News Κέισι Άφλεκ και Μισέλ Ουίλιαμς, στο “Manchester by the Sea”!

29 Αυγούστου 2016 |

0

Κέισι Άφλεκ και Μισέλ Ουίλιαμς, στο “Manchester by the Sea”!

Καταρχάς, να διευκρινίσουμε ότι το τοπωνύμιο του τίτλου ουδεμία σχέση έχει με το διάσημο Μάντσεστερ, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αγγλίας, μετά το Λονδίνο και το Μπέρμιγχαμ. Το Manchester-by-the-Sea είναι μία μικρή κωμόπολη (με μόνιμο πληθυσμό λίγων χιλιάδων) της κομητείας του Έσσεξ, στην πολιτεία της Μασαχουσέτης, των ΗΠΑ, η οποία έχει αποτελέσει διαχρονικό θερινό θέρετρο για τους κατοίκους της γειτονικής Βοστόνης. Κι όπως μάλλον εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς, αποτελεί τον χώρο δράσης της ομότιτλης ταινίας, που απέσπασε διθυραμβικά σχόλια στο φετινό φεστιβάλ του Σάντανς. Τα εγκώμια ήταν μάλιστα τόσο ένθερμα, που η αφρόκρεμα των χολιγουντιανών στούντιο ενεπλάκη σε μία διαδικασία πλειστηριασμού για την απόκτηση των δικαιωμάτων της ταινίας. Νικήτρια, με προσφορά της τάξης των 10 εκατομμυρίων δολαρίων, αναδείχτηκε η Amazon, που αποτελεί τον νέο δυνατό παίκτη στην κινηματογραφική σκακιέρα.

Manchester By the Sea 2

Στο σκηνοθετικό τιμόνι βρίσκεται ο Κένεθ Λόνεργκαν, στην τρίτη του ταινία, μετά το You Can Count on Me (2000) και το Margaret (2011). Αξιοσημείωτο είναι ότι το Margaret είχε γυριστεί το 2005, αλλά σκάλωσε για πέντε ολόκληρα χρόνια στο στάδιο του post production, λόγω διαφωνιών μεταξύ των παραγωγών και του σκηνοθέτη για το final cut. Το όνομα του Λόνεργκαν είχε ακουστεί για πρώτη φορά ηχηρά στο Χόλιγουντ, όταν συνέγραψε το σενάριο της απολαυστικής κωμωδίας Analyze This (1999), με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Μπίλι Κρίσταλ.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντούμε τον Κέισι Άφλεκ, ο χαρακτήρας του οποίου αναγκάζεται να επιστρέψει στη γενέτειρά του (το Manchester-by-the-Sea, δηλαδή), καθώς του έχει ανατεθεί η κηδεμονία του ανήλικου γιου του μεγάλου του αδερφού (Κάιλ Τσάντλερ), ο οποίος έχει πεθάνει. Και σχεδόν αυτομάτως θα έρθει αντιμέτωπος με τη συντηρητική ντόπια κοινωνία, καθώς και με την πρώην σύζυγο του αδελφού του (Μισέλ Ουίλιαμς). Τέλος, να αναφέρουμε ότι μεταξύ των παραγωγών της ταινίας είναι και ο Ματ Ντέιμον. Το τρέιλερ της ταινίας που κυκλοφόρησε προσφάτως μας κάνει, πάντως, να ανυπομονούμε για την επίσημη έξοδό της στις αίθουσες, στις 18 Νοεμβρίου.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑