News Το Gods of Egypt έχει trailer και, μα τον Όσιρι, μοιάζει απολαυστικά απαράδεκτο

19 Νοεμβρίου 2015 |

0

Το Gods of Egypt έχει trailer και, μα τον Όσιρι, μοιάζει απολαυστικά απαράδεκτο

Το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να μην αρχίσω να κράζω από τώρα, αλλά είναι κάποια πράγματα που πρέπει να τα βγάλω από μέσα μου. Για παράδειγμα, ok, δεν έχουμε δει ακόμα την ταινία, αλλά το trailer του Gods of Egypt φωνάζει από χιλιόμετρα “blockbuster που θα πάει άπατο”. Και είναι και λίγο κρίμα και σε πιάνει και το παράπονο, όταν σκηνοθέτης είναι ο πολύ, πολύ συμπαθής Alex Proyas (The Crow/Dark City/I, Robot) και πρωταγωνιστούν οι Gerard Butler και Nikolaj Coster-Waldau. Ίσως θα μπορούσε κανείς να εστιάσει στο βασικό πρόβλημα, ότι δηλαδή πρόκειται για μια ιστορία που περιλαμβάνει δύο θεούς της Αρχαίας Αιγύπτου τους οποίους ενσαρκώνουν ένας Σκοτσέζος και ένας Δανός, ενώ και οι υπόλοιποι διάφοροι “Αιγύπτιοι” που εμφανίζονται είναι, στην πλειονότητά τους, πιο λευκοί και από το χιόνι (εξαιρείται ο Chadwick Boseman, ένας καθαρόαιμος Αιγύπτιος από το South Carolina). Μόνο που το βασικό αυτό πρόβλημα δεν είναι το μοναδικό. Υπάρχει και το σενάριο.

Η ταινία παίρνει τον μύθο του Osiris και του αλλάζει τα φώτα. Μείνετε λίγο μαζί μου, ξέρω είναι δύσκολο αλλά αξίζει. Έχουμε και λέμε: σύμφωνα με το story, ο Set (Butler), θεός του σκότους, νικά σε μια επική μονομαχία τον Horus (Coster-Waldau), θεό του ουρανού, τον τυφλώνει και σφετερίζεται τον θρόνο της Αιγύπτου. Τώρα, τι να τον κάνει τον θρόνο ένας θεός μη με ρωτάτε, κυριολεκτικά ένας θεός ξέρει. Αλλά επειδή ο Set είναι σκληρός μπάσταρδος και δεν αντέχεται, ένας θνητός ήρωας, ο Bek, κλέβει το μάτι του Horus και του το προσφέρει με αντάλλαγμα ο τελευταίος να τον βοηθήσει να ρίξει από τον θρόνο τον Set…

thumbnail_23582

Στα θετικά, θα δούμε μια εναέρια μονομαχία μεταξύ του King Leonidas και του Jamie Lannister, ενώ το ποπ κορν θα ρέει άφθονο, μιας και ο Proyas εκμεταλλεύτηκε τα 140 εκατομμύρια δολάρια του budget και έχει του κόσμου τα εφέ για να παίζει. Από την άλλη, κάτι τέτοια έβλεπε και ένας συμπαθής χαμηλοστήθης Γαλάτης να συμβαίνουν στην Αίγυπτο και εξέφραζε συχνά πυκνά τη δυσπιστία του σχετικά με τους κατοίκους της χώρας.

obelix toc toc

 




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑