Ο “Σκοτεινός πύργος” του Στίβεν Κινγκ στη μεγάλη οθόνη, με Ίντρις Έλμπα και Μάθιου ΜακΚόναχι

Μία ιστορία που βαστά 34 ολόκληρα χρόνια και έχει 7 ενδιάμεσους σταθμούς, αυτή είναι η ιστορία του πιστολέρο Ρόλαντ Ντεσέιν, που ξεκινά ένα μακρύ κι ατελείωτο (και κυρίως εσωτερικό) ταξίδι να βρει τον Μαύρο Πύργο, προκειμένου να σώσει όχι μόνο τον δικό του, αλλά και μπόλικους παράλληλους κόσμους. Η διάσημη επταλογία του Στίβεν Κινγκ είχε ως σημείο αφετηρίας το 1970 και το μυθιστόρημα Ο τελευταίος πιστολέρο, ενώ τερματικός της σταθμός υπήρξε το 2004 και το μυθιστόρημα Ο Μαύρος Πύργος.  Ενδιαμέσως είχαν μεσολαβήσει τα μυθιστορήματα Το Κάλεσμα Των Τριών, Οι Ρημαγμένοι Τόποι, Ο Μάγος και η Γυάλινη Σφαίρα, Οι Λύκοι της Κάλ και Το Τραγούδι της Σουζάνα. Αρχική πηγή έμπνευσης για τον Κινγκ υπήρξε το ποίημα Childe Roland to the Dark Tower Came του Ρόμπερτ Μπράουνινγκ, ενώ πριν λίγα χρόνια η ιστορία του πιστολέρο Ντεσέιν μεταφέρθηκε σε κόμικ από τη Marvel.

Dark Tower 2
Ο Κινγκ είχε δηλώσει επανειλημμένα στο παρελθόν πως οραματιζόταν την κινηματογραφική μεταφορά της επταλογίας του, έχοντας μάλιστα κατά νου τον Κλιντ Ίστγουντ για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του πιστολέρο. Πολλά χρόνια πέρασαν από τότε που μεσουρανούσε ο Κλιντ στα γουέστερν του Σέρτζιο Λεόνε και ο Κινγκ βρήκε ένα άξιο αντικαταστάτη της αρχικής του επιθυμίας στο πρόσωπο του Ίντρις Έλμπα, τον οποίο λάτρεψε στο Beasts of No Nation. Σε αυτή τη διαδρομή λύτρωσης καθ’ οδόν προς τον Μαύρο Πύργο, ο Ντεσέιν κυνηγά παράλληλα μία μυστηριώδη κι απειλητική φιγούρα. Ο άνδρας με τα μαύρα ενσαρκώνει τους φόβους και τα κρίματα του Ντεσέιν, είναι μία σκοτεινή σκιά του εαυτού του, από την οποία πρέπει να απαλλαγεί αν θέλει να αγγίξει τον απώτερο σκοπό του. Σε άλλα λόγια, ο Ίντρις Έλμπα βρίσκεται στο κατόπι του Μάθιου ΜακΚόναχι..

Dark Tower 3
Τη σκηνοθεσία του πρότζεκτ έχει αναλάβει ο 44χρονος Δανός (με Ελληνίδα μητέρα από τη Μυτιλήνη) σκηνοθέτης Νικολάι Άρσελ, ο οποίος είχε βρεθεί στις υποψηφιότητες για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας to 2013, με το A Royal Affair. Λίγα χρόνια νωρίτερα, υπήρξε και συν-σεναριογράφος της original σουηδικής κινηματογραφικής εκδοχής του μυθιστορήματος του Στιγκ Λάρσον, Το κορίτσι με το τατουάζ (του οποίου ο πρωτότυπος τίτλος Άνδρες που μισούν τις γυναίκες κατακρεουργήθηκε ανηλεώς). Τα γυρίσματα ξεκινούν οσονούπω στη Νότια Αφρική, με στόχο η ταινία να κάνει πρεμιέρα στις σκοτεινές αίθουσες τον Ιανουάριο του 2017.

Όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Κινγκ, η ταινία δεν θα πιάνει το νήμα από την αρχή, αλλά περίπου από τη μέση της ιστορίας, αλλά θα ξεκινά με τη θρυλική εναρκτήρια φράση του πρώτου βιβλίου: The man in black fled across the desert and the gunslinger followed. Υπομονή, υπομονή, το 2017 δεν αργεί…




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑