News Σίκουελ του “The Big Lebowski”; Οι Τζον Τουρτούρο και Τζεφ Μπρίτζες καταστρώνουν ήδη τα σχέδιά τους…

1 Αυγούστου 2016 |

0

Σίκουελ του “The Big Lebowski”; Οι Τζον Τουρτούρο και Τζεφ Μπρίτζες καταστρώνουν ήδη τα σχέδιά τους…

Όταν τον προσέγγισαν οι αδερφοί Κόεν, με σκοπό να του προτείνουν ένα δευτερεύοντα ρόλο στην ταινία The Big Lebowski, ο Τζον Τουρτούρο δέχτηκε αστραπιαία, χωρίς να καν να μπει στον κόπο να συζητήσει τις λεπτομέρειες. Μόλις όμως διάβασε το σενάριο, συνειδητοποίησε πως ο ρόλος του Jesus Quintana παραήταν μικρός. Για να τον παρηγορήσουν, ο Τζόελ και ο Ίθαν Κόεν του υποσχέθηκαν ότι θα μπορούσε να αυτοσχεδιάσει ασύστολα. Σε αυτή την άτυπη συμφωνία είναι που χρωστάμε το ευλαβικό γυάλισμα της μπάλας και τον χορό με τα πίσω βήματα (τον οποίο ο Τουρτούρο εμπνεύστηκε από τον Μοχάμεντ Άλι, σύμφωνα με δηλώσεις του), σε μία από τις πλέον αλησμόνητες σκηνές της θρυλικής αυτής ταινίας.

Lebowski 2

Ο χαρακτήρας, λοιπόν, του Jesus Quintana, του άσπονδου αντίπαλου της παρέας των Τζεφ Μπρίτζες, Τζον Γκούντμαν και Στιβ Μπουσέμι στα ημιτελικά του τουρνούα μπόουλινγκ, έμεινε ανεξίτηλα χαραγμένος στη μνήμη του Τζον Τουρτούρο. Όπως και στη δική μας μνήμη, άλλωστε, για πολλούς λόγους. Για τη μελιτζανιά – φραγκοσταφυλένια ολόσωμη στολή, για το γλείψιμο της μπάλας, για το θρυλικό “Nobody fucks with the Jesus”, με το “the” να απογειώνει όλη τη φράση.

Ο έρωτας του Τουρτούρο με τον Jesus όχι μόνο δεν έχει σβήσει 18 ολόκληρα χρόνια μετά την έξοδο του The Big Lebowski στις αίθουσες, αλλά είναι πιο ένθερμος από ποτέ. Όπως δηλώνει μάλιστα ο Τουρτούρο, δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε μία spinoff ταινία που θα επικεντρώνεται στον χαρακτήρα του αθυρόστομου Λατίνου bowler. Ο Τουρτούρο αρνείται προς το παρόν να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για το πλάνο του, δηλώνοντας πως πρόκειται για πολύπλοκο ζήτημα (και από νομική σκοπιά), ενώ αποκάλυψε πως οι αδερφοί Κόεν θα εμπλακούν στο όλο πρότζεκτ, όχι όμως από την καρέκλα του σκηνοθέτη. Αν αναρωτιέστε πως βλέπει το όλο ζήτημα ο Τζεφ Μπρίτζες, η απάντηση είναι προφανής: The Dude abides, θεωρώντας μάλιστα πολύ καλή ιδέα να κάνει ένα μικρό πέρασμα από το σχεδιαζόμενο spinoff, στον ρόλο που προκάλεσε πάταγο.

Big Lebowski

Βέβαια, ο Dude δεν αρκείται σε μία φιλική συμμετοχή στο πλάνο του Τουρτούρο, αλλά έχει κι αυτός τα δικά του σχέδια για μία συνέχεια του Lebowski: “Όπως και να έχει, έχω αφήσει έγκυο την Maude (τον χαρακτήρα που υποδύεται η Τζούλιαν Μουρ). Κι όπως λέει και ο ξένος με τον οποίο συζητώ στην ταινία: There’s a little Lebowski on the way, you know”, δήλωσε χαρακτηριστικά και μας έκανε να σκεφτόμαστε τα καλύτερα…




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑