Reviews Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?

1 Οκτωβρίου 2014 |

0

Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?

Σκηνοθεσία: Φιλίπ Ντε Σοβερόν

Παίζουν : Κριστιάν Κλαβιέ, Σαντάλ Λομπύ, Αρί Αμπιτάν, Μεντί Σαντούν, Νουμ Ντιαβαρά

Διάρκεια : 97 λεπτά

Τρία σχεδόν χρόνια μετά τους «Άθικτους», η γαλλική βαριά βιομηχανία του σινεμά ξαναχτυπά. Όχι πως σίγησε, αλλά σίγουρα το “Θεέ μου, τι σου κάναμε;” είναι με διαφορά η πιο εμπορική ταινία και δη κωμωδία των «τρικολόρ», μετά από το περίφημο «Intouchables». Μεγάλες φιλοσοφίες δεν πρόκειται να δείτε και αν περιμένετε να δείτε ξεχάστε το. Η ταινία σατιρίζει την πολυσυλλεκτική και σε αρκετές περιπτώσεις όχι και τόσο ανεκτική στη διαφορετικότητα Γαλλική κοινωνία, μόνον που εδώ δεν γίνεται λόγος για ρατσισμό μονόπλευρο, αλλά από όλους και προς όλους! Θρησκευτικός, φυλετικός, χρωματικός, αλλά όχι ενοχλητικός, τουναντίον αρκετά χαριτωμένος, αφού αφήνει σπόντες για τα μειονεκτήματα της κάθε ράτσας που πιστεύει στα προτερήματά της και προσβλέπει μόνον σε αυτά!

Το καθώς πρέπει συντηρητικό καθολικό ζευγάρι των Βερνέιγ έχει 4 κορίτσια της παντρειάς, εκ των οποίων τα 3 προλαβαίνουν εν ριπή οφθαλμού να νυμφευθούν έναν Άραβα, έναν Κινέζο και έναν Εβραίο και η μοναδική ελπίδα των γονέων που προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ καταστάσεων (επισκέψεων, εορτών, συνηθειών, ακόμα και μαγειρικής) αναφορικά με τους γαμπρούς τους είναι η τέταρτη κόρη τους. ΟΚ, ήδη καταλάβατε ότι το στόρι παραπέμπει κάπως σε ανέκδοτο του τύπου ένας Πόντιος, ένας Γερμανός, ένας Γάλλος…. Οπότε σερβιριστείτε την ταινία όπως ακριβώς πρέπει. Με χαλαρή διάθεση και χωρίς να περιμένετε ΤΟ αριστούργημα. Η ταινία ήταν ιδανική για θερινό σινεμά αλλά λόγω της επιτυχίας που σημείωσε και λόγω της δεδομένης καθυστέρησης μέχρι να κυκλοφορήσει σε DVD, εξακολουθεί να παίζεται στις αίθουσες. Κι έτσι όμως βλέπεται ανετότατα.

Το happy end θυμίζει Ελληνική ταινία 60ς- 70ς (στο τέλος όλοι παντρεύονται και ζουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα), αλλά το βλέπετε «που το πηγαίνει» ο σκηνοθέτης Φιλίπ Ντε Σοβερόν, οπότε δεν είμαστε και φοβεροί μαρτυριάρηδες. Απολαυστικός ο κάπως πιο μπαμπάτσικος πια εξηντάρης plus Κριστιάν Κλαβιέ.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑