News Ο Κρίστιαν Μπέιλ είναι ο Ντικ Τσέινι (και η Έιμι Άνταμς η σύζυγός του)!

8 Απριλίου 2017 |

0

Ο Κρίστιαν Μπέιλ είναι ο Ντικ Τσέινι (και η Έιμι Άνταμς η σύζυγός του)!

Το ότι μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, το Χόλιγουντ θα στρεφόταν σε ταινίες πολιτικού περιεχομένου ήταν ένα ένα μάλλον ασφαλές στοίχημα. Και προτού αλέκτωρ λαλήσει τρεις, το πρότζεκτ του Στίβεν Σπίλμπεργκ για μία ταινία με κεντρικό θέμα το σκάνδαλο των Pentagon Papers, με πρωταγωνιστές το βαρύ «Δημοκρατικό» πυροβολικό του Χόλιγουντ, τους Τομ Χανκς και Μέριλ Στριπ, ήρθε να επιβεβαιώσει την παραπάνω υποψία. Τον χορό άνοιξε, λοιπόν, ο Σπίλμπεργκ και ο Άνταμ ΜακΚέι, καθ’ όπως φαίνεται, θα βαδίσει στην ίδια κατεύθυνση, και μάλιστα επικεντρωνόμενος σε πολύ πιο πρόσφατα γεγονότα.

Ο σκηνοθέτης του The Big Short (2015), που απέσπασε πέντε οσκαρικές υποψηφιότητες (και ένα αγαλματίδιο για τον ίδιο τον ΜακΚέι και τον Τσαρλς Ράντολφ, στην κατηγορία του Διασκευασμένου Σεναρίου), όπως όλα δείχνουν ετοιμάζει μία ταινία για τον πάλαιο ποτέ πανίσχυρο πολιτικό άνδρα της οκταετίας 2001-2009. Ο λόγος για τον Ντικ Τσέινι, ο οποίος από CEO της εταιρείας Haliburton βρέθηκε αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης, στις δύο διαδοχνικές θητείες του Τζορτζ Μπους Τζούνιορ. Ο Τσέινι, στην οκταετία που βρέθηκε στη θέση νούμερο 2 του αμερικάνικου πολιτικού συστήματος κατηγορήθηκε για μηχανορραφίες, για περιστολή συνταγματικά κατοχυρωμένων ελευθεριών, καθώς για την ενορχήστρωση του προπαγανδιστικού μηχανισμού στο πλαίσιο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας.

Ο ΜακΚέι, που έχει πραγματοποιήσει εντυπωσιακή στροφή στη θεματολογία των ταινιών του, καθώς είχε καθιερωθεί ως σκηνοθέτης κωμωδιών και σταθερός συνεργάτης του Γουίλ Φέρελ, έχει πάντως κι άλλο σκηνοθετικό πρότζεκτ στα σκαριά. Πρόκειται για το Bad Blood, με την Τζένιφερ Λόρενς στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η οποία θα ενσαρκώσει την Ελίζαμπεθ Χολμς, ιδρυτή της εξαιρετικά αμφιλεγόμενης εταιρείας βιοτεχνολογίας Theranos και νεότερη δισεκατομμυριούχο στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Επιστρέφοντας στην ταινία του ΜακΚέι για τον Τσέινι, τα ονόματα του που έχουν κυκλοφορήσει ως φημολογία είναι ομολογουμένως εντυπωσιακά, με τον Κρίστιαν Μπέιλ να προαλείφεται για τον ρόλο του Τσέινι και την Έιμι Άνταμς (που έχουν συνυπάρξει κινηματογραφικά ως ζευγάρι και στο American Hustle) να προορίζεται για τον ρόλο της συζύγου του Τσέινι, της Λιν Τσέινι (το ζεύγος Τσέινι, πάντως, κατά την οκταετία 2001-2009 είχε πατημένα τα εξήντα του χρόνια…).

Επιπλέον, όπως ακούγεται, ο Μπέιλ δεν είναι ο μόνος της παρέας του The Big Short που θα βρίσκεται στο καστ της ταινίας, καθώς ο Στιβ Κάρελ αναμένεται να ενσαρκώσει τον Ντόναλντ Ράμσφελντ! Εμείς, πάντως, θα σας αποχαιρετήσουμε με κάτι θρυλικό από τις παλιές μέρες του ΜακΚέι, το μοναδικό Anchorman με τον Γουίλ Φέρελ…




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑