To (κινηματογραφικό) prequel των “Sopranos” προ των πυλών!

Όταν ο David Chase, ο ιθύνων νους πίσω από τη θρυλική σειρά The Sopranos και σεναριογράφος 30 επεισοδίων αυτής, και ο Lawrence Konner, σεναριογράφος στους Sopranos και στο Boardwalk Empire, ενώνουν δυνάμεις, κάτι ενδιαφέρον θα προκύψει. Όπως κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό, η New Line αγόρασε τα δικαιώματα του σεναρίου που έχουν γράψει από κοινού οι Chase και Konner, για μια ταινία που θα λειτουργήσει ως prequel της σειράς του ΗΒΟ, που είχε καθηλώσει το κοινό επί έξι συναπτές σεζόν.

Ο -πιθανώς προσωρινός, πιθανώς και μόνιμος- τίτλος του πρότζεκτ προς το παρόν είναι The Many Saints of Newark, ενώ η πλοκή του τοποθετείται στα 60s, με επίκεντρο τις φυλετικές συγκρούσεις που ξέσπασαν στο Νιου Τζέρσεϊ, μεταξύ Αφροαμερικάνων, Ιταλό-Αμερικάνων και αστυνομίας (οι ταραχές αυτές έμειναν στην ιστορία με την επωνυμία “The Newark Riots” και διήρκησαν 6 μέρες, από τις 12 ώς τις 17 Ιουλίου 1967).

Όπως αναφέρουν πηγές, το prequel των Sopranos θα περιλαμβάνει χαρακτήρες που πέρασαν από την τηλεοπτική οθόνη, όπως τους γονείς του Tony Soprano, τους Johnny και Livia Soprano, τους οποίους υποδύθηκαν στην τηλεοπτική σειρά οι Joseph Siravo και Nancy Marchand, ενώ λογικών εχόντων των πραγμάτων θα εμφανίζεται στην ταινία και ο Junior “Uncle Jun” Soprano. Ο David Chase, πέρα από συν-σεναριογράφος της ταινίας, θα έχει και τον ρόλο του executive producer, ενώ επί της ουσίας θα είναι κι αυτός που θα έχει και τον τελευταίο λόγο όσον αφορά την τελική επιλογή του σκηνοθέτη.

Η σειρά The Sopranos πραγματοποίησε την πρεμιέρα της στις 10 Ιανουαρίου 1999, ενώ το 86ο και τελευταίο της επεισόδιο προβλήθηκε στις 10 Ιουνίου 2007. Στη θριαμβευτική πορεία που διέγραψαν για 6 σεζόν, οι Sopranos συγκέντρωσαν 21 Βραβεία Έμμυ και 5 Χρυσές Σφαίρες (μία για τον James Gandolfini και δύο για την Edie Falco), ενώ, το 2013, η Ένωση Αμερικανών Σεναριογράφων απένειμε στους Sopranos τον τίτλο της «πιο καλογραμμένης σειράς στην ιστορία της αμερικάνικης τηλεόρασης»…




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑