News Το τρέιλερ του “Detroit” της Κάθριν Μπίγκελοου είναι καθηλωτικό!

17 Απριλίου 2017 |

0

Το τρέιλερ του “Detroit” της Κάθριν Μπίγκελοου είναι καθηλωτικό!

Μετά το Hurt Locker (2009) και το Zero Dark Thirty (2012), η Κάθριν Μπίγκελοου και ο σεναριογράφος Μαρκ Μπόουλ ενώνουν για τρίτη φορά τις δυνάμεις τους, μεταφέροντας τη δράση της ταινίας τους σε αμερικάνικο έδαφος. Από την κολασμένη εμπόλεμη ζώνη στο Ιράκ (Hurt Locker) και τη μανιασμένη αναζήτηση του Οσάμα Μπιν Λάντεν σε σπηλιές στο Πακιστάν (Zero Dark Thirty), μεταφερόμαστε, λοιπόν, στο Ντιτρόιτ και στα αληθινά γεγονότα που συντάραξαν πριν από ακριβώς μισό αιώνα την πολυπληθέστερη πόλη της πολιτείας του Μίσιγκαν και πάλαι ποτέ αυτοκράτειρα της αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ.

Στις 23 Ιουλίου 1967, μία έφοδος της αστυνομίας του Ντιτρόιτ σε ένα μπαρ που λειτουργούσε ως τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά δεν διέθετε άδεια, κατέληξε σε ένα μπαράζ οδομαχιών και ταραχών που κράτησαν για πέντε ολόκληρες μέρες και έμειναν γνωστές με την επωνυμία “The Detroit Riot”. Αυτές οι αφοδρές συγκρούσεις μεταξύ του έγχρωμου πληθυσμού των υποβαθμισμένων περιοχών του Ντιτρόιτ και των δυνάμεων ασφαλείας γρήγορα εξαπλώθηκαν σε μεγάλο μέρος της πόλης, ανάγκασαν τον Πρόεδρο Λίντον Τζόνσον να παρέμβει προσωπικά και άφησαν ως τελικό απολογισμό 43 νεκρούς, 1.189 τραυματίες, 7.200 συλλήψεις και περίπου 2.000 κατεστραμμένα κτίρια.

To Detroit, όπως είναι ο τίτλος της ταινίας, επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό εν μέσω των ταραχών, το οποίο έμεινε γνωστό με την ονομασία The Algiers Motel Incident. Πιο συγκεκριμένα, στις 25 Ιουλίου 1967, δύο μέρες αφότου οι συγκρούσεις είχαν παγιωθεί στην καθημερινότητα της πόλης, τρεις έγχρωμοι πολίτες βρίσκουν τραγικό θάνατο από πυρά της Αστυνομίας του Ντιτρόιτ και της Πολιτειακής Εθνοφρουράς του Μίσιγκαν, ενώ επτά ακόμη ακόμη έγχρωμοι άνδρες και δύο λευκές γυναίκες ξυλοκοπούνται αγρίως. Η σπίθα που οδήγησε στην τραγωδία ήταν μία ανώνυμη καταγγελία που ανέφερε ότι μία ομάδα ενόπλων ταραχοποιών είχε καταφύγει στο μοτέλ Algiers.

Το trailer του Detroit, που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, παρακολουθεί από απόσταση αναπνοής τα αιματηρά γεγονότα, δίνοντας έμφαση στις λεπτομέρειες και στην ένταση της κάθε κρίσιμης στιγμής. Απολαύστε το, κάνοντας υπομονή ώς τις 4 Αυγούστου, την προγραμματισμένη ημερομηνία εξόδου της ταινίας στις αίθουσες:




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑