Series 8+2 Πρεμιέρες της Midseason

9 Ιανουαρίου 2014 |

0

8+2 Πρεμιέρες της Midseason

Η σεζόν του φθινοπώρου έλαβε τέλος και μέχρι τη σεζόν του καλοκαιριού μεσολαβούν αρκετοί ακόμα μήνες, τους οποίους τα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα έσπευσαν να γεμίσουν με ουκ ολίγα ενδιαφέροντα projects. Μετά από μια ομολογουμένως απογοητευτική φθινοπωρινή σεζόν, η φετινή Midseason είναι, αν μη τι άλλο, πολλά υποσχόμενη. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά σε 8 + 2 πολυαναμενόμενες νέες σειρές, που το δίχως άλλο θα μας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες.

The Spoils of Babylon (9/1, IFC)

1530412_253972671434176_1220456143_n

Πείτε ό,τι θέλετε για τον Will Ferrell, όμως ο τύπος όταν έχει κέφια μας κάνει πλάκα. Σε αυτήν την “επική” μίνι σειρά που παρωδεί τις αντίστοιχες των δεκαετιών του ’70 και του ’80 με ολίγη από ατμόσφαιρα Wes Anderson, ο Ferrell (Anchorman, Old School) έχει μαζέψει όλους τους φίλους του, και δεν είναι και λίγοι: Jessica Alba (Sin City, Fantastic Four), Tobey Maguire (Spiderman, The Great Gatsby), Tim Robbins (The Shawshank Redemption, Mystic River), Val Kilmer (Top Gun, Heat), Haley Joel Osment (The Sixth Sense, πλέον πιο ενήλικος και πλαδαρός από ποτέ…), Michael Sheen (Frost/Nixon, Masters of Sex), Kristen Wiig (The Secret Life of Walter Mitty) και η φωνή της Carey Mulligan μας εξιστορούν τις περιπέτειες ενός αγοριού που γίνεται άνδρας μέσα από το πέρασμα των δεκαετιών και την αγάπη, τον πόλεμο, την ευτυχία και την αποτυχία, όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά. Ο ίδιος ο Ferrell κρατά τη θέση του αφηγητή, ενσαρκώνοντας τον διάσημο συγγραφέα Eric Jonrosh (αλλά και τον… Σάχη του Ιράν), σε ένα project που θα ολοκληρωθεί σε 6 επεισόδια των 30 λεπτών. Ανυπομονώ.

True Detective (12/1, HBO)

1377284_630639543644723_1378796266_n

Το δίκτυο – εγγύηση ρίχνει στο τραπέζι το βαρύτερο χαρτί της φετινής Midseason. Woody Harrelson (No Country For Old Men, Natural Born Killers) και Matthew McConaughey (Mud, Magic Mike) συνθέτουν ένα εξωπραγματικό για τα τηλεοπτικά δεδομένα πρωταγωνιστικό δίδυμο, έχοντας στο πλευρό τους την Michelle Monaghan (Gone Baby Gone, Source Code) και τον Kevin Dunn (Warrior, Transformers). Δύο επιθεωρητές της Αστυνομίας ανοίγουν και πάλι μια υπόθεση δολοφονίας, 17 χρόνια μετά την αποτυχία τους να τη λύσουν στη Λουιζιάνα. Η σειρά θα “παίζει” με συνεχή flashback στην πρώτη τους έρευνα, ενώ κάθε επεισόδιο θα διαδραματίζεται από την οπτική ενός από τους κεντρικούς χαρακτήρες. Ακόμα, το True Detective σκοπεύει να υιοθετήσει την πετυχημένη συνταγή του American Horror Story, καθώς στις επόμενες σεζόν (και ναι, θα υπάρξουν σίγουρα) θα καταπιάνεται με μια εντελώς διαφορετική ιστορία, με εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες, με το ίδιο όμως καστ. Αν τα trailers και τα ονόματα παίζουν μπάλα, έχουμε ματς.

Klondike (20/1, Discovery Channel)

1511292_563150333779273_143593371_n

Άλλη μια μίνι σειρά, ένα εξαιρετικά φιλόδοξο project από το Discovery. Ο Richard Madden, γνωστός και ως King in the North, προφανώς δεν αντέχει μακριά από τα χιόνια και πρωταγωνιστεί σε μια ακόμα πολύ, πολύ παγωμένη κατάσταση μετά το Game of Thrones, στο ρόλο ενός νεαρού που ακολουθεί το κύμα των χρυσοθήρων που συρρέουν στο Klondike στα τέλη του 19ου αιώνα. Δίπλα του ένα εξαιρετικό καστ προεξάρχοντος του Tim Roth (Reservoir Dogs, Pulp Fiction), που περιλαμβάνει ακόμα τον Sam Shepard (Black Hawk Down, Mud) και την Abbie Cornish (Sucker Punch, Limitless). Βασισμένο στο βιβλίο της Charlotte Gray, “Gold Diggers: Striking It Rich in the Klondike”, θα ολοκληρωθεί σε 6 επεισόδια.

Rake (23/1, FOX)

Rake-FOX-January-23_gallery_primary

Μεταφορά της ομώνυμης αυστραλιανής σειράς του Peter Duncan, εδώ με πρωταγωνιστή τον διαχρονικά υπέροχο Greg Kinnear (As good as it gets, Little Miss Sunshine), στο ρόλο του συνήγορου υπεράσπισης Keegan Dean, ο κυνικός και αυτοκαταστροφικός χαρακτήρας του οποίου του έχει χαρίσει ουκ ολίγα προβλήματα με σχεδόν τους πάντες γύρω του. Με λίγα λόγια, θα απολαύσουμε τον Kinnear να υποδύεται αυτό που μπορεί να κάνει καλά όσο λίγοι, δηλαδή ένα εγωκεντρικό, αλαζονικό πλην γοητευτικό κάθαρμα με ανοιχτούς λογαριασμούς με την πρώην γυναίκα του, τους δικαστές, τους εισαγγελείς, τους bookies, την εφορία και το σύμπαν γενικότερα.

Black Sails (25/1, Starz)

black-sails-baner

Μετά τον κακό χαμό των Πειρατών της Καραϊβικής, ήταν απορίας άξιο πώς και άργησε τόσο η τηλεόραση να ανέβει σε μια πειρατική γαλέρα. Αν είναι να κάνουμε κάτι όμως να το κάνουμε γεμάτα, για αυτό και η Midseason περιλαμβάνει δύο shows σε αυτή τη θεματική, με το πρώτο να είναι και αυτό που έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο, μέχρι στιγμής, hype (και κάνει και πρεμιέρα στη γιορτή μου, μη με ξεχάσετε). Πρόκειται επί της ουσίας για prequel των γεγονότων που εξιστορούνται στο διάσημο βιβλίο του Robert Louis Stevenson, “Treasure Island“, και η απήχηση που είχε στο κοινό στην Comic – Con του San Diego ήταν τόσο μεγάλη που το Starz την ανανέωσε για δεύτερη σεζόν, μήνες πριν προβληθεί το πρώτο επεισόδιο! Α ναι, παραγωγός είναι ένας κυριούλης με δυο τρεις χολιγουντιανές μικροεπιτυχίες στην πλάτη του, ο Michael Bay

Mixology (26/2, ABC)

ADAM CAMPBELL, VANESSA LENGIES, ADAN CANTO

Ενδιαφέρον εγχείρημα, καθώς τα γεγονότα της σειράς διαδραματίζονται όλα σε ένα βράδυ! Τρεις φίλοι επισκέπτονται το “Mix”, ένα από τα πιο διάσημα μπαρ της πόλης τους, σε μια προσπάθεια να ξεδώσει ο λιγότερο “περπατημένος” εξ αυτών που μόλις τον παράτησε η κοπέλα του, και σε μια νύχτα αναμειγνύονται με τους θαμώνες, ενώ εμείς παρακολουθούμε συνολικά 11 χαρακτήρες, 6 γυναίκες και 5 άνδρες στα πεπραγμένα αυτής της βραδιάς. Δημιουργός ο Scott Moore, που ήταν ο εμπνευστής του Hangover, ενώ στην παραγωγή συμμετέχει και ο Ryan Seacrest.

Resurrection (9/3, ABC)

resurrection01

Ένα παιδάκι βρίσκεται ξαφνικά σε ένα βάλτο στην Κίνα. Όλα καλά μέχρι εδώ, μόνο που το παιδάκι έχει καταγωγή από το Μιζούρι των ΗΠΑ, όπου και πνίγηκε πριν 30 χρόνια. Ο μικρός δεν έχει την παραμικρή αίσθηση για το τι συμβαίνει, και ένας αστυνομικός τον μεταφέρει πίσω στο σπίτι του. Η μικρή κοινωνία της κωμόπολης Αρκάντια αναστατώνεται, και καθώς ο σερίφης της πόλης αποφασίζει να ερευνήσει το μυστήριο, ανακαλύπτει ότι ο μικρός δεν είναι ο μόνος που έχει επιστρέψει από την άλλη όχθη. Η ιδέα θυμίζει αρχικά το Les Revenants, ελπίζω μόνο η υλοποίηση να έχει λίγο μεγαλύτερη συνοχή. Πρωταγωνιστεί ο Omar Epps του House M.D., ενώ στην παραγωγή συμμετέχει ο Brad Pitt.

Mind Games (11/3, ABC)

MindGames2

Δυο ξεκάθαρα διαταραγμένα αδέρφια ανοίγουν γραφείο που αναλαμβάνει να λύσει τα προβλήματα των πελατών χρησιμοποιώντας απάτες, κομπίνες και τεχνάσματα βασισμένα στην «επιστήμη» της ψυχολογικής χειραγώγησης. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, ο ένας είναι πρώην κατάδικος και ο άλλος ιδιοφυής πλην διπολικός καθηγητής. Δημιουργός ο Kyle Killen του πολύ καλού Awake και στην οθόνη δύο γνωστά ονόματα, ο Christian Slater (Interview with the Vampire, True Romance) και ο Steve Zahn (Sahara, Treme). Ωραία και διασκεδαστική ιδέα, ταλαντούχοι πρωταγωνιστές, στιβαρός δημιουργός, πολύ πιθανόν το δυνατό αουτσάιντερ της σεζόν.

Και τώρα άλλες δύο πρεμιέρες, χωρίς όμως ακόμα επίσημη ημερομηνία:

Crossbones (NBC)

182283_612013222144704_1663225462_n

Το έτερο πειρατικό δράμα της φετινής Midseason, έχει ακουστεί πολύ λιγότερο από το Black Sails, έχει ωστόσο ένα μεγάλο πλεονέκτημα, τον πρωταγωνιστή του: ο John Malkovich (Dangerous Liaisons, Ripley’s Game, Rounders) υποδύεται τον φημισμένο πειρατή Μαυρογένη, αρχηγό μιας ολόκληρης “πολιτείας” κουρσάρων στις Μπαχάμες, και η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τη δράση του και την προσπάθεια ενός εκτελεστή, που ενσαρκώνει ο Richard Coyle (Prince of Persia, A Good Year), να τον βγάλει από τη μέση. Δημιουργός ο Neil Cross, ο άνθρωπος που μας έχει χαρίσει το εξαιρετικό Luther. Η σειρά είναι βασισμένη στο βιβλίο του Colin Woodard, “The Republic of Pirates“. Trailer, δυστυχώς, δεν υπάρχει ακόμα.

Believe (NBC)

995265_748420541852131_1964002444_n

Το μεγαλύτερο αίνιγμα της Midseason, με δύο πολύ μεγάλα ονόματα στην παραγωγή, τους Alfonso Cuarón και J. J. Abrams. Κοριτσάκι με υπερφυσικές δυνάμεις τις οποίες αδυνατεί να ελέγξει, στρέφεται για προστασία σε έναν μυστηριώδη θανατοποινίτη. Εκείνος, αν και διστακτικά στην αρχή, θα την κρατήσει κοντά του και θα αναλάβει να την προστατεύει, ενώ ο δεσμός μεταξύ τους θα γίνεται ολοένα και ισχυρότερος καθώς το κοριτσάκι αρχίζει να χρησιμοποιεί σιγά σιγά τις δυνάμεις του για να βοηθήσει αυτούς που το έχουν ανάγκη, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να κρύβεται από τις δυνάμεις του κακού που την καταδιώκουν. Εντυπωσιακό το trailer, αν δε χαθεί κάπου στη μετάφραση πάμε για μεγάλα πράγματα. Πρωταγωνιστούν ο ανερχόμενος Jake McLaughlin (In the Valley of Elah, Warrior) και ο βετεράνος Delroy Lindo (Ransom, Broken Arrow).




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑