O Wong-Kar Wai γυρίζει νέα ταινία και αυτό είναι υπέροχο!

Επτά χρόνια έχουν περάσει κιόλας από το The Grandmaster, τη δέκατη ταινία στη φιλμογραφία του Γουόνγκ Καρ-Γουάι, και τα νέα που λαχταρούσαμε να ακούσουμε εδώ και τόσο καιρό μάλλον  γίνονται πραγματικότητα: τον Ιούλιο, μετά από καθυστέρηση λίγων μηνών σε σχέση με το αρχικό πλάνο λόγω κορωνοϊού, ο Καρ-Γουάι, όπως όλα δείχνουν, επιστρέφει στο κινηματογραφικό πλατό. Η νέα ταινία του Καρ-Γουάι θα φέρει τον τίτλο Blossoms, ενώ θα αποτελεί μεταφορά της ομότιτλης σειράς διηγημάτων του Κινέζου συγγραφέα Jin Yucheng. Η πλοκή της ταινίας θα έχει στο επίκεντρό της τις ζωές τριών ανθρώπων που διαμένουν στη Σαγκάη, με χρονικό ορίζοντα που θα εκκινεί από τον επίλογο της μαοϊκής Πολιτιστικής Επανάστασης στα 60s και θα φτάνει ώς τα μέσα των 90s.

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ βρίσκεται στα σκαριά εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το σενάριο χρειάστηκε 4 χρόνια για να λάβει την τελική του μορφή. Ο σκηνοθέτης, μιλώντας για το Blossoms, δήλωσε πως πρόκειται για την ίσως πιο προσωπική στιγμή ολόκληρης της καριέρας του. Ο Καρ-Γουάι γεννήθηκε στη Σαγκάη, αλλά μετακόμισε στο Χονγκ Κονγκ σε ηλικία 19 ετών, το 1963, και δεν επέστρεψε στη γενέτειρά του παρά μόνο στα μέσα της δεκαετίας του ᾽90. H συγκεκριμένη ταινία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «είναι ένας μάταιος τρόπος να αναπληρώσω τον χαμένο χρόνο, να επιστρέψω στα όσα δεν έζησα».

Mέσα σε όλα αυτά, μια δήλωση του Καρ-Γουάι προκάλεσε μπέρδεμα σε όλους εμάς τους φανατικούς θαυμαστές του, καθώς ο σκηνοθέτης ανέφερε πως η νέα του ταινία θα κλείσει ατύπως την τριλογία που είχε ανοίξει με το In the Mood for Love (2000) και είχε συνεχιστεί με το 2046 (2004), με τη μικρή λεπτομέρεια πως οι δυο προαναφερθείσες ταινίες αποτελούσαν το δεύτερο και το τρίτο σκέλος, αντίστοιχα, μιας άτυπης τριλογίας που είχε ανοίξει με την ταινία Days of Being Wild (1990)!

Tέλος, πάντων, μικρή σημασία έχουν όλα αυτά, καθότι αυτό που έχει σημασία είναι ότι αφενός ο Καρ-Γουάι επιστρέφει στο σινεμά, αφετέρου το ότι η νέα του ταινία θα είναι στο ύφος και το στυλ των δύο αυτών το “Blossoms” να μην έχει την τύχη των τριών (!) άλλων πρότζεκτ του Καρ-Γουάι που ναυάγησαν τα τελευταία χρόνια, με πιο πρόσφατο το “Gucci”, που θα επικεντρωνόταν στη δολοφονία του Μαουρίτσιο Γκούτσι, εγγονού του ιδρυτή της δυναστείας Γκούτσιο Γκούτσι, από πληρωμένο εκτελεστή που είχε προσληφθεί από την πρώην σύζυγό του!




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑