News Το American Sniper βρήκε το σκηνοθέτη που του αρμόζει

22 Αυγούστου 2013 |

0

Το American Sniper βρήκε το σκηνοθέτη που του αρμόζει

Μετά την αποχώρηση του Steven Spielberg, που διαφώνησε με την παραγωγή αναφορικά με το budget, αυτός που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας τη μεταφορά του best seller του Chris Kyle American Sniper: The Autobiography of the Most Lethal Sniper in U.S. Military History στη μεγάλη οθόνη δεν είναι άλλος από τον Clint Eastwood. O 83χρονος σκηνοθέτης συμφώνησε σε όλα με την εταιρεία παραγωγής 22nd & Indiana, η οποία ανήκει στον Bradley Cooper που – μαντέψτε – θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία και τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2014.

Το βιβλίο πάνω στο οποίο βασίζεται η ταινία, παρέμεινε 13 εβδομάδες στην κορυφή της λίστας best seller των New York Times και ασχολείται με τα έργα και τις ημέρες του Chris Kyle, του ανθρώπου που έχει το ρεκόρ για τις περισσότερες καταγεγραμμένες, εχμ, “διεκπεραιώσεις” στην ιστορία των ελεύθερων σκοπευτών του αμερικανικού στρατού, και είναι γραμμένο από τον ίδιο, ενώ έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές για την ειλικρίνεια και την ωμότητα με την οποία ο ίδιος περιγράφει τα περιστατικά που σημάδεψαν τη ζωή του. Το μόνο πρόβλημα πλέον στο όλο project έχει να κάνει με το πιεσμένο σχετικά χρονοδιάγραμμα, μιας και ο Eastwood πρόκειται να ξεκινήσει τα γυρίσματα του Jersey Boys, μεταφοράς του γνωστού μιούζικαλ του Broadway, ενώ ο Cooper έχει στα σκαριά τρεις ακόμα ταινίες.

Ο ίδιος ο Chris Kyle, πάντως, δε θα είναι εκεί ώστε να μπορέσει να δει το βιβλίο του (και τη ζωή του) να μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη, καθώς τόσο αυτός όσο και ένας ακόμα βετεράνος του Ιράκ, ο Chad Littlefield, έπεσαν νεκροί τον περασμένο Φεβρουάριο σε ένα πεδίο βολής στο Τέξας, από τα πυρά ενός άλλοτε συμπολεμιστή τους, του Eddie Ray Routh, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα υποστηρίζουν οι Αρχές. Η πραγματική ειρωνεία είναι ότι οι δύο βετεράνοι πεζοναύτες είχαν πάρει μαζί τους τον 25χρονο Routh μετά από παρότρυνση της μητέρας του, που τους ενημέρωσε ότι έπασχε από μετατραυματικό στρες μετά το Ιράκ. Ο ίδιος ο Routh, με εμφανή ψυχολογικά προβλήματα, συνεχίζει να αρνείται τις κατηγορίες, ενώ η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο…




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑