News Η νέα ταινία του Μπάρι Τζένκινς!

12 Ιουλίου 2017 |

0

Η νέα ταινία του Μπάρι Τζένκινς!

Ο Μπάρι Τζένκινς, μετά τον πιο απρόσμενο αλλοπρόσαλλο θρίαμβο στην ιστορία του οσκαρικού θεσμού, για το υπέροχο Moonlight, όπως όλα δείχνουν, έχει κάτι νέο και ενδιαφέρον στα σκαριά. Πιο συγκεκριμένα, ο Τζένκινς αναμένεται να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα If Beale Street Could Talk (1974), του Αμερικάνου συγγραφέα Τζέιμς Μπόλντγουιν. Σε αυτό το σημείο, να αναφέρουμε ότι το ανολοκλήρωτο χειρόγραφο του Μπόλντγουιν, με τίτλο Remember This House αποτέλεσε την πρώτη ύλη για το  πρόφατο εκπληκτικό ντοκιμαντέρ I Am Not Your Negro, του Ραούλ Πεκ.

Για να επιστρέψουμε όμως στα του θέματός μας, η πλοκή του βιβλίου μας μεταφέρει στο ταραχώδες Χάρλεμ της δεκαετίας του ’70, όπου η έγκυος Τις προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποδείξει την αθωότητα του πατέρα του (αγέννητου) παιδιού της, ο οποίος έχει κατηγορηθεί αδίκως ότι βίασε μία κοπέλα από το Πουέρτο Ρίκο. Οι κατηγορίες που του έχουν προσάψει οι αρχές είναι προϊόν σκευωρίας, με ενορχηστρωτή ένα λευκό αστυνομικό, τυφλωμένο από ρατσιστικό μίσος, με αποτέλεσμα να πυροδοτηθεί ένα κυνήγι ενάντια στον χρόνο, για το ξεσκέπασμα της πλεκτάνης.

Τα γυρίσματα της ταινίας αναμένεται να ξεκινήσουν τον προσεχή Οκτώβρη, ενώ στην παραγωγή συναντούμε την Annapurna Pictures, από την οποία περιμένουμε με ανυπομονησία το –επίσης σχετιζόμενο με φυλετικές ταραχές- Detroit, της Κάθριν Μπίγκελοου. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο Τζένκινς είχε κατά νου το συγκεκριμένο πρότζεκτ εδώ και πολλά χρόνια, καθώς είχε συγγράψει το σενάριο ήδη από το 2013, παράλληλα με το σενάριο του Moonlight.

Προς το παρόν, σας αποχαιρετούμε με τo τραγούδι Beale Street Blues, από το οποίο άντλησε έμπνευση ο τίτλος του βιβλίου, καθώς και με τις θεσπέσιες μελωδίες του soundtrack του Moonlight.





Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑