Σινεμά με θέα: πρόγραμμα Ιουλίου

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης διοργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά το «Σινεμά με Θέα», στην οροφή του κτιρίου Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, και προτείνουν μαγικές κινηματογραφικές βραδιές.

Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης, το οποίο ξεκίνησε τον περασμένο μήνα, χωρίζεται σε δύο περιόδους, από τις 19 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου και από τις 28 Αυγούστου έως τις 14 Σεπτεμβρίου, ενώ θα προβληθούν συνολικά 14 ταινίες. Η ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων για τις ταινίες του «Σινεμά με Θέα» ξεκινά σήμερα, Παρασκευή 9 Ιουνίου, μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, στη διεύθυνση www.tch.gr.

INFO

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – οροφή του κτιρίου Μ2

Τιμές εισιτηρίων: 5€ (γενική είσοδος), 4€ (φοιτητές, παιδιά, κάρτα ανεργίας, CineΚάρταF της περιόδου 2016-2017)

Έναρξη προβολών: 21.30

Οδύσσεια / The Odyssey / L’odyssée

Σκηνοθεσία: Ζερόμ Σαλ

Με τους: Lambert Wilson, Pierre Niney, Audrey Tautou

Διάρκεια: 122΄

Καλοκαίρι 1946. Ο Ζακ Κουστώ βουτά με τον γιο του, Φιλίπ, στα πανέμορφα νερά της Μεσογείου. Χάρη στην εφεύρεση του πατέρα του, ο μικρός μπορεί να αναπνεύσει μέσα στο νερό και να γνωρίσει τον υπέροχο κόσμο του βυθού. Για τον Κουστώ, όμως που αγαπά την περιπέτεια, αυτό δεν αρκεί. Για το ταξίδι του στις θάλασσες της Γης, θα αφήσει τους γιους του στο οικοτροφείο. Πολλά χρόνια αργότερα, πατέρας και γιος θα συγκρουστούν ξανά, ωσότου η κοινή τους λατρεία για τη θάλασσα γεφυρώσει τις διαφορές τους.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ: Δευτέρα 3 και Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Η χορεύτρια / The Dancer / La danseuse

Σκηνοθεσία: Στεφανί Ντι Τζούστο

Με τους: SoKo, Gaspard Ulliel, Lily-Rose Depp, Mélanie Thierry

Διάρκεια: 108΄

Τίποτα από το παρελθόν και την ιστορία της Λόι Φούλερ δεν προμήνυε ότι θα γινόταν σύμβολο της Μπελ Επόκ, πόσο μάλλον χορεύτρια στην Όπερα του Παρισιού. Ακόμη και μπροστά στο φόβο του μόνιμου τραυματισμού ή της τύφλωσης, η φλογερή Λόι δε σταματούσε σε τίποτα, προκειμένου να τελειοποιήσει την τεχνική. Η συνάντησή της με την Ισιδώρα Ντάνκαν, μια ταλαντούχα και φιλόδοξη νεαρή χορεύτρια που έμελλε να χριστεί ιέρεια του μοντέρνου χορού, θα σημάνει την αρχή της πτώσης της. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζιοβάνι Λίστα.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ: Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Η μοδίστρα / The Dressmaker

Σκηνοθεσία: Τζόσλιν Μούρχαουζ

Με τους: Kate Winslet, Judy Davis, Liam Hemsworth, Hugo Weaving

Διάρκεια: 119΄

Η φλογερή, ταλαντούχα -και υπερβολικά μοντέρνα για τα δεδομένα της πατρίδας της- Τίλι επιστρέφει στη γενέτειρά της, με σκόπο να κλείσει όλους τους ανεξόφλητους λογαριασμούς με το παρελθόν και τα φαντάσματα που την καταδιώκουν. Ένα γουέστερν υψηλής ραπτικής, με βελόνες και υφάσματα αντί για λάσο και εξάσφαιρα, μία ιστορία εκδίκησης, ενηλικίωσης και γυναικείας χειραφέτησης, με την υπέροχη Κέιτ Γουίνσλετ.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ: Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Πάση θυσία / Hell or High Water

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Μακένζι

Με τους: Chris Pine, Ben Foster, Jeff Bridges

Διάρκεια: 102΄

Ένα υπέροχο new age γούεστερν, μία ιστορία παλιά όσο οι απαρχές του χρόνου και την ίδια στιγμή ολόφρεσκη, ζωντανή και παλλόμενη.  Δύο αδέρφια που μπλέκουν σε ένα παράτολμο σχέδιο, προκειμένου να γλυτώσουν τη φάρμα τους από τα χέρια των τραπεζών, βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα βετεράνο Ranger, που προσπαθεί να αποδεχτεί το ότι ο χρόνος έχει ξεβράσει τόσο τον ίδιο όσο και την εποχή του. Ένας ερημωμένος τόπος, με βαλσαμωμένους ανθρώπους, μία ανελέητη καταδίωξη, ένα ραντεβού με το πεπρωμένο στις εσχατιές του Τέξας. Και μία ταινία που δεν γίνεται με τίποτα να χάσετε.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ: Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑