News Κυκλοφόρησε το trailer του “Locke”

18 Φεβρουαρίου 2014 |

0

Κυκλοφόρησε το trailer του “Locke”

Έπειτα από αναμονή πολλών μηνών, κατά την οποία τηρήθηκε σιγή ιχθύος από τους συντελεστές και όλα, σχεδόν, τα δεδομένα της πλοκής της νέας ταινίας του Steven Knight παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό, κυκλοφόρησε χτες το trailer του Locke. Όχι δηλαδή ότι το trailer αποκαλύπτει και τίποτα (έτσι οφείλουν να είναι, άλλωστε, τα trailers), πέραν της κλειστοφοβικής ατμόσφαιρας της ταινίας και μιας ιδρωμένης, πνιγμένης στην ένταση και τις παραισθήσεις ερμηνείας του πρωταγωνιστή, Tom Hardy.

locke-large-skipcrop

Ο Hardy, ο κορυφαίος πιθανότατα Βρετανός ηθοποιός της γενιάς του, υποδύεται τον Ivan Locke. Τι ξέρουμε για αυτόν; Τίποτα. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι οδηγεί την BMW του σε μια διαδρομή 90 λεπτών από το Birmingham στο Croydon. 90 λεπτά διαρκεί και η ταινία. Ακριβώς. Ολόκληρη λοιπόν η ταινία φιλοξενεί στην οθόνη τον Hardy και μόνο αυτόν, καθώς οδηγεί και συνομιλεί στο τηλέφωνο με κάποιους από τους κοντινούς του ανθρώπους, προσπαθώντας να “διορθώσει” κάτι. Τι είναι αυτό, φυσικά και δεν το γνωρίζουμε, και προφανώς θα είναι το κλειδί στην υπόθεση. Ο 37χρονος Λονδρέζος βρίσκεται πια στην πλέον δημιουργική περίοδο της καριέρας του, έχοντας να επιδείξει μια αξιοζήλευτη ερμηνευτική γκάμα στη μέχρι τώρα φιλμογραφία του. Έχοντας κάνει το μεγάλο βήμα με το αριστουργηματικό Bronson το 2008 αλλά και ένα σημαντικό πέρασμα από το Rocknrolla του Guy Ritchie, ο Hardy έφτιαξε για τα καλά το όνομά του στο Hollywood από το 2010 και έπειτα, συμμετέχοντας στη μία επιτυχία μετά την άλλη: Inception, Tinker Tailor Soldier Spy, Warrior, Lawless και, φυσικά, η μοναδική αχτίδα φωτός στο κατά τα άλλα τραγικό The Dark Knight Rises. Το Locke, σύμφωνα με τον δημιουργό Steven Knight, είναι γραμμένο πάνω του, αφού όπως δήλωσε “χρειαζόμασταν έναν και μόνο ηθοποιό και ο Tom είναι ό, τι καλύτερο υπάρχει, έτσι όταν μάθαμε ότι είναι διαθέσιμος έκατσα αμέσως να γράψω το σενάριο. Γνωριστήκαμε το Νοέμβριο, το έγραψα τα Χριστούγεννα και το γυρίσαμε το Φεβρουάριο”.

Ο Tom Hardy με τον Steven Knight

Tom-Hardy-Locke-Photocall-tom-hardy-35456917-612-612

Ο Knight, από την άλλη, μόνο τυχαίος δεν είναι. Ο γεννημένος στο Marlborough (πιο cool πεθαίνεις) της Αγγλίας, έγραψε το σενάριο του καταπληκτικού Eastern Promises του David Kronenberg, αλλά και του Dirty Pretty Things του Stephen Frears, το οποίο του χάρισε μάλιστα και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ. Πιο πρόσφατα, δημιούργησε για το BBC την εξαιρετική σειρά Peaky Blinders, ενώ το Locke θα είναι η δεύτερη σκηνοθετική του απόπειρα μετά το υποτιμημένο Hummingbird με τον επίσημο αγαπημένο του site μας, Jason Statham.

Η ταινία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ της Βενετίας και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από το σύνολο του διεθνούς Τύπου. Στις αίθουσες θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Απρίλιο. Πέραν του Tom Hardy, συμμετέχουν ακόμα με τις φωνές τους (τα τηλεφωνήματα που λέγαμε) οι Andrew Scott (ο Moriarty του τηλεοπτικού Sherlock), Olivia Colman (Hot Fuzz, Iron Lady) και Ruth Wilson (Saving Mr. Banks, The Lone Ranger).

Χωρίς περαιτέρω αναμονή, το trailer του Locke




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑