News Το “Zeroville” του Τζέιμς Φράνκο έχει τρέιλερ και ειναι φευγάτο!

20 Αυγούστου 2016 |

0

Το “Zeroville” του Τζέιμς Φράνκο έχει τρέιλερ και ειναι φευγάτο!

Όποια κι αν είναι η άποψη του καθενός για τον Τζέιμς Φράνκο, ένα είναι σίγουρο. Δεν τον λες αδρανή, σε καμία περίπτωση. Τη χρονιά που μας πέρασε ο Φράνκο πρωταγωνίστησε στο -βασισμένο σε μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ- 11.22.1963 του τηλεοπτικού δικτύου Hulu, στο Everything Will Be Fine του Βιμ Βέντερς και το Queen of the Desert του Βέρνερ Χέρτσογκ, ενώ παρουσίασε και δύο προσωπικά πρότζεκτ στο Φεστιβάλ του Σάντανς: το I Am Michael, όπου υποδύεται ένα gay ακτιβιστή που αποκηρύσσει τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, στρέφεται στην εκκλησία και καταλήγει παντρεμένος πάστορας και το True Story, όπου ενσαρκώνει ένα καταζητούμενο από το FBI δολοφόνο (της γυναίκας και των τριών παιδιών του!), ο οποίος κρύβεται, χρησιμοποιώντας ως ψευδώνυμο το ονοματεπώνυμο ενός γνωστού δημοσιογράφου (τον οποίο υποδύεται ο Τζόνα Χιλ).

Zeroville 3

Ο Φράνκο, ως σκηνοθέτης, έχει δείξει μία επαναλαμβανόμενη προτίμηση στη μεταφορά διάσημων αμερικάνικων μυθιστορημάτων στη μεγάλη οθόνη. Έχοντας ήδη δοκιμάσει την τύχη του με τον Ουίλιαμ Φόκνερ (Καθώς ψυχορραγώ, σε μετάφραση του Μένη Κουμανταρέα στα ελληνικά) και τον Κόρμακ ΜακΚάρθι (Child of God), o Φράνκο αποφάσισε να καταπιαστεί με το Zeroville του Στίβεν Έρικσον, μία σκοτεινή παρωδία του κόσμου του Χόλιγουντ.

Κεντρική φιγούρα του βιβλίου (αλλά και της ταινίας) είναι ο “VikarJerome, ένας α λα Φόρεστ Γκαμπ ψυχωτικά παθιασμένος σινεφίλ, που έχει χτυπήσει τατουάζ με τον Μοντγκόμερι Κλιφτ και την Ελίζαμπεθ Τέιλορ στο ξυρισμένο του κεφάλι. Ο Vikar καταφθάνει στο Λος Άντζελες του 1969 με ένα και μόνο σκοπό: να τρυπώσει στον κόσμο που είναι όλη του η ζωή, αυτόν του κινηματογραφικού πλατό. Και θα εισέλθει στο σύμπαν μίας καλειδοσκοπικής παράνοιας και παραισθησιογόνου ομίχλης.

Zeroville

Στο μυθιστόρημα παρελαύνουν αληθινές περσόνες του Χόλιγουντ, όπως ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο Πολ Σρέιντερ και ο Μπράιαν Ντε Πάλμα, ενώ σε κάποια στιγμή κάνει την εμφάνισή του και το φάντασμα του Μοντγκόμερι Κλιφτ. Στο τρέιλερ της ταινίας, αυτός που εμφανίζεται πάντως, μάλλον υποδυόμενος τον εαυτό του, είναι ο Βιμ Βέντερς, με τον οποίο είχε εξάλλου συνεργαστεί προσφάτως ο Φράνκο (βλέπε λίγο πιο πάνω). Από το καστ της ταινίας δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά ο Σεθ Ρόγκεν, συνοδοιπόρος του Φράνκο στις παλαβομάρες This is the End (2013) και The Interview (2014), ενώ το καστ συμπληρώνουν οι Γουίλ Φέρελ, Τζάκι Γουίβερ, Μέγκαν Φοξ. Το τετράλεπτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε έχει μία ανεπαίσθητη χροιά από Inherent Vice κι αν έχει έστω και 5% από το μεδούλι του, όλα θα είναι μια χαρά.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑