News Ο Πάολο Σορεντίνο γυρίζει ταινία για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι!

7 Σεπτεμβρίου 2016 |

0

Ο Πάολο Σορεντίνο γυρίζει ταινία για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι!

Κάποια στιγμή, έπρεπε να συμβεί κι αυτό στη γειτονική Ιταλία. Να γυριστεί μία ταινία για τον πολιτικό που σημάδεψε την πολιτική ζωή της χώρας για περίπου δύο δεκαετίες. Για τον άνθρωπο που διετέλεσε τέσσερις φορές πρωθυπουργός, κυβερνώντας την Ιταλία για σχεδόν 10 χρόνια. Για τον Καβαλιέρε, που άγγιξε απάτητες μέχρι τότε κορυφές στο σπορ της διαπλοκής μεταξύ πολιτικής, μίντια, επιχειρηματικού κόσμου και ποδοσφαίρου. Για ένα δημόσιο πρόσωπο που σκανδάλιζε με την προσωπική του ζωή και βρέθηκε πολλάκις στο στόχαστρο της ιταλικής Δικαιοσύνης, έχοντας πάντα τον τρόπο να αποφεύγει τα χειρότερα. Για τον Ιταλό που ο ιταλικός λαός λάτρευε να μισεί και δεν τολμούσε ποτέ να ομολογήσει τη φτηνιάρικη σαγήνη που του ασκούσε συστηματικά. Για ένα τέτοιο biopic, στην καρέκλα του σκηνοθέτη απαιτείται να καθίσει ο σπουδαιότερος σύγχρονος Ιταλός σκηνοθέτης. Καλά το καταλάβατε, ο Πάολο Σορεντίνο θα γυρίσει μία ταινία βασισμένη στον βίο και τα έργα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

loro-3

O τίτλος της ταινίας, όπως φημολογείται, θα είναι Loro, που στα ελληνικά μεταφράζεται ως «αυτοί», ενώ δημιουργεί και μία σκόπιμη παρήχηση με το ουσιαστικό “L’ oro”, που στα ελληνικά σημαίνει «ο χρυσός». Ο Σορεντίνο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία συγγραφής του σεναρίου και σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2017. Ο Σορεντίνο επιστρέφει με το Loro στον κινηματογράφο, μετά την αγγλόφωνη τηλεοπτική σειρά The Young Pope, που έχει στο επίκεντρό της τη (μυθοπλαστική) ιστορία του πρώτου Αμερικάνου Πάπα, τον οποίο υποδύεται ο Τζουντ Λο. Η τελευταία ταινία του (βραβευμένου με Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας για το La Grande Bellezza [2013]) Σορεντίνο ήταν το Youth (2015),  ενώ το Loro σηματοδοτεί τη δεύτερη αμιγώς πολιτική ταινία του Ιταλού σκηνοθέτη, μετά το αριστουργηματικό Il Divo (2008), που είχε στον θεματικό του πυρήνα την περσόνα του Τζούλιο Αντρεότι.

loro-2

Ο Καβαλιέρε, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που απεικονίζεται στο ιταλικό σινεμά, με το Il Caimano (2006) του Νάνι Μορέτι να τον υπονοεί, χωρίς να τον κατονομάζει ανοιχτά. Απομένει, τέλος, να φανεί αν η εταιρεία Medusa, που είχε συνδράμει στη χρηματοδότηση των δύο τελευταίων ταινιών του Σορεντίνο θα εμπλακεί στο νέο πρότζεκτ, δεδομένου ότι το πλειοψηφικό της πακέτο ανήκει στον (80χρονο πλέον) Μπερλουσκόνι…




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑