News Ο Λίαμ Νίσον στο remake του “In Order of Disappearance”

14 Μαΐου 2016 |

0

Ο Λίαμ Νίσον στο remake του “In Order of Disappearance”

Όποιος βλέπει αμερικάνικες ταινίες δράσης ξέρει πως ο Λίαμ Νίσον είναι ο χειρότερος πατέρας του κόσμου για να φυλάξει τα παιδιά του και ο καλύτερος πατέρας του κόσμου για να εκδικηθεί γι΄αυτά. Όποιος βλέπει και ευρωπαϊκές ταινίες δράσης – μαύρες κωμωδίες θα εντυπωσιάστηκε, το 2014, από το κατάμαυρο νορβηγικό Kraftidioten (Ιn order of Disappearance) του Πέτερ Μόλαντ, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Στέλαν Σκάρσκγαρντ.

Kraftidioten
Αυτές τις δύο σκέψεις έκανε και κάποιος παραγωγός του Χόλιγουντ, τις συνδύασε, κι έτσι ετοιμάζεται remake του Kraftidioten, με πρωταγωνιστή τον Λίαμ Νίσον και τη σκηνοθεσία -σαν άλλος Χάνεκε στο Funny Games– να αναλαμβάνει πάλι ο Πέτερ Μόλαντ. Ο Λίαμ Νίσον, με την εμφάνιση του στο Silence του Μάρτιν Σκορσέζε προσπαθεί να βαδίσει σε πιο εσωτερικά υποκριτικά μονοπάτια, αλλά ήταν μάλλον αδύνατο να αρνηθεί μία πρόταση που ξύπνησε μέσα του έντονα πατρικά αισθήματα.

Το Kraftidioten αφηγείται την ιστορία ενός μεσήλικα εκχιονιστή, ο οποίος αφού βραβεύτηκε από την φιλήσυχη κοινότητα του με τον τίτλο του “καλύτερου πολίτη” μαθαίνει πως ο γιος του δολοφονήθηκε. Αποφασίζει τότε να αναζητήσει την εκδίκηση του ενάντια σε δύο συμμορίες που βρίσκονται σε πόλεμο. Εντάξει, ο Λίαμ Νίσον είναι το πρώτο (και μάλλον το μόνο) όνομα που θα σκεφτόσασταν για το ρόλο!

Neeson
Η συγκεκριμένη ταινία ξεχώρισε για το κατάμαυρο χιούμορ της, για τη σάτιρα της φαινομενικά ειρηνικής νορβηγικής κοινωνία και για το ότι αναποδογύριζε τις συμβάζεις των ταινιών δράσης και εκδίκησης. Το ότι το αμερικάνικο remake θα σκηνοθετηθεί από τον ίδιο δημιουργό προκαλεί αρχικά μία ανακούφιση. Αναμένουμε με ενδιαφέρον το πως θα προσαρμόσει ο Πέτερ Μόλαντ το κοινωνικοπολιτικό σχόλιο της ταινίας στα αμερικάνικα δεδομένα, καθώς και την ερμηνεία του υπέροχου Λίαμ Νίσον.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑