7ο Athens Open Air Festival: το πρόγραμμα του Ιουλίου!

Το Athens Open Air Film Festival – Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), επιστρέφει για 7η χρονιά, με περισσότερες από 20 προβολές, οι οποίες ξεκίνησαν να ομορφαίνουν το αθηναϊκό καλοκαίρι τον Ιούνιο και θα συνεχίσουν να το πράττουν ώς τον Σεπτέμβριο.

Ξεχωριστές γωνιές της πόλης, αρχαιολογικοί χώροι, άλση, πλατείες, παραλίες και μουσεία της Αθήνας, μεταμορφώνονται σε θερινά σινεμά, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Στη φετινή διοργάνωση, το 7ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, σε συνεργασία με το British Council, παρουσιάζει για πρώτη φορά στη χώρα μας μια σειρά από ταινίες – μαργαριτάρια του βρετανικού γοτθικού τρόμου. Οι ταινίες του αφιερώματος «British Gothic», θα προβληθούν σε ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να τις απολαύσει σε όλο τους το κινηματογραφικό μεγαλείο!

Προτού προχωρήσουμε στο αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών του Ιουλίου, να διευκρινίσουμε ότι όλες οι προβολές του τρέχοντος μηνός θα ξεκινούν στις 21.30, ενώ οι προβολές για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο θα ξεκινούν στις 21.00:

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ

Παρασκευή 7 Ιουλίου

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΕΜΠΟΦΣΚΙ (The Big Lebowksi, 1998) των Τζόελ & Ίθαν Κοέν

Παραλία Αγ. Κοσμά (2η στάση Αγ. Κοσμά, Λεωφόρος Ποσειδώνος)

Μία ταινία που έχει εξυψωθεί σε icon της σύγχρονης ποπ κουλτούρας και έχει αποκτήσει αμέτρητους φανς σε όλα τα μήκη και πλάτη του σινεφίλ πλανήτη. Ο “The Dude” είναι όσα ευχόμασταν να υπάρξουμε κι όσα δεν μπορέσαμε ποτέ να γίνουν. Και οι περιπέτειες αυτής της ξεκούρδιστης τριάδας φίλων είναι από τα πιο απολαυστικά πράγματα που έχουμε δει ποτέ επί οθόνης. Μπόουλινγκ, νιχιλισμός, White Russian, τέφρες που σκορπίζονται άτσαλα και πάνω απ’ όλα “don’t fuck with the Jesus”, για κανένα λόγο.

Tετάρτη 12 Ιουλίου

Aφιέρωμα «British Gothic»

Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΩΝ (The Fearless Vampire Killers, 1962) του Ρόμαν Πολάνσκι

Σινέ Ριβιέρα (Βαλτετσίου 46, Αθήνα)

Ένα μικρό αριστούργημα μαύρης κωμωδίας και αυθεντικού τρόμου το οποίο εξιστορεί τις προσπάθειες ενός ηλικιωμένου κυνηγού βρυκολάκων και του αδέξιου βοηθού του (τον υποδύεται απολαυστικά ο ίδιος ο Πολάνσκι) να εξαρθρώσουν μια απέθαντη οικογένεια από βαμπίρ στα χιονισμένα Καρπάθια. Η ταινία θα προβληθεί σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια για τον εορτασμό 50 ετών από την πρώτη της κυκλοφορία στις αίθουσες.

Παρασκευή 14 Ιουλίου

Στο πλαίσιο της Εθνικής Γιορτής της Γαλλίας

ΟΡΦΕΟ ΝΕΓΚΡΟ (Orfeu Negro, 1959) του Μαρσέλ Καμί

Σινέ Δεξαμενή (Πλατεία Δεξαμενής, Αθήνα)

Βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών (στερώντας μάλιστα το βαρύτιμο τρόπαιο από το Χιροσίμα, Αγάπη μου) και με Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, η εκμοντερνισμένη και βαθιά γοητευτική παραλλαγή στον ελληνικό μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης παραμένει μέχρι σήμερα ένας λυρικός και μαγευτικός εορτασμός της ζωής, της αγάπης και της μουσικής.

Τρίτη 18 Ιουλίου

Ο ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗΣ ΤΟΥ ΡΙΟ (L’ Homme de Rio, 1964) του Φιλίπ ντε Μπροκά

Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή (Διδότου 6, Αθήνα)

Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με το φεστιβάλ Plein Air του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας

Μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες στη Γαλλία και με διεθνή απήχηση που έφτασε μέχρι τα Όσκαρ με μια υποψηφιότητα Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, O Τυχοδιώκτης του Ρίο είναι μια χιουμοριστική και ασταμάτητα διασκεδαστική παραλλαγή των περιπετειών του Τζέιμς Μποντ με πρωταγωνιστή έναν ακαταμάχητο Ζαν Πολ Μπελμοντό.


Πέμπτη 20 Ιουλίου

MAD MAX 2 (Mad Max 2: The Road Warrior, 1981) του Τζορτζ Μίλερ

Θέατρο Λυκαβηττού

Μελλοντολογικό γουέστερν, υπερβίαιο καρτούν, χέβι μέταλ φαντασίωση, ταινία δρόμου με σπασμένα τα φρένα, περιπέτεια με συγκινήσεις τις οποίες ελάχιστα φιλμ κατάφεραν ποτέ να μιμηθούν, το Mad Max 2 είναι μια κινηματογραφική ένεση αδρεναλίνης που χτυπά κατευθείαν στην καρδιά.

Σάββατο 22 Ιουλίου

ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΑΚΟΜΑ (1979) του Νίκου Νικολαΐδη

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Στέγη (Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμβρ. Φραντζή, Αθήνα)

Μια από τις αδιαφιλονίκητες και πιο διαχρονικά cult δημιουργίες του ελληνικού σινεμά, τα ατίθασα Κουρέλια του Νίκου Νικολαΐδη είναι μια απρόσμενη ιστορία παρέας, ένα παραβατικό χρονικό σεξ, βίας και ροκ εντ ρολ το οποίο ξεσπά σαν εκτόνωση και σπαρακτικός αποχωρισμός για μια ολόκληρη εποχή.

Τρίτη 25 Ιουλίου

Aφιέρωμα «British Gothic»

ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ, Ο ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ ΤΩΝ ΚΑΡΠΑΘΙΩΝ (Horror of Dracula, 1958) του Τέρενς Φίσερ

Σινέ Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα)

Ο Μπραμ Στόκερ εισήγαγε στη λογοτεχνία του φανταστικού έναν από τους πιο αξιομνημόνευτους χαρακτήρες της και ο κινηματογράφος βρήκε στο χλομό παρουσιαστικό και την υποβλητική φιγούρα του αιμοδιψούς Κόμη το πιο σαγηνευτικό τέρας της 7ης Τέχνης, το οποίο ενσαρκώθηκε ιδανικά από τον  Κρίστοφερ Λι. Η προβολή γίνεται με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια.

Πέμπτη 27 Ιουλίου

Aφιέρωμα «British Gothic»

ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟΨΕ (Dead of Night, 1945) των Α. Καβαλκάντι, Τσ. Κράιτον, Μπ. Ντίρντεν, Ρ. Χάμερ

Πεζόδρομος Διον. Αρεοπαγίτου (απέναντι από το Μουσείο της Ακρόπολης)

Η καλύτερη σπονδυλωτή ταινία τρόμου που έγινε ποτέ ενώνει δεξιοτεχνικά τις διαφορετικές αφηγήσεις σε ένα αμάλγαμα γοτθικού τρόμου, εκλαϊκευμένης ψυχανάλυσης, ονειρικής ατμόσφαιρας και βρετανικού φλέγματος, που κλιμακώνεται σε έναν αναπόδραστο εφιάλτη.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑