λογαριασμό του HBO.  Πρόκειται για ένα θρίλερ που περιστρέφεται γύρω από μια θεωρία συνωμοσίας, όταν μια ομάδα ανθρώπων βρίσκει ένα χειρόγραφο κόμικ το οποίο προβλέπει όλες τις καταστροφές που συνέβησαν μέχρι σήμερα, και άλλες που δεν έχουν γίνει ακόμα. Στην προσπάθειά τους να “ξεκλειδώσουν” τα νοήματα του χειρογράφου και να αποτρέψουν επερχόμενες τραγωδίες, τα μέλη της ομάδας θα πρέπει ακόμα να αποφύγουν μια μυστηριώδη οργάνωση που αποκαλείται “Το Δίκτυο” και τους καταδιώκει με προφανή στόχο να πάρει στα χέρια της το χειρόγραφο.

Το trailer του βρετανικού Utopia

Η σειρά γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στη Βρετανία, όπου προβάλλεται από το Channel 4. Έχει ολοκληρώσει την πρώτη της σεζόν και σύντομα θα προβληθεί και η δεύτερη. Όσο για την μεταφορά της στις Η.Π.Α., ο Fincher θα ενώσει τις δυνάμεις του με την Gillian Flynn, με την οποία συνεργάστηκε πρόσφατα και στην ταινία Gone Girl, που θα προβληθεί στις αμερικανικές αίθουσες τον ερχόμενο Οκτώβρη. Την ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Ben Affleck και η Rosamund Pike (Pride & Prejudice, Barney’s Version), σκηνοθέτησε ο Fincher, ενώ το σενάριο υπέγραψε η Flynn, διασκευάζοντας ουσιαστικά το δικό της ομώνυμο μυθιστόρημα πάνω στο οποίο βασίζεται.

Η Flynn, η οποία θα αναλάβει το σενάριο και της μεταφοράς του Utopia στην αμερικανική τηλεόραση, είναι ένα ραγδαία ανερχόμενο όνομα στις Η.Π.Α., καθώς και τα τρία μυθιστορήματα που έχει γράψει μέχρι στιγμής γνωρίζουν πολύ μεγάλη επιτυχία. Εκτός του Gone Girl, στη μεγάλη οθόνη θα μεταφερθεί και το δεύτερο μυθιστόρημά της, το Dark Places, στο οποίο θα πρωταγωνιστούν η Charlize Theron και η Chloe Grace Moretz (Kick-Ass, Carrie) και θα σκηνοθετήσει ο Gilles Paquet – Brenner (Elle s’ appelait Sarah, Les jolies choses).

Το Utopia θα είναι η δεύτερη φορά που ο David Fincher υπογράφει ένα project για την τηλεόραση, μετά το άκρως επιτυχημένο πολιτικό θρίλερ House of Cards για λογαριασμό του Netflix με τον Kevin Spacey, η δεύτερη σεζόν του οποίου κάνει πρεμιέρα αύριο, 14 Φεβρουαρίου.

Το εξαιρετικό trailer της δεύτερης σεζόν του House of Cards




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑