News Ο Τόνι Σερβίλο είναι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στο  “Loro” του Πάολο Σορεντίνο!

13 Απριλίου 2017 |

0

Ο Τόνι Σερβίλο είναι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στο  “Loro” του Πάολο Σορεντίνο!

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι διετέλεσε τέσσερις φορές πρωθυπουργός, κυβερνώντας την Ιταλία για σχεδόν 10 χρόνια, και κατόρθωσε να αγγίξει απάτητες μέχρι τότε κορυφές στο σπορ της διαπλοκής μεταξύ πολιτικής, μίντια, επιχειρηματικού κόσμου και ποδοσφαίρου. Ο Καβαλιέρε προκαλούσε χωρίς αιδώ, φειδώ, φόβο ή πάθος, με τη σκανδαλώδη προσωπική του ζωή και βρέθηκε πολλάκις στο στόχαστρο της ιταλικής Δικαιοσύνης, έχοντας πάντα τον τρόπο να αποφεύγει τα χειρότερα. Υπήρξε ο πολιτικός που ο ιταλικός λαός λάτρευε να μισεί και δεν τολμούσε ποτέ να ομολογήσει τη φτηνιάρικη σαγήνη που συστηματικά του ασκούσε. Αν υπάρχει ένας σκηνοθέτης που μπορούσε και έπρεπε να αναμετρηθεί κινηματογραφικά με το φαινόμενο Μπερλουσκόνι, αυτός δεν είναι άλλος από τον Πάολο Σορεντίνο.

loro-3

Ο Σορεντίνο επιστρέφει με το Loro στον κινηματογράφο, μετά την αγγλόφωνη τηλεοπτική σειρά The Young Pope, που έχει στο επίκεντρό της τη (μυθοπλαστική) ιστορία του πρώτου Αμερικάνου Πάπα, τον οποίο υποδύεται ο Τζουντ Λο, και συναντά τον σταθερό του συνοδοιπόρο Τόνι Σερβίλο, για πρώτη φορά μετά το La Grande Bellezza (2013), που είχε κερδίσει το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας. Ο Σορεντίνο επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη δύο χρόνια μετά το Youth (2015),  ενώ το Loro σηματοδοτεί τη δεύτερη αμιγώς πολιτική ταινία του Ιταλού σκηνοθέτη, μετά το αριστουργηματικό Il Divo (2008), που είχε στον θεματικό του πυρήνα τη σχεδόν μυθική φιγούρα του Τζούλιο Αντρεότι. Αξίζει, επίσης, να σταθούμε για λίγο στον τίτλο της ταινίας, καθώς η λέξη Loro μεταφράζεται στα ελληνικά ως «αυτοί», αλλά παράλληλα δημιουργεί και μία σκόπιμη παρήχηση με το ουσιαστικό L’ oro, που στα ελληνικά σημαίνει «ο χρυσός».

loro-2

Ο Καβαλιέρε, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που απεικονίζεται στο ιταλικό σινεμά, με το Il Caimano (2006) του Νάνι Μορέτι να τον υπονοεί, χωρίς να τον κατονομάζει ανοιχτά. Στην παρούσα στιγμή, ο Σορεντίνο βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης του σεναρίου, ενώ τα γυρίσματα της ταινίας αναμένεται να ξεκινήσουμε αυτό το καλοκαίρι στην Ιταλία. Παράλληλα, ο Σορεντίνο έχει ήδη ολοκληρώσει τη συγγραφή του σεναρίου για τον δεύτερο κύκλο του The Young Pope, ο οποίος δεν έχει λάβει ακόμη το πράσινο φως…




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑