News Υπόθεση Assange και το trailer του “The Fifth Estate”

17 Ιουλίου 2013 |

0

Υπόθεση Assange και το trailer του “The Fifth Estate”

Κυκλοφόρησε σήμερα το trailer του πολυαναμενόμενου The Fifth Estate, της ταινίας που ακολουθεί τα έργα και τις ημέρες μιας από τις πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της εποχής μας, του ιδρυτή της Wikileaks, Julian Assange, μέσα από τα μάτια του συνεργάτη του, Daniel Domscheit-Berg, μιας και το σενάριο είναι βασισμένο στο βιβλίο του τελευταίου «Inside WikiLeaks: My Time with Julian Assange at the World’s Most Dangerous Website». Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 11 Οκτωβρίου και, από το trailer και τις λοιπές πληροφορίες, μπορούμε να εξάγουμε ορισμένα συμπεράσματα.
Το καστ είναι εξαιρετικό, προεξάρχοντος του υπέροχου Benedict Cumberbatch (Sherlock, Tinker Tailor Soldier Spy), μιας και ο Θεός μας λυπήθηκε και ο Βρετανός επικράτησε του έτερου υποψηφίου, Jeremy Renner. Στο ρόλο του Domscheit – Berg ο Γερμανός Daniel Brühl (Goodbye Lenin, Οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες), ενώ υπάρχει κι ένας ακόμα συμπατριώτης του, ο σταθερά καλός Moritz Bleibtreu (Run Lola Run, The Experiment, Der Baader – Meinhof Komplex). Συναντάμε ακόμα τον Stanley Tucci, μάστορα σε επιβλητικούς, πνευματώδεις δεύτερους ρόλους, την αδιαμφισβήτητα ταλαντούχα πλην πάντα εκνευριστική Laura Linney και ένα από τα σημαντικότερα μουστάκια στην ιστορία του Παγκόσμιου Σινεμά, τον David Thewlis.
Στον αντίποδα και παρά την παρουσία πολλών Ευρωπαίων συντελεστών, η παραγωγή είναι αμερικανική, κάτι που μου λέει ότι θα έχουμε μια διεκπεραίωση του στυλ «έκθεση ιδεών» γύρω από την περσόνα του Assange, δηλαδή με λίγα λόγια θα πούμε λίγα από τα θετικά, λίγα από τα αρνητικά και στο τέλος το αφήνουμε μετέωρο, χωρίς να φτάνουμε σε σημείο να πάρουμε θέση, γιατί κάνει τζιζ. Μακάρι να βγω ψεύτης, αν και η παρουσία πίσω από την κάμερα του Bill Condon, σκηνοθέτη του Twilight, δε μου αφήνει και πάρα πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.
Χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις, αρκετά σας ζάλισα, ορίστε το trailer, τρανή απόδειξη ότι στην ταινία ο Cumberbatch έχει και το πιο cool μαλλί στο Hollywood, πέρα από το πορωτικότερο όνομα στον κόσμο.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑