Το “Murder on the Orient Express” επιστρέφει!

Το θρυλικό μυθιστόρημα Murder on the Orient Express της Άγκαθα Κρίστι εκδόθηκε την Πρωτοχρονιά του 1934 στη Μεγάλη Βρετανία και περίπου δύο μήνες αργότερα κυκλοφόρησε και στις ΗΠΑ, με τίτλο Murder on the Calais Coach, προκειμένου να μην υπάρξει μπέρδεμα με το μυθιστόρημα, της ίδιας χρονιάς, του Γκρέιαμ Γκριν, στο οποίο είχε δοθεί ο τίτλος Orient Express (και πάλι οι Αμερικάνοι εκδότες άλλαξαν τον original βρετανικό τίτλο, ο οποίος ήταν Stamboul Train). Αξιοσημείωτο είναι ότι η Κρίστι είχε προσωπική εμπειρία από το διάσημο τρένο, με το οποίο είχε ταξιδέψει πολλές φορές για να επισκεφθεί τον δεύτερο σύζυγό της Σερ Μαξ Μάλογουαν, ο οποίος εργαζόταν ως αρχαιολόγος σε διάφορες ανασκαφές στη Μέση Ανατολή.

Το Murder on the Orient Express γράφτηκε, μάλιστα, σε ένα δωμάτιο του Pera Palace Hotel, στην Κωνσταντινούπολη, τον τερματικό σταθμό των περισσότερων γραμμών του διάσημου τρένου. Στην πλοκή του βιβλίου, ο θρυλικός Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρώ παίρνει το τρένο από την Κωνσταντινούπολη με σκοπό να επιστρέψει στο Λονδίνο και, όπως όλοι ξέρετε, καλείται να ξεδιαλύνει το κουβάρι μίας δολοφονίας που πραγματοποιείται και στην οποία όλοι οι ύποπτοι διαθέτουν ισχυρότατο κίνητρο.

Το 1974, ο Σίντνεϊ Λιούμετ μετέφερε στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα της Κρίστι (βλέπε φώτο αμέσως πιο πάνω), με τον Άλμπερτ Φίνεϊ στον κεντρικό ρόλο του Πουαρώ και ένα υπέροχο all-star cast υπόπτων να παρελαύνει γύρω του, με τα ονόματα των Λορίν Μπακόλ, Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Άντονι Πέρκινς, Σον Κόνερι, Τομ Γιορκ, Βανέσα Ρεντγκρέιβ και Ζακλίν Μπισέ να ξεχωρίζουν. H ταινία σημείωσε καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία, συγκεντρώνοντας έξι οσκαρικές υποψηφιότητες, με την Ίνγκριντ Μπέργκμαν να κερδίζει το Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου.

Σαράντα τρία χρόνια αργότερα -και με το παράφωνο διάλειμμα της κακοφτιαγμένης τηλεταινίας του 2001, για λογαριασμό του CBS, με τον Άλφρεντ Μολίνα ως Πουαρώ– ο Κένεθ Μπράνα αναλαμβάνει να δώσει εκ νέου κινηματογραφικά σάρκα και οστά στον φλεγματικό, εκκεντρικό και ιδιοφυή ντετέκτιβ, κρατώντας τα σκηνοθετικά ηνία και, παράλληλα, πρωταγωνιστώντας!

Τον Πουαρώ-Μπράνα, σε αυτή την παραγωγή της 20th Century Fox, πλαισιώνουν οι Τζόνι Ντεπ, Τζούντι Ντεντς, Πενέλοπε Κρουθ, Μισέλ Φάιφερ και Γουίλεμ Νταφόε. Η πρεμιέρα της ταινίας στις σκοτεινές αίθουσες είναι προγραμματισμένη για τις 3 Νοεμβρίου στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ μία εβδομάδα αργότερα θα πραγματοποιηθεί και η αμερικάνικη πρεμιέρα της. Δείτε ευθύς αμέσως το τρέιλερ, που μόλις κυκλοφόρησε:




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑