Tributes We love Sylvester Stallone!

29 Ιανουαρίου 2016 |

0

We love Sylvester Stallone!

Η ιστορία του Σιλβέστερ Σταλλόνε αποτελεί ένα παράδειγμα του τι μπορεί να κάνει η αμερικανική κουλτούρα του θεάματος σε αγνές ψυχές που προσπαθούν αφελώς να ενταχθούν. Ο άνθρωπος που έγραψε το τρυφερό σενάριο του «Ρόκι» και αγκάλιασε τον χαρακτήρα του με τόση αγάπη κατέληξε, παραμορφωμένος από τις πλαστικές, να αποτελεί εικόνα του αμερικανικού καλτ action και αφού έδωσε ότι είχε το σύστημα να πάρει, στο τέλος άρχισε η εύκολη δικαίωση. Δε λέει κανείς ότι θα γινόταν ο νέος σερ Λόρενς Ολίβιε, αλλά η πορεία του στο χώρο της 7ης τέχνης θα μπορούσε να έχει εντελώς άλλη τροπή. There’s no business like show business. Ας προσπαθήσουμε να θυμηθούμε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του στο πανί, τώρα που ο ήχος γύρω από το αρχικό όνομά του μοιάζει να αποκτά ξανά το χαμένο του περιεχόμενο.

1. Rocky/ Ρόκι, τα Χρυσά Γάντια (1975)

sly2

Η αρχή της καριέρας του «Ιταλού επιβήτορα» είναι ένα φιλμ αληθινό, βγαλμένο μέσα από τις σκοτεινές γωνιές της εργατικής τάξης και μια απλή αλλά καθόλου απλοϊκή ωδή στο κυνήγι της ευτυχίας. Μια στοργική ερμηνεία με την οποία ο Σιλβέστερ συστήνεται στον κόσμο του σινεμά, με μια ταινία που αν δεν είχε πάρει και όλα τα όσκαρ από τον «Ταξιτζή», θα ήταν ακόμα καλύτερα.

2. Victory/ Η Μεγάλη Απόδραση των 11 (1981)

M8DVICT EC001

Σ’ αυτήν την ταινία παίζουν ποδόσφαιρο ο Πελέ, ο Μπόμπι Μουρ, ο Αρντίλες και ο Μάικλ Κέιν στην ίδια ομάδα. Έχουν βάλει τέρμα τον Σταλλόνε επειδή μάλλον είναι ο πιο γεμάτος όλων. Είναι όλοι κρατούμενοι των ναζί και παίζουν εναντίον επίλεκτων γερμανών ποδοσφαιριστών για την ελευθερία τους. Τους παρακολουθεί ως γερμανός λοχαγός ο Μαξ Βον Σίντοφ και τους σκηνοθετεί όλους ο Τζον Χιούστον. Αλήθεια.

3. First Blood/ Ράμπο: Το Πρώτο Αίμα (1982)

sly4

Μακάρι να μην υπήρχε δεύτερο, τρίτο και τέταρτο αίμα, γιατί η συγκεκριμένη ταινία είναι μια δυνατή αποτύπωση του σοκ που άφησε ο πόλεμος στον βετεράνο του Βιετνάμ Τζον Ράμπο. Νόμιζε ότι πολέμησε πρώτα για την πατρίδα του, ο πραγματικός πόλεμος όμως είναι πάντα εντός των τειχών.

4. Oscar/ Δύο γυναίκες, τρεις βαλίτσες κι εγώ (1991)

sly5

Πρώτον, παμψηφεί βραβείο ελληνικής μετάφρασης. Δεύτερον, ο Sly σε ριμέικ ταινίας του Λουί ντε Φινές. Τρίτον, το εκπληκτικά κεφάτο supporting cast αποτελείται από τους Κερκ Ντάγκλας, Ορνέλα Μούτι και Τσαζ Παλμιντέρι. Σ’ αυτή την κωμωδία ο μαφιόζος Σιλβέστρος μας προσπαθεί να εγκαταλείψει το έγκλημα για χάρη του πατέρα του και είναι τόσο κακός που όλα πάνε καλά. Δια χειρός του μάστορα Τζον Λάντις.

5. Copland (1997)

sly6

Στην ταινία αυτή ο Sly αποτάσσει τον ντουλαποειδή εαυτό του και υποδύεται σπαρακτικά έναν αφελή σερίφη, που ων κουφός από το ένα αυτί δεν μπόρεσε ποτέ να γίνει αστυνομικός. Βλέποντας τη διαφθορά στην αστυνομία να φτάνει μέχρι τη ρίζα, ο αξιαγάπητος χαρακτήρας είναι αποφασισμένος να παραμείνει στο δρόμο της αρετής. Ανάμεσα σε Ρέι Λιότα, Ντε Νίρο και Καιτέλ, ο Σταλλόνε όχι μόνο δεν εξαφανίζεται, αλλά λάμπει σαν διαμάντι στην πιο δυνατή του ερμηνεία μακριά από το ρινγκ.

6. Rocky Balboa (2006)

sly7

Μετά το αισχρότατο Rocky V, ο πυγμάχος της καρδιάς μας απουσίασε για 16 χρόνια από το πανί και όλος ο κόσμος του σινεμά αναφώνησε «Αμήν». Η επιστροφή του όμως στάθηκε πολύ μακριά από φαιδρές εθνικιστικές προπαγάνδες στις οποίες είχε εκπέσει το franchise και ξαναγύρισε στις βασικές του τις αρχές. Ο Ρόκι έχει μια καρδιά που χωράει όλο τον κόσμο και μια μαγική ικανότητα να θυμίζει ότι στη ζωή ηττημένος δεν είναι αυτός που έχασε, αλλά αυτός που δεν έδωσε μάχη.

7. Expendables 2/ Οι Αναλώσιμοι 2 (2012)

sly8

Τα όνειρα κάθε αγοριού σε σώμα άνδρα έγιναν πραγματικότητα χάρη στον Σιλβέστερ. Το 2010 δημιούργησε την εθνική ομάδα μακελάρηδων. Και αν στο πρώτο ματς μπήκε λίγο μουδιασμένα και νευρικά, στο δεύτερο έσπασε όλα τα κοντέρ. Πηγαίο γέλιο και ακατανίκητο θέαμα χωρίς τσιγκουνιές. Μέχρι και ο κυβερνήτης παίρνει όπλο!




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑