News Το πρώτο εξαιρετικό, βραχνιασμένο trailer του “A Monster Calls”

20 Νοεμβρίου 2015 |

0

Το πρώτο εξαιρετικό, βραχνιασμένο trailer του “A Monster Calls”

Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο teaser trailer του «A Monster Calls» με τη βραχνιασμένη ανατριχιαστική φωνή του Λίαμ Νίσον στο ρόλου του αφηγητή και του μυστηριώδους τέρατος. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Τζ. Α. Μπαγιόνα, δημιουργός του ανατριχιαστικού «Ορφανοτροφείου» και του συγκινητικού «The Impossible». Η ταινία βασίζεται στο βραβευμένο βιβλίο για εφήβους «A Monster Calls» του Πάτρικ Νες. Πρόκειται για την ιστορία ενός δωδεκάχρονου παιδιού που προσπαθεί να αποδεχτεί και να  αντιμετωπίσει το γεγονός πως η μητέρα του έχει καρκίνο, ενώ παράλληλα στην κοινωνική του ζωή είναι αόρατος πέφτοντας συχνά θύμα bullying. Όλα θα αλλάξουν, όταν ένα βράδυ τον επισκεφτεί ένα περίεργο τέρας και του ζητήσει το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο.

Μετά και την πρεμιέρα του «Tale of Tales» στην χώρα μας και την κυκλοφορία του πρώτου τρέιλερ του «The Huntsman: Winter’s War», είναι ξεκάθαρη η στροφή των εταιριών παραγωγής στα παραμύθια. Όμως, σε αντίθεση με τα χολλυγουντιανά standard η συγκεκριμένη ταινία φαίνεται να ακολουθεί μονοπάτια «The Pan’s Labyrinth» δημιουργώντας στο κοινό κάθαρση και προσδοκίες. Και εξηγούμαστε: Το βιβλίο «A Monster Calls» παρόλο που αποκαλείται παιδικό βιβλίο είναι πολύ σκοτεινό, χωρίς ωραιοποιήσεις και κοιτάει στα μάτια τη θνητότητα της ανθρώπινης φύσης. Καταπιάνεται με το θάνατο, και με το καθημερινά ψέματα με τα οποία αντιμετωπίζει ο καθένας τον εαυτό του μέσα από το πετυχημένο εύρημα του τέρατος που προκαλεί τον μικρό ήρωα μέσα από την εξιστόρηση αφίσημων παραμυθιών. Παραμυθιών που δεν υπάρχει καλό και κακό, όπως είναι και η ίδια η ζωή άλλωστε.

Καταγραφή

Ένας άλλος λόγος που δημιουργεί προσδοκίες είναι η παρουσία του Τζ. Α. Μπαγιόνα, ο οποίος μόνο από το teaser μας υπόσχεται ένα σκοτεινό παραμύθι χωρίς σεναριακές ευκολίες και φαίνεται να ακολουθεί τα μονοπάτια που χάραξε στο «Ορφανοτροφείο». Τέλος, το casting της ταινίας ανεβάζει περαιτέρω τις απαιτήσεις (τον μικρό ερμηνεύει ο Λιούις ΜακΝτούγκαλ, ενώ δίπλα του βρίσκονται οι γνωστοί ηθοποιοί Φελίσιτι Τζόουνς, Σιγκούρνει Γουίβερ και Τόμπι Κίμπελ). Βέβαια, κακά τα ψέματα αυτό που ιντριγκάρει όλους είναι η βραχνιασμένη α λα Τομ Γουέιτς φωνή του Λίαμ Νίσον, ο οποίος μετά και τις φωτογραφίες του «Silence» φαίνεται να αφήνει λίγο το μανδύα ήρωα δράσης και να επιστρέφει σε άλλα είδη ρόλων που τον αγαπήσαμε. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας μας θα δεχόταν να εισέλθει στο δωμάτιο του ένας τέρας με τη φωνή του Λίαμ Νίσον. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στην Αμερική στις 14 Οκτωβρίου 2016 και μέχρι τότε ελπίζουμε το «A Monster Calls» να θυμίζει «Λαβύρινθο του Πάνα» και όχι τον «Τζακ, Κυνηγό Γιγάντων».




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑