News Ασέβεια από το “Fury”

11 Νοεμβρίου 2013 |

0

Ασέβεια από το “Fury”

Την οργή των κατοίκων της περιοχής του Oxfordshire της Νοτιοανατολικής Αγγλίας προκάλεσε η άρνηση των συντελεστών της νέας ταινίας με πρωταγωνιστή τον Brad Pitt να διακόψουν τα γυρίσματα για την Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η Remembrance Day, που γιορτάζεται στις χώρες της Κοινοπολιτείας την 11η Νοεμβρίου τιμώντας την ημέρα που τελείωσε ο Πόλεμος (την 11η ώρα, της 11ης ημέρας, του 11ου μήνα), θεωρείται ημέρα μνήμης για τους πεσόντες και ιδιαίτερα οι Βρετανοί την αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη σοβαρότητα και σεβασμό.

000fury-set-image-02 (Αντιγραφή)

Ωστόσο, ο σκηνοθέτης David Ayer (End of Watch, Street Kings) και οι υπόλοιποι συντελεστές της ταινίας “Fury” αρνήθηκαν να διακόψουν τα γυρίσματα το σαββατοκύριακο, παρά την θερμή παράκληση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτό που προκαλεί περισσότερο την τοπική κοινωνία, είναι το γεγονός ότι η ταινία ασχολείται με μία αμερικανική ομάδα τεθωρακισμένων που διεξάγει την τελευταία της επιχείρηση πίσω από τις γραμμές των Ναζί, τις ύστατες ημέρες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Έτσι, οι κάτοικοι της περιοχής ήταν αναγκασμένοι να ακούνε τις εκρήξεις και τα κάθε λογής εφέ από τα γυρίσματα της ταινίας. “Όποιος είναι υπέυθυνος για αυτό είναι απλά αναίσθητος”, δήλωσε στην Daily Mirror ο Ian Hill, μέλος της τοπικής αυτοδιοίκησης. “Στείλαμε μια επιστολή εκφράζοντας τα συναισθήματά μας για το πόσο απαράδεκτη ήταν η εικόνα των τανκ να περιφέρονται στην περιοχή και να ακούγονται οι εκρήξεις μια τέτοια μέρα. Η τοπική κοινωνία είναι εξοργισμένη”.

brad-wm900 (Αντιγραφή)

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που τα γυρίσματα της ταινίας προξενούν αρνητική εντύπωση στην περιοχή. Όταν ξεκίνησαν, οι παραγωγοί άφησαν φυλλάδια στις πόρτες των κατοίκων του χωριού Shirburn, προειδοποιώντας τους για την πιθανότητα εκρήξεων και πυροβολισμών στην περιοχή, ενώ πριν λίγες μέρες ένας stuntman διεκομίσθη στο τοπικό νοσοκομείο έχοντας υποστεί τραύμα από ξιφολόγχη.

Στην ταινία, που αναμένεται στις αίθουσες του χρόνου το Νοέμβριο, πρωταγωνιστούν εκτός του Pitt και οι Logan Lerman (The Perks of being a Wallflower, Percy Jackson), Shia LaBeouf (Transformers, Lawless), Scott Eastwood (Gran Torino, Flags of our Fathers), Michael Peña (End of Watch, Gangster Squad) και Jon Bernthal (The Walking Dead, Snitch).




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑