Series Νέες Σειρές (I)

31 Οκτωβρίου 2012 |

0

Νέες Σειρές (I)

Οι νέες σειρές που ξεκίνησαν να προβάλλονται στην αμερικανική τηλεόραση το φθινόπωρο έχουν ήδη δώσει το πρώτο σημαντικό δείγμα γραφής, ολοκληρώνοντας 4 με 5 επεισόδια, ποσότητα λίγο πολύ αρκετή για μια πρώιμη, έστω, ετυμηγορία. Οι επιλογές στον τηλεοπτικό ορίζοντα είναι πλέον πάρα πολλές, για αυτό καλό είναι ένα ξεσκαρτάρισμα να γίνεται γρήγορα για να ασχοληθούμε με εκείνες που πραγματικά φαίνεται να αξίζουν. Το ξεσκαρτάρισμα θα το κάνω σε ζευγάρια, γιατί έτσι μου ήρθε. Τόσο απλά. Το πρώτο ζευγάρι σήμερα.

Elementary

Τι παίζει : Η νέα εκδοχή της ιστορίας του Sherlock Holmes, μεταφερμένη αυτή τη φορά στη σύγχρονη εποχή και τη Νέα Υόρκη. Ο Holmes είναι – ευτυχώς – σταθερά πολύ Βρετανός, γόνος πλούσιας οικογένειας που μετακομίζει στη Νέα Υόρκη για να συνέλθει από μια ζωή γεμάτη καταχρήσεις και εξαρτήσεις πίσω στο Λονδίνο, όπου λειτουργούσε ως ειδικός σύμβουλος της Scotland Yard. Η οικογένειά του προσλαμβάνει ΤΗΝ Dr. Watson, πρώην γιατρό και νυν βοηθό ανθρώπων που βρίσκονται σε απεξάρτηση για να τον στηρίξει στην αποκατάστασή του στην κοινωνία, μόνο που τον στηρίζει γενικότερα και σε – τι άλλο; – την επίλυση πολύπλοκων, φαινομενικά ανεξιχνίαστων εγκλημάτων για την τοπική αστυνομία, Αρχηγός της οποίας είναι παλιός γνώριμος του Holmes από το Νησί που ξέρει τι μπορεί να κάνει και τον αφήνει χαρούμενος να κάνει το κομμάτι του. Πριν λίγες μέρες η σειρά εξασφάλισε την προβολή ολόκληρου του πρώτου κύκλου της από το CBS.

Ποιος παίζει : Μετά το ρόλο του στην 5η σεζόν του Dexter, ο Jonny Lee Miller επιστρέφει στην τηλεόραση στο ρόλο του Holmes. Ο 40χρονος Βρετανός ξεκίνησε την καριέρα του εντυπωσιακά ως Sick Boy στο γνωστό και μη εξαιρετέο Trainspotting το 1996, για να συνεχίσει κάνοντας ένα κάρο αηδίες στη συνέχεια. Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, ο Dr. Watson είναι πια κοριτσάκι και στο ρόλο η Lucy Liu. Τα σχόλια περιττεύουν, την αγαπάμε για ερμηνευτικούς και όχι μόνο λόγους. Σε δεύτερη σκέψη, για τους ερμηνευτικούς όχι και τόσο. Το καστ συμπληρώνει ο στιβαρός Aidan Quinn ως Αρχηγός της Αστυνομίας, με μια καριέρα 30 χρόνων στην πλάτη του και σημαντικούς ρόλους σε ταινίες όπως το Legends of the Fall με τον Brad Pitt και τον Anthony Hopkins, το Mission με τον Robert De Niro αλλά και το γλυκύτατο και υποτιμημένο Bennie & Joon με τον Johnny Depp.

Συν : Η εκδοχή με τον Holmes πρώην τοξικομανή με εμφανή θέματα με τον αυταρχικό του πατέρα και ένα κορμί γεμάτο τατουάζ έχει το ενδιαφέρον της, ενώ ο Miller είναι ταμάμ για το ρόλο, τοποθετώντας το Holmes κάπου στη μέση από τον κινηματογραφικό – μούφα – Holmes του Robert Downey Jr. και τον εξαιρετικό αντίστοιχο χαρακτήρα που έπλασε ο Bennedict Cumberbatch για λογαριασμό του BBC στην μίνι σειρά Sherlock. Η πλοκή είναι γρήγορη και δεν κουράζει, ενώ οι υποθέσεις ενδιαφέρουσες και οι συλλογισμοί του Holmes ακραίοι, αλλά όχι εξωφρενικοί και μη ρεαλιστικοί.

Μείον : Καλό θα ήταν να αρχίσει να δένει η πλοκή σε ένα γενικότερο συνεχιζόμενο στόρυ και να μην εξαντληθεί η σειρά σε αυτοτελή ουσιαστικά επεισόδια, γιατί τότε η βαρεμάρα είναι εγγυημένη και δε θα αργήσει να έρθει. Επίσης, η σειρά ποντάρει μέχρι στιγμής ελάχιστα στη σχέση των δύο πρωταγωνιστών. Ξέρω, στο μυαλό όλων μας το να βρεθούν σε περιπτύξεις Holmes και Watson ακούγεται απλά άρρωστο, αλλά όταν οι συντελεστές αποφάσιζαν να κάνουν τον Watson γυναίκα κάπου πρέπει να στόχευαν. Αν όχι, καλό θα ήταν να επέλεγαν για το ρόλο κάποια χοντρή, κουτσή και άσχημη να παίξει την πανέξυπνη συμπρωταγωνίστρια.  Όσο και σοσιοπαθής να είναι ο Holmes, αυτή δίπλα του είναι η Lucy Liu. Έλα που δε θέλεις.

Ετυμηγορία : Πάμε μαζί κι όπου μας βγάλει. Μια ευκαιρία θα τη δώσω, ίσως ψηθώ και για τη σεζόν ολόκληρη.

Το trailer του Elementary

Chicago Fire

Τι παίζει : Σειρά δράσης που ακολουθεί τις περιπέτειες των μελών του Πυροσβεστικού Τμήματος του Σικάγο και πιο συγκεκριμένα των αρχηγών των δύο επί μέρους ομάδων, Casey και Severide. Όταν ένας συνάδελφός τους θα χαθεί σε μια πυρκαγιά που όλα θα πάνε στραβά, οι σχέσεις των μέχρι τότε καλών φίλων επιδεινώνονται, βαριές κουβέντες ανταλλάζονται και η μέχρι τότε αρμονία του Τμήματος χάνεται. Όπως ακριβώς χάνονται σε ρυθμό πολυβόλου και οι όποιοι οσιομάρτυρες κατάφεραν να φτάσουν έστω και μέχρι το δεύτερο επεισόδιο.

Ποιος παίζει : Ο Αυστραλός Jesse Spencer υποδύεται τον Casey. Τα μέχρι τώρα υποκριτικά επιτεύγματα του Spencer εξαντλούνται στη συμμετοχή του στο House M.D. ως DrRobert Chase και στο ότι υπήρξε συγκάτοικος του James Mc Avoy. Δίπλα του, στο ρόλο του Severide, ο έτερος κολοσσός της υποκριτικής Taylor Kinney, στου οποίου το βιογραφικό περίοπτη θέση καταλαμβάνουν τα μελαγχολικά, γαλάζια του μάτια και τα όλο και περισσότερο τετραγωνάκια στην κοιλιακή χώρα, η οποία σπανίως παραμένει καλυμμένη. Μοναδικός άξιος λόγου ο Eamonn Walker που κανείς δεν ξέρει πώς μπλέχτηκε σε αυτήν την ιστορία. Ο Walker υποδύεται τον Αρχηγό του Τμήματος και προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Για την ιστορία, ο τύπος έχει παίξει σε ταινίες όπως το Lord of War, το Unbreakable του Shyamalan, το Tears of the Sun του Fuqua και το εξαιρετικό The Messenger δίπλα στους Ben Foster, Woody Harrelson και Steve Buscemi, ενώ πρωταγωνίστησε στην εκπληκτική σειρά OZ (όσοι έχουν γερό στομάχι, να ασχοληθούν μαζί της).

Συν : Ωραία αγόρια. Πολλά ωραία αγόρια. Όσες (και όσοι, γιατί όχι) θέλετε να δείτε πυροσβέστες χωρίς μπλούζες να περιφέρονται κάνοντας βάρη, ιδρωμένοι και μουντζουρωμένοι από τις στάχτες, με τέλεια παρ’ όλα αυτά μαλλιά, γραμμωμένους κοιλιακούς και έντονα ζυγωματικά, είστε στο σωστό μέρος. Ακόμα, η σειρά έχει καλά εφέ, να τα λέμε αυτά. Α ναι, και πολλά ωραία αγόρια.

Μείον : Όσον αφορά την πρωτοτυπία στο σενάριο, κλαίει η μάνα μου στο μνήμα. Τα κλισέ διαδέχονται το ένα το άλλο και οι unreal καταστάσεις είναι ρουτίνα. Οι σχέσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών γίνονται όλο και πιο δύσκολες όχι λόγω της δαιδαλώδους πλοκής και των συνεχόμενων χτυπημάτων της μοίρας που τους βάζουν αντιμέτωπους με τους δαίμονες του παρελθόντος ή με άλυτα ηθικά διλήμματα, αλλά απλούστατα γιατί η σκιαγράφηση των χαρακτήρων είναι για γέλια και οι πρωταγωνιστές είναι διανοητικά, συναισθηματικά, κοινωνικά και υποκριτικά καθυστερημένοι. Τουλάχιστον είναι ωραία αγόρια… Θερμότατα συγχαρητήρια στο παλικάρι εκεί στο NBC –πού αλλού… –  που αποφάσισε ότι αυτή είναι μια σειρά που έλειπε από την τηλεόραση.

Ετυμηγορία : Σοβαρά τώρα;

Το trailer του Chicago Fire




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑