News Πρώτο (και ανατριχιαστικό) trailer για το “It” του Στίβεν Κινγκ!

1 Απριλίου 2017 |

0

Πρώτο (και ανατριχιαστικό) trailer για το “It” του Στίβεν Κινγκ!

Το 1986, όταν ο Στίβεν Κινγκ εξέδωσε το μυθιστόρημα Το Αυτό (It), αυτές οι 1.138 σελίδες υποβόσκοντος τρόμου και υπανικτικής απειλής δεν μπόρεσαν να τρυπώσουν στις καρδιές του mainstream αναγνωστικού κοινού του διάσημου συγγραφέα. To It αγαπήθηκε παθολογικά από τους ούτως άλλως λάτρεις της γραφής του Κινγκ, αλλά δεν κατέστη –παρά την περί του αντιθέτου κοινή πεποίθηση- άμεσα pop icon της εποχής του. Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, πάντως, δεν χρειάστηκε να περάσει πολύς χρόνος, καθώς μόλις τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1990, η τηλεοπτική μεταφορά του (σε 2 επεισόδια – τηλεταινίες, συνολικής διάρκειας 192 λεπτών) στο δίκτυο ABC γνώρισε τεράστια απήχηση και συνέδραμε στη μαζική του αποδοχή.

H φιγούρα του εφιαλτικού κλόουν Pennywise, τον οποίο ενσάρκωσε ο Τιμ Κάρεϊ, έμεινε για πάντα χαραγμένη στις αναμνήσεις των παιδιών (αλλά και των ενηλίκων…) που την αντίκρισαν στις τηλεοπτικές τους οθόνες, ενώ η σειρά κατόρθωσε να αποπνεύσει τις βασικές σταθερές που διατρέχουν το πνεύμα των έργων του Κινγκ: αθεράπευτα τραύματα, η σκοτεινή όψη πίσω από κάθε φιλήσυχη συνθήκη, τα δαιδαλώδη μονοπάτια της μνήμης που οδηγούν σε ντουλάπες που κρύβουν μόνο σκελετούς.

Το 2017, θα έχουμε τη χαρά να δούμε μία ολόφρεσκη κινηματογραφική μεταφορά του It, δια χειρός του Αργεντίνου σκηνοθέτη Αντρές Μουσκιέτι, που είχε πραγματοποιήσει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο με την ταινία τρόμου Mama (που αποτελούσε προέκταση της δικής του ομότιτλης μικρού μήκους ταινίας), το 2013, στην οποία πρωταγωνιστούσαν η Τζέσικα Τσαστέιν και ο Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Pennywise συναντούμε τον Σουηδό ηθοποιό Μπιλ Σκάρσγκαρντ (γιο του Στέλαν Σκάρσγκαρντ και αδερφό του Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ), ενώ μεταξύ των σεναριογράφων φιγουράρει και το βαρύ όνομα του Κάρι Φουκουνάγκα.

Η ταινία, που γυρίστηκε στον Καναδά, θα αποτελέσει μέρος μίας προγραμματισμένης διλογίας, ενώ η ημερομηνία εξόδου της στις αίθουσες είναι η 8η Σεπτεμβρίου 2017. Το trailer, πάντως, που μόλις κυκλοφόρησε, είναι απολαυστικά ανατριχιαστικό.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑