News “Into the Inferno”: o Βέρνερ Χέρτσογκ στα πιο επικίνδυνα ενεργά ηφαίστεια του κόσμου!

19 Οκτωβρίου 2016 |

0

“Into the Inferno”: o Βέρνερ Χέρτσογκ στα πιο επικίνδυνα ενεργά ηφαίστεια του κόσμου!

«Είναι μία φωτιά που θέλει να ξεχυθεί προς τα εμπρός και η οποία αδιαφορεί πλήρως για το τι κάνουμε εμείς εδώ  πέρα». Πάνω-κάτω, αυτά είναι τα λόγια του -αυθεντικά, συνεπέστατα και απολαυστικά- θεοπάλαβου Βέρνερ Χέρτσογκ, τα οποία ακούγονται στο τρέιλερ της νέα του ταινίας Into the Inferno. Ο θρυλικός Γερμανός σκηνοθέτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον Βρετανό ηφαιστειολόγο Κλάιβ Οπενχάιμερ, μετά το Encounters at the End of the World, του 2007, κι αυτή τη φορά, αντί για την παγωμένη Ανταρκτική, ταξιδεύουν στα πλέον πυρακτωμένα σημεία του πλανήτη.

into-the-inferno-2

Ο Χέρτσογκ ακολουθεί, λοιπόν, κατά πόδας τον Οπενχάιμερ στα μεγαλύτερα πιο επικίνδυνα ενεργά ηφαίστεια, από την Ισλανδία μέχρι την Ινδονησία, και από τη Βόρεια Κορέα (!) μέχρι την Αιθιοπία. Σκοπός του ταξιδιού αυτού τόσο η αποτύπωση εικόνων που προκαλούν αβίαστο και ενστικτώδες δέος όσο και η αναζήτηση των μυστηρίων της ύπαρξης και της καταγωγής του ανθρώπου. Ο ίδιος ο Χέρτσογκ, μιλώντας για το ντοκιμαντέρ του, δήλωσε χαρακτηριστικά: «κοιτάζοντας κατάματα ένα ηφαίστειο, αντιλαμβάνεσαι ότι δεν υφίσταται ούτε μία ύπαρξη στον κόσμο που να μην συνδέεται με κάποιο σύστημα πεποιθήσεων».

into-the-inferno

Πρεμιέρα για το Into the Inferno στις 28 Οκτωβρίου στο Netflix και ας ελπίσουμε ότι ο μεγάλος αυτός δημιουργός θα θυμίσει έστω ψήγματα από τις δόξες του παρελθόντος, βοηθώντας μας να λησμονήσουμε γοργά το πρόσφατο (μυθοπλαστικό) ανοσιούργημα Queen of the Desert . Δείτε ευθύς αμέσως το τρέιλερ που κυκλοφόρησε:




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑