News Ο Emile Hirsch ο εκλεκτός να υποδυθεί τον John Belushi

30 Οκτωβρίου 2013 |

0

Ο Emile Hirsch ο εκλεκτός να υποδυθεί τον John Belushi

“It’s 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it’s dark

…and we’re wearing sunglasses.”

– Elwood Blues

 

Ο Todd Philips (The Hangover, Old School, All the King’s Men) και η Warner Bros είχαν από το 2010 ξεκινήσει να προετοιμάζουν μια βιογραφική ταινία για τον John Belushi, τον θρυλικό Αμερικανό κωμικό που έφυγε πρόωρα από τη ζωή μόλις στα 33 του, το 1982, από ένα speedball (ένεση μείγματος ηρωίνης και κοκαΐνης).  Στην ομάδα συμμετείχε και ο σεναριογράφος Steve Conrad (The Secret Life of Walter Mitty, The Weather Man), ο οποίος θα είναι εν τέλει ο σκηνοθέτης της ταινίας. Όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτωσεις, το μεγαλύτερο ζήτημα ήταν η επιλογή του ηθοποιού που θα ενσαρκώσει τον Belushi. Το project βασίστηκε αρχικά πάνω στον Zach Galifianakis, ο οποίος πάντως προφανώς έκρινε ότι το καλύτερο για την καριέρα του τη δεδομένη στιγμή είναι να συνεχίσει να υποδύεται τον εαυτό του σε διάφορες παραλλαγές και καρικατούρες και όχι κάποιο άλλο πρόσωπο και αποχώρησε, αφήνοντας τους παραγωγούς σε αδιέξοδο. Τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι ήταν του Emile Hirsch, του Adam DeVine και του … Joaquin Phoenix, με τον πρώτο να είναι τελικά αυτός που παίρνει το χρίσμα, όπως ανακοινώθηκε χτες.

emilehirsch081201_560

Ο 28αχρονος Καλιφορνέζος αποτελεί επιλογή – μυστήριο, καθώς ούτε κωμικός θεωρείται, ούτε και μοιάζει φυσιογνωμικά στον Belushi. Ωστόσο, είναι από τα πιο “βαριά” ονόματα στην ηλικία του με μια αξιοσημείωτη κινηματογραφική πορεία. Μετά τη μεγάλη επιτυχία του The Girl Next Door που απογείωσε την καριέρα του το 2004, ο Hirsch αρνήθηκε να συνεχίσει να παίρνει εύκολα (και πολύ καλά) λεφτά για ρομαντικές, εφηβικές κομεντί και διάλεξε τον πιο δύσκολο δρόμο. Στη φιλμογραφία του ξεχωρίζουν ταινίες όπως το εκπληκτικό Into The Wild του Sean Penn, το Lords of Dogtown της Catherine Hardwicke και το Speed Racer των Wachowski, συμμετοχές σε ταινίες όπως το Milk και το Taking Woodstock ενώ φέτος έπαιξε στο Prince Avalanche δίπλα στον Paul Rudd και θα πρωταγωνιστήσει στη μίνι σειρά Bonnie and Clyde.

4617811194_586773804b_o (Αντιγραφή)

Ο γεννημένος στο Σικάγο John Belushi θεωρήθηκε ένας από τους πιο χαρισματικούς κωμικούς του περασμένου αιώνα, κάνοντας το μεγάλο βήμα προς την καταξίωση με τη συμμετοχή του στο Saturday Night Live, τη δεκαετία του ’70. Ωστόσο, ήταν δύο κινηματογραφικές ταινίες, το Animal House του 1978 και, πάνω από όλα, το θρυλικό The Blues Brothers του 1980, που τον μετέτρεψαν σε μεγάλο σταρ. Ιδιαίτερα εκκεντρικός χαρακτήρας, πάλεψε με καταχρήσεις και εξαρτήσεις κάθε είδους, ώσπου να συναντήσει τελικά το θάνατο στις 5 Μαρτίου του 1982, στο διαμέρισμά του στο Λος Άντζελες. Ο Μπελούσι κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο Abel’s Hill της Μασσαχουσέτης, με την ταφόπλακά του να γράφει «Μπορεί να έχω φύγει, αλλά το Rock and Roll εξακολουθεί να ζει». Στην πραγματικότητα ο τάφος είναι κενός, καθώς το σώμα μεταφέρθηκε μετά από πολυάριθμους βανδαλισμούς στο μνήμα.

Με βάση τους πρώτους υπολογισμούς, η ταινία αναμένεται να ξεκινήσει τα γυρίσματα την άνοιξη του 2014. Αξιοσημείωτο είναι ότι, σε αντίθεση με την πρώτη ταινία που γυρίστηκε με θέμα τη ζωή του John Belushi και αντιμετώπισε “µποϊκοτάζ” από την οικογένειά του, το Wired του 1985 με πρωταγωνιστή τον “δικό μας” Michael Chiklis (The Shield), το νέο project έχει την έγκριση των ανθρώπων του πιο στενού περιβάλλοντος του Belushi, αφού τόσο ο αδελφικός του φίλος και συνεργάτης Dan Aykroyd όσο και η χήρα του Belushi, Judith, θα συμμετάσχουν στην παραγωγή.

bb_1 (Αντιγραφή)




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑