O Wong Kar-Wai στο τιμόνι τηλεοπτικής σειράς!

Τρία χρόνια μετά την τελευταία του ταινία, το έπος πολεμικών τεχνών The Grandmaster, ο Γουόνγκ Καρ Γουάι επιστρέφει, όχι στη μεγάλη, αλλά στη μικρή οθόνη. Πιο συγκεκριμένα, ο 57χρονος δημιουργός από το Χονγκ Κονγκ υπέγραψε συμβόλαιο με τον κινεζικό κολοσσό της Huanxi Media Group, αναλαμβάνοντας να σκηνοθετήσει μία τηλεοπτική σειρά 18 επεισοδίων, τα οποία θα απλωθούν σε 2 σεζόν (12 επεισόδια την πρώτη σεζόν και τα υπόλοιπα 6 τη δεύτερη).

Wong Kar Wai

Προς το παρόν τηρείται σιγή ιχθύος αναφορικά με το καστ, τη βασική πλοκή και τον τίτλο, έχουν όμως διαρρεύσει τα νούμερα του μπάτζετ, τα οποία προκαλούν ομολογουμένως αίσθηση, καθώς για κάθε επεισόδιο της σειράς αναμένεται να ξοδευτεί ένα ποσό που θα κυμαίνεται μεταξύ 3 και 4 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο παχυλός αυτός προϋπολογισμός δημιουργεί τεράστιες προσδοκίες, αλλά συνεπάγεται την ίδια στιγμή και τις ανάλογες υποχρεώσεις, καθώς ο Καρ-Γουάι (του οποίου τα γυρίσματα παραδοσιακά τραβούν σε μάκρος) ίσως αναγκαστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του να σεβαστεί το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το οποίο τα γυρίσματα της πρώτης σεζόν πρέπει να έχουν τελειώσει ώς το τέλος του 2017.

Στο πλαίσιο της αμοιβής που θα εισπράξει ο Καρ Γουάι περιλαμβάνονται η απόκτηση ενός μικρού ποσοστού μετοχών του εταιρικού ομίλου, καθώς και η πρόσληψή του στο πόστο του καλλιτεχνικού συμβούλου. Η Huanxi Media Group, πέρα από την τηλεόραση, δραστηριοποιείται στη διαφήμιση, αλλά και στον κτηματομεσιτικό χώρο. Οι εποχές κατά τις οποίες οι κινηματογραφικοί δημιουργοί απέφευγαν την τηλεόραση όπως ο διάολος το λιβάνι έχουν περάσει, καθ’ όπως φαίνεται, ανεπιστρεπτί κι εμείς αναρριγούμε στην ιδέα ότι μπορούμε να απολαύσουμε κάτι σαν το In the Mood for Love ή το Happy Together σε 18 συνέχειες. Οψόμεθα…




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑