5o PARTHENώN Film Festival (12-14/07)

Το Parthenώn Film Festival – Σινεμά στο χωριό επιστρέφει για 5η συνεχή χρονιά, προσφέροντας ένα μοναδικό κινηματογραφικό τριήμερο στις 12, 13 και 14 Ιουλίου 2019,  στον παραδοσιακό ορεινό οικισμό του Παρθενώνα, στη Σιθωνία Χαλκιδικής, μόλις 5 χιλιόμετρα από τον Νέο Μαρμαρά.

Το εναρκτήριο λάκτισμα του φεστιβάλ θα δοθεί με τη λατρεμένη ηθογραφική κωμωδία του Σταύρου Τσιώλη Ας Περιμένουν οι Γυναίκες, ενώ οι Ήσυχες Μέρες του Αυγούστου, του Παντελή Βούλγαρη (σε μία από τις τελευταίες σπουδαίες εμφανίσεις του Θανάση Βέγγου στο ελληνικό σινεμά) θα προσδώσουν την απαραίτητη μελαγχολία στο φινάλε του φεστιβάλ. Οι υπόλοιπες (μεγάλου μήκους) ταινίες που συμπληρώνουν το πρόγραμμα είναι τα Φτηνά Τσιγάρα, όπου ο Ρένος Χαραλαμπίδης «συλλέγει στιγμές» και το ξεκαρδιστικό Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο, του διδύμου Παπαθανασίου-Ρέππα, μια ξεκαρδιστική σάτιρα των αμέτρητων κλισέ του παλιού ελληνικού εμπορικού κινηματογράφου. Η φετινή διοργάνωση φιλοξενεί και δύο μικρού μήκους ταινίες: το φιλμ 7 ώρες, σε παραγωγή του Λυκείου Νέου Μαρμαρά και την πολυταξιδεμένη και πολυβραβευμένη ταινία Το χαμομήλι του Νεριτάν Ζιντζιρία.

Η προβολή των ταινιών γίνεται μπροστά από το παλιό δημοτικό σχολείο, στην κεντρική πλατεία του οικισμού, η ώρα έναρξης είναι 21.30, ενώ η είσοδος είναι δωρεάν. Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του φεστιβάλ, θα παρουσιαστεί μία εργασία της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΑΠΘ του, η οποία περιλαμβάνει μια παρουσίαση του συνόλου των κτηρίων του Παρθενώνα Χαλκιδικής, σε συνδυασμό με σπάνιες πληροφορίες για τον οικισμό. Παράλληλα, η έκθεση διατυπώνει τη δική της πρόταση για τη βιωσιμότητα του οικισμού στο μέλλον.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών:

Παρασκευή 12 Ιουλίου

21:30 | Ας Περιμένουν οι Γυναίκες (1998) του Σταύρου Τσιώλη (87’)

23:00 | Φτηνά Τσιγάρα (2000) του Ρένου Χαραλαμπίδη (85’)

Σάββατο 13 Ιουλίου

21:30 | 7 Ώρες (15’)

21:45 | Το Κλάμα Βγήκε απ’ τον Παράδεισο (2001) των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα (110’)

 Κυριακή 14 Ιουλίου

21:30 | Το Χαμομήλι (2012) του Νεριτάν Ζιντζιρία (15’)

21:50 | Ήσυχες Μέρες του Αυγούστου (1991) του Παντελή Βούλγαρη (108’)




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑