24 Νοεμβρίου, 2015 |

Δωρεάν Προβολή του “Ο Τζάκι έχει ρέντα” στο Goethe-Institut Thessaloniki

Το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. ίδρυσε στα τέλη του 2007 τη δική του κινηματογραφική λέσχη. Αφορμή απετέλεσε το μάθημα υποτιτλισμού της Ανθής Βηδενμάιερ κατά το χειμερινό εξάμηνο 2007/2008. Στο μάθημα αυτό οι φοιτητές και οι φοιτήτριες απομαγνητοφώνησαν σενάρια ταινιών, τα μετέφρασαν και τα μετέτρεψαν σε υπότιτλους με την πολύτιμη βοήθεια του σκηνοθέτη Απόστολου Καρακάση (Λέκτορα στο Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ.). Επρόκειτο για ένα εγχείρημα μοναδικό, γιατί έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην πράξη, παρουσιάζοντας στο τέλος ένα πραγματικά «έτοιμο προϊόν», ανώτερο μάλιστα από μεταφραστικής άποψης από πολλές ταινίες του εμπορίου.

goforzuckerpic

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 60 χρόνων λειτουργίας του Goethe-Institut Thessaloniki, παρουσιάζεται εκ νέου η ταινία «Ο Τζάκι έχει ρέντα». Η ταινία αφηγείται με ανελέητο χιούμορ, σπιρτάδα και ειρωνεία την ιστορία μιας εβραϊκής οικογένειας που χωρίστηκε από την ανέγερση του Βερολινέζικου Τείχους, παρέμεινε έκτοτε χωρισμένη και τσακωμένη και ξανασυναντιέται τώρα στο Βερολίνο του Σήμερα για την κηδεία της μάνας. Μια ξεχωριστή «εβραϊκή» κωμωδία, η πρώτη που γυρίζεται στη Γερμανία από την εποχή που καλλιτέχνες όπως ο Lubitsch και ο Wilder βρέθηκαν αναγκασμένοι να εγκαταλείψουν τη χώρα και να πάρουν το δρόμο της εξορίας.

Σκηνοθετεί ο Ντάνι Λεβί, ενώ το σενάριο υπογράφει ο ίδιος μαζί με τον Χόλγκερ Φράνκε. Πρωταγωνιστούν Χένρι Ούμπχεν, Άνελορ Έλσεν και Ούντο Σάμελ, ενώ στην παραγωγή της ταινίας βρίσκονται οι άνθρωποι που έφεραν το “Goodbye Lenin” και το “Run Lola Run”.

Go For Zucker - 1

Η προβολή θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Goethe-Institut Thessaloniki, την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015 στις 20.30 η ώρα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑