H Τζέσικα Τσαστέιν υποδύεται την Ίνγκριντ Μπέργκμαν!

Όπως αναφέρεται σε πλειάδα αμερικάνικων δημοσιογραφικών μέσων, η Τζέσικα Τσαστέιν αναμένεται να υποδυθεί την Ίνγκριντ Μπέργκμαν, στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου Seducing Ingrid Bergman (2012), του Chris Greenhalgh. Κι αν αναρωτιέστε ποιος είναι αυτός που σαγηνεύει τη μυθική Σουηδή ηθοποιό, αυτός δεν είναι άλλος από τον διάσημο πολεμικό φωτογράφο Ρόμπερτ Κάπα, σε μία αληθινή ιστορία αγάπης που γεννήθηκε με πάθος, αλλά είχε άδοξο τέλος.

H πλοκή (του βιβλίου) έχει ως αφετηρία τα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στο Παρίσι, και τερματικό σταθμό την εποχή του Μακαρθισμού, στο Χόλιγουντ. Ο Ρόμπερτ Κάπα έχει απαθανατίσει την απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία και ξοδεύει τον χρόνο του στη γαλλική πρωτεύουσα, περιμένοντας την επόμενη ένεση αδρεναλίνης. Όταν πληροφορείται ότι η Ίνγκριντ Μπέργκμαν διαμένει στο ίδιο ξενοδοχείο (Ritz), αποφασίζει να αφήσει ένα σημείωμα κάτω από την πόρτα του δωματίου της.

Το φλερτ μεταξύ τους κλιμακώνεται αστραπιαία, με αποτέλεσμα να γεννηθεί ένα θυελλώδες ειδύλλιο, παρά το γεγονός ότι η Μπέργκμαν ήταν παντρεμένη εκείνη την εποχή. Ο Κάπα αποφασίζει να ακολουθήσει την Μπέργκμαν στο Χόλιγουντ, μία απόφαση που είχε ως επακόλουθο διλήμματα, επώδυνες επιλογές και λυπητερές αποφάσεις ζωής. Παρεμπιπτόντως, ο Κάπα πέθανε ακριβώς όπως έζησε, στην κόψη του ξυραφιού, χάνοντας τη ζωή του στο Βιετνάμ, από μία νάρκη, το 1954, εν μέσω του Πρώτου Πολέμου της Ινδοκίνας.

Προς το παρόν, δεν έχει οριστικοποιηθεί το ποιος θα σκηνοθετήσει την ταινία, ως πρώτο φαβορί, πάντως, προβάλλει ο Τζέιμς Μάνγκολντ (που μας χάρισε το πρόσφατο εξαιρετικό Logan). H Τζέσικα Τσαστέιν, η οποία έχει λάβει δύο οσκαρικές υποψηφιότητες για τους ρόλους της στις ταινίες Zero Dark Thirty και The Help, έχει πολλά πρότζεκτ στα σκαριά, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν η συμμετοχή στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Άαρον Σόρκιν Molly’s Game, καθώς και στην πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Ξαβιέ Ντολάν, με τίτλο The Death and Life of John F. Donovan.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑